Hálószoba a tetőtér stílusában - hogyan rendezzük el?

05.01.2023

A tetőtéri belső terek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Az ipari stílus bekerül a konyhába, az étkezőbe, a nappaliba, de a hálószobába is. Egyedi, hangulatos, bár nyers esztétikája és nagyszerű funkcionalitása miatt értékelik. Egy ipari belső térben könnyű pihenni és dolgozni. Ez a stílus a hálószobába is sikeresen átvihető.

Nézze meg, hogyan rendezheti be ezt a rendkívül intim pihenőszobát modern loft stílusban.

 

Hálószoba a tetőtér stílusában

 


Ebben a cikkben:

1. Milyen felület lesz a legjobb a tetőtér stílusában?

2. Milyen kiegészítők működnek az ipari stílusban?

3. Miért érdemes az ipari stílust választani?

4. Hol fog a legjobban mutatni a tetőtéri hálószoba?



 

Milyen felület lesz a legjobb a tetőtér stílusában?

Meg kell kezdeni a belső tér elrendezését a padláson a falak és a padló megfelelő kivitelezésével. Ennek köszönhetően a tetőtér hangulata tökéletesen érezhető lesz a hálószobában.

Természetes fa padlóburkolat

Nagyon jó, ha természetes fadeszkákból készült parkettát fektetünk a padlóra - ezek tökéletesen tükrözik ennek a stílusnak a szellemét, és szépen hangsúlyozzák a belső tér hangulatos légkörét. Ha egy ilyen beruházás túl nagy az Ön számára, akkor a természetes fapadlót a természetes fa mintázatával és színével ellátott laminált vagy vinilpanelekre cserélheti.

Egyedi módon elrendezett falak

A tetőtéri stílushoz a szigorúság és a minimalizmus társul, ezért egy kis tetőtéri hálószobában jó ötlet fehérre vagy szürkére festeni a falakat, ami vizuálisan nagyobbá teszi a szobát. Egy ilyen háttér ideális lesz egy ipari stílusú elrendezéshez.

A padlás belső terét is ki lehet burkolni betonnal és durva, kissé hanyagul felhordott vakolattal. Az építészeti beton vagy a beton színét és textúráját idéző festék igazán jól mutat egy ipari hálószobában.

Jó ötlet, különösen, ha a tetőtérben lévő hálószobát hangulatos, meleg stílusban szeretné berendezni, az lesz, ha fából készült léceket szerel a falra. A tükör, a szekrény vagy az öltözőasztal melletti falszakasz díszítésére is használható, és fejlécként is remekül használható.

Az ágy mögötti fal tökéletes hely egy érdekes befejezéshez. Végül is az ágy a hálószoba legfontosabb bútordarabja, ezért megérdemli a megfelelő átalakítást. A falat tégla- vagy betoncsempékkel lehet befejezni, egy loft stílusú hálószobában a hatszögletű, famintás csempék is jól mutatnak.

Ideális anyagok a padlásszobához

A tégla és a beton különleges anyagok, ezek utánzatai a falra helyezhetők. Ez teszi a belső teret igazán egyedivé. A fa és a fém után ezek a leggyakrabban használt anyagok a padlásszobákban.

Az így kialakított lakótér ideális alap lesz egy tetőtéri hálószoba kialakításához. Egy ilyen hálószoba, sokoldalú megjelenése miatt, jó alap lehet más elrendezésekhez a jövőben, így minden stílusváltás kevésbé költséges.

Egyéb bútorok a padlásbelsőhöz

A tetőtér stílusú hálószobában érdemes a szekrényeket az ágy mellé helyezni. Praktikus és esztétikus lehetőség lesz az ágy melletti éjjeliszekrény. Ha a tetőtéri ágy nagy, és jobbról és balról is megközelíthető, érdemes két éjjeliszekrényt szimmetrikusan elhelyezni az ágy mindkét oldalán. Egy éjjeliszekrény viszont elegendő, ha az ágy a szoba egyik sarkában van elhelyezve.

Egy ilyen stílusú szobában praktikusak az éjjeliszekrényeken elhelyezett állólámpák. A lámpáknak formájukban a gyári belső terekre kell utalniuk, különösen népszerűek a fémből készült, félgömb alakú árnyékolóval ellátott modellek és a gyári formájú fényszórók.

A loft stílusú hálószobában érdemes egy tágas szekrényt elhelyezni a ruhák számára. Ezenkívül jól jön egy fiókos szekrény a kisebb tárgyaknak és az alsóneműnek. Az elrendezés kiegészíthető öltözőasztallal és kanapékkal. Hozzon olyan bútorokat, amelyek lehetővé teszik a pihenést és a térteremtést a hálószobában.

Ha a tetőtéri hálószobában is szeretne egy munkahelyet kialakítani, mindenképpen fából készült asztallapú, fekete fémlábakkal ellátott íróasztalba fektessen be. Egy ilyen bútordarabbal a loft stílusa valóban észrevehető lesz.

 

Éjjeliszekrények

 

Milyen kiegészítők működnek az ipari stílusban?

A gyönyörű tetőtéri hálószobák minimalista belsőépítészetűek, mégis hangulatosak, nyersek és gazdaságosak, ugyanakkor melegek és barátságosak. Egy ilyen elrendezés minden házban és lakásban hasznos lesz, és az ilyen stílusban díszített belső terek kellemes pihenést és kikapcsolódást tesznek lehetővé.

Az ágyon, a megfelelő kivitelezésen és a hálószoba egyéb berendezési tárgyain kívül a kiegészítők is rendkívül fontosak egy ilyen enteriőrben. Az ipari belső terekben a dinamizmust elsősorban a növények zöldje hozza be. Egy loft stílusú hálószobában sok cserepes növénynek kell lennie. Nagyméretű, szép, széles levelű példányok (pl. monstera) agyag- vagy faedényekben, fémkeretben nagyszerűek. Nagyon szépen fognak kinézni bármelyik tetőtéri hálószobában.

 

Miért érdemes az ipari stílust választani?

A loft stílusú hálószoba egyedi helyiség. Az ilyen hálószobák tökéletes hely a pihenésre, de kiválóan alkalmasak a munkára vagy a saját érdeklődési körök fejlesztésére is - csak helyezzen el egy íróasztalt és kényelmes ülőalkalmatosságokat a hálószobában.

A loft stílus lenyűgöz a szigorúságával, minimalizmusával, otthonosságával és funkcionalitásával. Az ágy egy ilyen hálószobában tökéletes hely a pihenésre, és egy tetőtéri szekrényben biztosan elfér az összes ruhája.

A természetes fa bútorok vagy a természetes fa színű bútorlap melegséget és otthonosságot kölcsönöz, a loft stílusú hálószoba igazán nagyszerű hely lesz. Ezek a szobák olyan embereknek szólnak, akik modern, kényelmes és funkcionális tereket keresnek. A tetőtéri stílusú hálószoba is könnyen rendezhető, így az új elrendezés létrehozása otthon sem jelent majd akkora problémát.

 

Éjjeliszekrények

 

Hol fog a legjobban mutatni a tetőtéri hálószoba?

A loft stílus az Egyesült Államokban született, amikor a posztindusztriális épületeket a szegényebb művészek vásárolták meg. A raktárakat, gyárakat és munkahelyeket ezután lakóterekké alakították. Eredetileg a loft stílusú, magas belső terekben, tágas és hatalmas ablakokkal felszerelt lakásokban kapott helyet. Ma a loft-stílus gyakorlatilag mindenhol, még a padlásokon is megtalálható. A tetőtéri hálószoba igazán egyedi hely lesz.

Az is lehetséges, hogy a hálószobát a tetőtérben kissé kisebb helyiségekben rendezzük, de ne feledje, hogy mérsékelt és minimalista legyen, hogy a szoba ne tűnjön zsúfoltnak. Egy kis hálószobában szintén jó ötlet világosabb színeket választani. A bútoroknak teljes egészében világos fából vagy világos színű bútorlapból kell készülniük.

Loft - a loft stílus kétségtelenül gyönyörű. Érdemes ezeket az elrendezéseket választani, mert ez az egyik legérdekesebb és legpraktikusabb belsőépítészeti stílus.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Hálószoba boho stílusban - 10 divatos kiegészítő


Modern hálószoba - hogyan rendezzük el?


Modern hálószoba -  tanácsot adunk, hogyan válasszon egy modern éjjeliszekrényt hozzá

vissza