Mit tegyünk a falra a folyosón, előszobában, hallban? Itt van 5 legérdekesebb megoldás!

25.12.2022

Az előszoba és a folyosó elrendezése nemcsak a funkcionális bútorok, kiegészítők és tartozékok kiválasztásán múlik, hanem a falak megfelelő kivitelezésén is.

Ügyfeleink gyakran kérdezik, hogy mi működik a legjobban a folyosón? Melyik típusú felületkezelés elegáns és egyben ellenáll a mechanikai sérüléseknek? Kerámiafestékek, szerkezeti festékek, akrilfestékek, dekoratív vakolatok, falburkolatok vagy esetleg gobelinek? Mi lesz a sláger ebben a szokatlan és rendkívül igényes térben?

Ha Ön is kíváncsi, mindenképpen nézze meg, mit tanácsolnak szakembereink ebben a témában. Bemutatunk néhányat a legérdekesebb, legpraktikusabb és legfőképpen divatos javaslatok közül az előszoba falainak befejezéséhez.

 

Falicsempe

 


Ebben a cikkben:

1. Ötlet a folyosó falaira

2. Csempe a falon a folyosón

3. Divatos és jellegzetes szerkezeti vakolatok

4. A dekoratív vakolatok előnyei

5. Hangulatos és meleg faburkolat

6. Mintás, színes, minimalista - tapéta minden előszobába

7. Tapéta - a tökéletes háttér a tükör a folyosón

8. Szerkezeti festékek, latexfestékek, kerámiafestékek



 

Ötlet a folyosó falaira

Minden egy ötlettel kezdődik. Ha inspirációt keresünk egy előszoba elrendezéséhez, akár egy lakóházban, akár egy magánházban, érdemes átfogóan nézni. A csarnok falai nem lesznek különálló, a belső tér többi részétől elszakított elemek, hanem folyamatos egészet kell alkotniuk az összes olyan elemmel, amely végül ebben a térben található.

Bármilyen rendezés előkészítésekor érdemes már az elején kiválasztani a stílust és meghatározni a stíluskeretet. Biztos lehet benne, hogy a berendezés különböző elemeinek befejezésekor minden, még a teljesen amatőr projekt is aranyat ér. Miután meghatároztuk elvárásainkat és előre meghatároztuk a stílusát, amelyben a folyosót berendezzük, a következetesség elvétől vezérelve elgondolkodhatunk a falak befejezésén.

Mielőtt konkrét megoldásokról beszélnénk, szeretnénk megemlíteni még egy fontos kérdést, amelyet érdemes átgondolni az előszoba, a folyosó és a hall berendezésénél. Az ilyen típusú belső terek általában tágasak és világosak, ezért a folyosó falainak anyagának kiválasztásakor olyan megoldásokat keressen, amelyek vizuálisan megnövelik a teret.

Most pedig térjünk a lényegre. Mi a helyzet a folyosó falával? Íme az 5 legjobbat tartalmazó listánk.

 

Csempe a falon a folyosón

 

Csempe a falon a folyosón

Sokan úgy gondoljuk, hogy a folyosó csempéi csak a padlóra alkalmasak. Kiderült azonban, hogy a csempe is nagyszerű megoldás. Nemcsak teljes funkcionalitást, hanem tökéletes megjelenést is biztosítanak. Néhány év múlva a csempe a folyosón ugyanolyan szép lesz, mint a telepítés utáni első napon. A csempe rendkívül ellenálló a sérülésekkel és a szennyeződésekkel szemben.

Tehát ha még mindig azon gondolkodik, hogy mit tegyen a falra a folyosón vagy a hallban, hogy megvédje azt a sérülésektől, akkor sikeresen felrakhatja a csempéket. A divatos minták és a különböző színek lehetővé teszik, hogy a csempéket a stílushoz igazítsa, amelyben a belső teret kialakítják. Egyformán jól illeszkednek egy skandináv stílusú előszobába, ipari stílusba, glamour stílusba, klasszikus stílusba, art deco és loft stílusba.

A csempe időtálló, formatervezett és funkcionális anyag, ezért az előszobákhoz ajánlott befejező anyagok között az első helyen áll.

 

Divatos és jellegzetes szerkezeti vakolatok

A szerkezeti vakolat egy speciális vakolat, amely lehetővé teszi, hogy különböző formákat és textúrákat kapjon a falon (néha a mennyezeten is). Segítségével jellegzetes érdes felületet hozhat létre a folyosó falán. A különböző szerkezeti vakolatfajták, más néven dekoratív vakolat, sűrűségükben és szemcsézettségükben különböznek, így a megfelelő termék kiválasztása az előszoba falaihoz attól függ, hogy milyen hatást szeretne elérni.

A hagyományos gipsz- vagy cementmészvakolatoktól eltérően a szerkezeti változatot vastagabb rétegben viszik fel - ez lehet egy vagy két réteg is, amelyet aztán úgy alakítanak ki, hogy dekoratív falszerkezetet adjon.

A vakolat egy modern és designorientált, ugyanakkor praktikus megoldás. Alkalmas mindazokhoz a belső terekhez, ahol meg akarjuk törni a helyiség egyhangúságának és monotóniájának hatását. A belső tér befejezéséhez általában dekoratív vakolatot használnak.

A piacon vannak külső változatok is, amelyeket a mechanikai sérülésekkel szembeni nagyfokú ellenállás jellemez. A belső változatok kissé lágyabbnak tűnnek, de sikeresen megfelelnek a folyosó belsejére vonatkozó követelményeknek.

 

A dekoratív vakolatok előnyei

A dekoratív vakolatok egyik fő előnye, hogy eredeti és egyedi megjelenést biztosítanak anélkül, hogy megterhelnék a befejező költségvetést. Érdemes kiemelni, hogy a dekoratív vakolat nem túl drága megoldás. A kész tapétákkal vagy unalmas festékekkel ellentétben egyedi textúrát hozhat létre, amely könnyen illeszkedik a sokféle stílusban berendezett belső terekhez - a hagyományostól a modernig. Az így elkészített falak tökéletesen illeszkednek a különböző korszakokból származó bútorokkal.

A szerkezeti vakolatot kopásállósága és tartóssága is jellemzi. Ráadásul könnyen tisztán tarthatók. A dekoratív vakolatok, hámozott vakolatok, rajzolt vakolatok vagy mozaikvakolatok által a falon létrehozott hatás sok éven át sikeresen megmarad, anélkül, hogy felújításra vagy falépítésre lenne szükség.

Sok más megoldással ellentétben ez a fajta falburkolat saját maga is elvégezhető, és nem jelenthet problémát. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy pontosan azt a hatást érjük el, amit a tervezési fázisban elképzeltünk.

 

Hangulatos és meleg faburkolat

A jelenlegi belsőépítészeti trendek egyértelműen a fából készült falburkolatok felé mozdulnak el. A falon lévő fa nemcsak az elegáns nappaliban, konyhában vagy hálószobában jelenik meg, hanem egyre gyakrabban a folyosón is. A fadeszkák, mozaikok, fapanelek és fali díszlécek sikeresen díszítik a falakat, és alternatívát jelentenek a hagyományos befejező módszerek helyett.

Miért érdemes fát használni a csarnok falainak díszítésére?

Ennek több oka is van.

  • A fa olyan formatervezési és időtálló anyag, amely sokáig divatban volt, van és minden bizonnyal még sokáig divatban lesz.
  • A fából készült panelek vagy lécek használata a folyosó belsejében hangulatossá teszi azt, és hangulatot teremt.
  • Mindenkit, aki átlépi a ház vagy a lakás küszöbét, meleg, családi légkör vesz körül.
  • A fa nagyon praktikus is, a felületéről könnyen eltávolítható mindenféle szennyeződés.

Ha azon gondolkodik, hogyan fejezze be a falakat egy rusztikus, boho, retro vagy loft előszobában, sikeresen fogadhat a fára. A természetes fa falburkolat melegséget és kényelmet kölcsönöz bármely projektnek. A minták széles választékával természetes, extravagáns és szinte művészi lehetőségek közül választhat. A fa falburkolatok különböző kollekciói nemcsak azt teszik lehetővé, hogy személyre szabja az egyes folyosókat, hanem azt is, hogy egyedi fából készült falakat hozzon létre a belső térben.

 

Mintás, színes, minimalista - tapéta minden előszobába

Egy előszoba különleges elrendezést igényel, elvégre reprezentatív funkciója van, ezért érdemes olyan falfelületet választani, amely mindenkinek "wow" hatást kelt. És egy ilyen fali anyag a folyosó tapétája. A gyártók által manapság kínált tapéták a minták, színek, textúrák és anyagok abszolút gazdagsága.

Megkülönböztetünk klasszikus tapétákat, üvegszálas tapétákat, vinil tapétákat, 3D tapétákat és fotótapétákat. Minden kis előszoba szereti a villogást, az élénk színeket és az érdekes kombinációkat. Egy csillogó díszítésű vagy ezüst levelekkel díszített tapéta tökéletes lesz ehhez a szobához. Érdemes tudni, hogy a tapéta mintázatának kiválasztásakor nem korlátozhatjuk magunkat egyetlen mintára. Sikeresen kombinálhatunk két vagy akár három egymáshoz illő háttérképet is. Érdekes hatást érhetünk el, ha a világosszürke tapétát trópusi levelekkel díszített tapétával kombináljuk.

A Merkury Market kínálatában számos olyan tapéta modell található, amelyek alapját képezhetik a különlegesebb mintáknak, amelyek együtt harmonikus egészet alkotnak. Ha egy nyugodt, világos belső térbe merészebb színű tapétát választunk, az karaktert kölcsönöz a lakásnak.

 

Tapéta - a tökéletes háttér a tükör a folyosón

Leggyakrabban az előszobai tükrök nagyok, és a falak nagy részét elfoglalják - ez egy átgondolt megközelítés, mert egy tükör valóban csodákra képes, és vizuálisan megnöveli a teret. Ha egy világos színű tapétát helyezünk a tükör elé úgy, hogy az tükröződjön benne, a nagyító hatás még erősebb lesz.

Az üzletünkben kínált előszobai és folyosói tapéták számos színben és textúrában kaphatók, így minden vásárló megvalósíthatja az előszoba elrendezésével kapcsolatos elképzeléseit.

Ne feledd! Az előszobai tapéta csodákra képes, mélységet adhat a helyiségnek, és a legnagyobb dekorációvá válhat.

 

Szerkezeti festékek, latexfestékek, kerámiafestékek

 

Szerkezeti festékek, latexfestékek, kerámiafestékek

Hogyan kell festeni a csarnokot? Ez valószínűleg a leggyakoribb kérdés.

Az előszoba egy olyan helyiség, amely mindenféle szennyeződésre, fröccsenésre és foltra érzékenyebb, mint mások. Itt hagyjuk a koszos cipőket, nedves esernyőket, felakasztjuk a kabátokat és a kabátokat. Mindezek hatására a falak egy része sokkal gyorsabban szennyeződik.

Ha nem szeretnénk néhány havonta felfrissíteni az előszoba falait, érdemes odafigyelni a megfelelő festék kiválasztására, amely nemcsak színesebbé teszi a házunk bejáratát, hanem gyorsan és hatékonyan tisztítható is.

A folyosón gyakori probléma a piszkos falak. Ezért a festékgyártók hajlamosak olyan új technológiákat kitalálni, amelyek megakadályozzák a szennyeződések tapadását a falfestékhez. Az emulziós festékek és a latexfestékek nemcsak esztétikus megjelenést, hanem könnyű tisztíthatóságot is garantálnak. Ellenállnak a mosásnak és a kopásnak. Ellenállnak a különböző zord körülményeknek.

Amikor a folyosó belsejének festékrétegét választja, keressen olyat, amely praktikus és elegáns. A világos színek vizuálisan megnövelhetik egy kis előszoba területét, és megvilágíthatják az előszoba sötét sarkait. Az ilyen falak jobban visszaverik a fényt, mint a sötét színekkel festett falak. Egy világos folyosó első benyomása mindig kellemes.

Ne feledje, hogy az előszoba az egész lakás kirakata, ezért nemcsak funkcionálisnak, hanem stílusosnak és elegánsnak is kell lennie.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

A csempefektetés sorrendje


Hogyan kell vágni kerámia csempét kézzel


Hogyan kell csempét rakni a dilatációs kötésekhez? Lépésről lépésre

vissza