Szűrés
szűrő
Árküszöb
HUF
HUF

Konyhai páraelszívók és szagelszívók

Hogyan működik a konyhai páraleszívó?

 

A konyhai páraelszívó elszívja a levegőt a szobából, átmegy a szűrőn, ahol a szennyeződések leragadnak, és " visszadobja" azt. Feladata a helyiségben történő főzés során keletkező szagok és felesleges nedvesség eltávolítása. E háztartási gép szagelnyelőként vagy elszívóként használható. Mivel az abszorber zárt áramkörben működik - a konyhából származó levegőt megtisztítják, áramlik át a beépített szűrőn, és visszatér a szobába. Kivonat esetén külön füstcsőhöz kell csatlakoztatni. A legtöbb páraelszívó rendelkezik mindkét funkcióval.

Az eresz-működését óránkénti köbméterben határozzuk meg a hatékonyságáról, és legalább hatszorosa a konyhai kapacitásnak kellene lennie. Túl gyenge elszívás nem fog megfosztani bennünket a szagoktól, és túl erős elolthassa a gáztűzhely lángjait.

 

A konyhai páraelszívók típusai:

 

Az alapdöntés után, hogy szeretnénk-e szagelszívóval vagy páraelszívóval rendelkezni, az ereszcsatorna választása határozza meg, hogy mennyi helyet lehet rendelni ehhez az eszközhöz és az általános konyhai dekorációhoz. A páraelszívó a következő csoportokba osztható:

 

  • A szekrény alatti elszívó burkolatok a szekrényekhez vannak csatolva és a konyhabútorok szerves részét képezik, funkcionálisak és kényelmesek a kis hely miatt. A hátrányuk általában rossz teljesítmény.

 

  • A fali szekrényekbe szerelt teleszkópos burkolatok általában hatékonyabbak. A páraelszívó kialakításának további eleme egy mozgatható "fiók", hosszabbítása a ventilátor automatikus indítását és a világítás bekapcsolását okozza. Ez a páraelszívó nagyszerű egy kis konyha számára, a fő mechanizmusa és az abszorbeáló felület a szekrény alja, ahol a konyhai eszközöket vagy fűszereket tárolhatja.

 

  • A kéményelszívók a legegyszerűbb és leginkább klasszikus falfőzők, azaz közvetlenül a falhoz rögzítve. Ezek nagyon hatékonyak és viszonylag olcsóak. Hosszú függőleges kéményük elfedi a szennyezést hordozó csövet a szellőztető tengelyre. Jellemzően ezek a páraelszívók acélból készültek és egyszerű, geometrikus formájúak.

 

  • A szigetelszívók bárhol elhelyezhetők, általában a konyha közepén az úgymond a sziget felett, a szellőztető és az elektromos csatornák, amelyeket közvetlenül fölöttük kell vezetniük, a függesztett mennyezetben vannak elrejtve. A szigetfedeleket nagy hatékonyság jellemzi, általában nagy méretűek is, mert általában nagyobb helyiségekben vannak felszerelve.