Öltözőasztal a hálószobába - hogyan válasszuk ki és rendezzük el?

20.01.2023

Az öltözőasztalok egyre népszerűbbek otthonainkban. Bár első pillantásra a luxussal és a klasszikus dizájnnal társulnak, gyakorlatilag bármilyen belső térbe illeszkednek. Klasszikus, vintage, glamour és modern enteriőrökhöz egyaránt illenek.

A kis öltözőasztalok az előszoba, a nappali, a gyerekszoba díszei lehetnek, de a hálószobában is jól szolgálnak. Sok múlik a szoba elrendezésén. Egy biztos - a modern öltözőasztalok minden bizonnyal feldobják a belső teret, kitöltik a nagy és kis helyiségek üres terét, de praktikus funkciót is betölthetnek egy asztal vagy egy eredeti éjjeliszekrény formájában.

Öltözőasztal a hálószobában? Hogyan rendezzük el? Tanácsot adunk!

 

Öltözőasztal a hálószobába - hogyan válasszuk ki és rendezzük el ?

 


Ebben a cikkben:

1. Mi az az öltözőasztal és honnan származik?

2. Öltözőasztal és hasznos funkciói

3. Modern öltözőasztal a hálószobában - hogyan rendezzük el?

4. Modern öltözőasztal a hálószobába?

5. Bármilyen belsőépítészeti stílusban

6. Sokoldalú bútor - az előszobában, a nappaliban és az étkezőben is használható



 

Mi az az öltözőasztal és honnan származik?

Az öltözőasztal egy keskeny, két vagy négy lábon álló kis asztal, amelyet a falhoz, általában a tükör alá helyeznek. E bútorok népszerűsége a barokk és a rokokó korszakra nyúlik vissza. Először XV. Lajos uralkodása alatt, a 18. században jelent meg. A klasszikus stílus népszerű volt a belső terekben, és a szemet gyönyörködtető, díszes bútorok alapját képezte.

Nemcsak funkcionális tárgyakat kerestek, hanem olyanokat is, amelyek részletekben is érdekesek voltak. Az első öltözőasztalokat márványkőből készült asztallapjuk jellemezte. Téglalap vagy félköríves tetejük és gazdagon díszített, jellegzetesen ívelt, aranyozott vagy tömör fából készült lábuk volt. Az öltözőasztalok a két világháború közötti időszakban, amikor az Art Deco stílus jelen volt a belső terekben, újra népszerűvé váltak.

A szobák kisebbek voltak, mint az akkori 18. századi villák, így a konzolok általában kicsik voltak. A belsőépítészetben és a dekorációban rejlő nagy lehetőségeket azonban felismerték.

 

Éjjeliszekrények

 

Öltözőasztal és hasznos funkciói

Az ilyen asztalok a hálószobában nagyon funkcionális bútordarabok lehetnek. Előnye, hogy sikeresen használható dohányzóasztalként könyvek, családi fotózások, virágok, tévé és akár dohányzóasztalként is. Nagyon divatos a dohányzóasztalt női asztalként kezelni. Ahhoz, hogy a szoba más dimenziót kapjon, elegendő egy nagy tükröt felszerelni és rögzíteni a falra az asztalka fölé. Ez nem csak praktikus, hanem - különösen a kis helyiségek esetében - nagyobbnak is láttatja a belső teret.

A hálószobában a falhoz állított asztal luxust kölcsönöz ennek a helyiségnek. A hálószoba ideális hely egy öltözőasztal elhelyezésére. Funkcionalitásának köszönhetően a hálószobai öltözőasztalokat sikeresen használhatja praktikus asztalként a klasszikus éjjeliszekrények helyett, amelyekre éjjeli lámpákat helyezhet.

Az öltözőasztal ebben a belső térben munkasarokként is jól használható. Különösen egy tárolóhelyes modell - fiókokkal, mint egy fiókos szekrény, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse a praktikus munkaeszközöket. A hálószobában lévő íróasztal helyett egy öltözőasztal is stílusosabbnak tűnik, és jól illeszkedik a hálószobabútorhoz.

 

Modern öltözőasztal a hálószobában - hogyan rendezzük el?

Az öltözőasztal mindenhová illik, ahol a környezet befejezetlen, üres vagy akár elfeledett tér benyomását kelti. Az ideális hely a fal mellett van, ahol nincsenek bútorok vagy díszek. Egy oldalsó asztal gyönyörűen kitölti a hálószoba egy ilyen részét, és tökéletes zugot teremt a dekorációk, fényképek vagy fontos családi emlékek tárolására.

Csak csináljon helyet egy kis fehér márványlapos öltözőasztalnak, és a hálószoba egyedi jelleget kap. A hálószobai öltözőasztalok nagyon sokoldalúak, és tetszés szerint rendezheti el őket. Válasszon egy klasszikus, fából készült vagy egy modern, fémből készült modellt, és akkor is élvezni fogja az elért hatást.

 

Modern öltözőasztal a hálószobába?

Az sminkasztal és az öltözőasztal nagyon hasonlít egymásra. Mindkettő könnyű szerkezettel, kis méretekkel és dekoratív jelleggel rendelkezik. Funkcionális tetejük is van, amely többféleképpen használható. A tükörrel ellátott sminkasztal öltözőasztalként tökéletes kiegészítője a hálószobának. Ez egy nagyon praktikus megoldás, amely minden nap szolgálhatja Önt. Nemcsak dekoráció lesz, hanem egy olyan hely is, ahol sminkelhet, vagy elvégezheti a szükséges javításokat, mielőtt elmegy.

Az öltözőasztal nagyszerű hely az ápolási kiegészítők és a smink tárolására egyaránt.

Az ilyen típusú termékek nagy választéka a piacon azt jelenti, hogy könnyen megtalálhatja az Ön számára megfelelő modellt. Ez lehet egyszerű, csak a tetejéből és a lábaiból álló bútor, de lehet további tárolóhely, sőt fiókok is.

 

Bármilyen belsőépítészeti stílusban

Régebben azt feltételezték, hogy az öltözőasztal klasszikus, sőt régimódi enteriőrökhöz illik. Az igazság azonban az, hogy ez a bútordarab bármilyen stílushoz illik. Az egyszerű, dísztelen, üveg, fém vagy fa kombinációjú bútorok remekül illenek a modern klasszikus, kortárs vagy minimalista belső terekhez.

A vizuálisan könnyed, fehér fa oldalsó asztalka egy skandináv stílusú hálószobát fog díszíteni. A keskeny bútordarab tükrös elemekkel, krómozott lábakkal, gazdag díszítéssel, kristálygombokkal és eredeti formákkal, glamour stílusban fog kinézni. A klasszikus, vintage és retro szobákban a természetes fából készült, gyakran sötét színű, például mahagóni színű asztalok díszítik a teret, és egyúttal kitöltik az űrt.

A szekrények formájában lévő bútorok gyönyörűen kiemelik és hitelessé teszik a belső teret. Az asztal akkor is nagyszerű lesz, ha ipari stílusú otthona van. Ebben a stílusban a fa és a fém kombinációja a legnépszerűbb. Az ilyen bútorok gyönyörűen mutatnak a tégla- vagy betonfalak hátterében. Az ipari helyiségekben nagyon gyakran látható a befejezetlen tér, amely ideális hely lesz az asztalaink számára. Nem fogják elnyomni a belső teret, de kitöltik a fal melletti űrt.

 

Öltözőasztal a hálószobába

 

Sokoldalú bútor - az előszobában, a nappaliban és az étkezőben is használható

Az öltözőasztal számos helyiségben működik, nemcsak a hálószobában, hanem a nappaliban vagy a hallban is. Az étkezőben egy polccal ellátott oldalsó asztal bárpultként funkcionálhat, és gyönyörűen mutathatja be a dekantereket és pohárkészleteket. Egy másik érdekes megoldás, ha az asztalt a fürdőszobában a mosdó alatti szekrényként használjuk.

Az előszoba ideális hely egy keskeny öltözőasztalnak. Itt ez egy rendkívül praktikus megoldás. Nemcsak kevés helyet foglal, de lehetővé teszi a kulcsok, a praktikus csecsebecsék vagy a kézitáska tárolását is. Ráadásul fiókokkal felszerelve lehetővé teszi, hogy elrejtse a kisebb csecsebecséket. Ha úgy dönt, hogy a tükröt az előszobaasztal fölé akasztja, akkor vizuálisan megnöveli a belső teret, és emellett lehetővé teszi a távozás előtti utolsó simítást.

A nappaliban az öltözőasztal szintén nagyon praktikus, és számos funkcióval rendelkezik. A falhoz állíthatja, és vázát vagy díszeket helyezhet rá. Az öltözőasztal kiválasztásakor figyelembe kell venni annak méretét. A kanapé melletti alacsony asztal lehet egy keskeny dohányzóasztal. Egy nagyobb modell képes a zónák elkülönítésére, így elválasztva a nappalit az étkezőtől vagy a konyhától. Ez lehetővé teszi, hogy megszervezze a teret, és érdekes belsőépítészeti kialakítást kapjon a nappaliban.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Hálószoba a tetőtér stílusában - hogyan rendezzük el?


Modern hálószoba - hogyan rendezzük el?


Modern hálószoba -  tanácsot adunk, hogyan válasszon egy modern éjjeliszekrényt hozzá

vissza