Milyen drapériákat a nappaliba 2023-re?

04.01.2023

Semmi sem emeli ki olyan szépen egy szoba karakterét, mint a szellős függönyök és a drapériák. Bár egy otthon berendezésénél leggyakrabban a bútorokra figyelünk, csak a gondosan kiválasztott, szükséges kiegészítők, díszek és részletek azok, amelyek egyedi hangulatot varázsolnak a lakásba.

A drapériák különleges helyet foglalnak el a nappali dekoráció számos csoportjában. És bár az utóbbi időben egyre erősebb a divat, hogy az ablakok sötétítő nélkül is divatosak, mi még mindig úgy gondoljuk, hogy a stílusos függönyök és drapériák a nappaliban alapdarabok. A nappali drapériák kiválasztásakor érdemes követni az aktuális lakberendezési trendeket és tippeket, és olyan mintákat keresni, amelyek az adott szezonban a legnépszerűbbek és a lakberendezők által legjobban értékeltek. Végül is az elegáns drapériák a dizájnos belső tér kulcsa.

Kíváncsi, hogy mire fogadjon idén ősszel? Ne felejtse el megnézni, mivel díszítse az ablakokat!

 

Lakás textíliák

 


Ebben a cikkben:

1. Divatos drapériák 2023-ben - szellős és világos, szemben a nehéz és sötét sötétítőkkel

2. Kész drapériák vagy a méterre?

3. Drapériák a nappaliban skandináv stílusban

4. Modern nappali és a legdivatosabb ablakdekorációk

5. Stílusos vintage  drapériák

6. Divatos drapériák egy boho nappaliba földes tónusokban és gazdag árnyalatokban

7. Drapériák a nappaliban nehéz és sötétítő

8. Divatos ablakok 2023-ben - világos és fedetlen

9. Divatos redőnyök 2023-ben - római vagy pliszé alternatívái a klasszikus drapériák



 

Divatos drapériák 2023-ben - szellős és világos, szemben a nehéz és sötét sötétítőkkel

Még mindig divatosak a drapériák, kérdezi? Érdemes őket használni a nappali berendezésénél? Vagy talán jobb, ha lemondunk róluk, és inkább redőnyöket vagy zsalukat használunk?

A lakberendezés nagy szabadsága azt jelenti, hogy mindenki azt választ, amit szeretne, de hangsúlyozni kell, hogy a drapériák még mindig kívánatos elemei a lakberendezésnek. Időtlen módja az ablakok díszítésének, a szoba hangulatának kialakítására és kiteljesítésére. A drapériák hangulatossá és egyszerűen gyönyörűvé teszik a belső teret.

Mely ablakberendezések voltak a legkedveltebbek 2023-ben? Mi uralkodik a divatbemutatókon és vásárokon?

Mindenekelőtt egyszerű és finom drapériák . Olyan megoldások, amelyek nem veszik el a fényt, vizuálisan megnövelik a teret, és még világosabbá teszik a belső teret. Ezek a természetes szövetekből készült modellek is a mennyezettől a padlóig érnek - gyakran szabadon esnek rá.

 

Ablakdíszek

 

Kész drapériák vagy a méterre?

A piac által kínált drapériák választéka ma egyszerűen elsöprő. Választhatunk a klasszikus kész modellek és a méterre drapéria anyag között. Merkury Market üzletünkben könnyű és légies drapériákat talál voilból, sifonból vagy tüllből, természetes drapériák vászonból vagy pamutból, de nehéz, elegáns drapériákat is, például bársony és bársony anyagból.

A tökéletesek keresésekor érdemes a nappali stílusa alapján tájékozódni. A drapériák célja, hogy kiemeljék a belső tér jellegét, és szépen megjelenítsék azt. Így, ha a kész készlet tökéletesen illeszkedik, sikeresen használható. Ha azonban szokatlan megoldásokat szeretne és szeret, keressen drapériákat a méterre. A választékuk sokkal nagyobb.

 

Drapériák a nappaliban skandináv stílusban

Egy kis skandináv nappaliban a világos és sima, mintázat nélküli drapériák működnek a legjobban. Ezeknek köszönhetően a belső tér tágasabbnak és világosabbnak tűnik. A skandináv stílus szereti a fehéret, a bézst és a szürkét, ezért érdemes e színek között keresni a tökéletes ablakdíszítést. Nemcsak a megfelelő színt, hanem a függönyök és drapériák anyagát is érdemes a legújabb trendeknek megfelelően kiválasztani, és itt a tervezők a megfelelő természetes pamutszövetekre és a világos színű drapériákra összpontosítanak.

 

Modern nappali és a legdivatosabb ablakdekorációk

A divatos, modern belső terek szeretik a minimalista, egyszínű  drapériák egy boho nappaliba földes tónusokban és gazdag árnyalatokban

Bár a drapériák intenzív árnyalatai még mindig megtalálják hűséges rajongóik tömegét, 2023-ben a boho stílushoz érdemes a visszafogott földszíneket választani. Ez azt jelenti, hogy a barna, a bézs vagy a tompa zöld különböző árnyalatai mindig jó választásnak bizonyulnak. A boho szereti a természetet és mindent, ami ezzel kapcsolatos, ezért a "natur" drapériák tökéletesek lesznek az elrendezéshez. A világos drapériák mindig jó megoldás, amely nem nyomaszt, hanem szépen kiemel és inspirál.. Egy modern nappaliba tökéletes választás lesz a divatos, elegáns fekete színben készült sötétítő. A megfelelően kiválasztott szürke sötétítők vagy a természetes anyagokból készült fehér függönyök eleganciát és  kölcsönöznek a belső térnek. A földes tónusokat utánzó nappali sötétítők klasszikus elrendezésben kell hangulatossá tenniük a nappalit.

 

Stílusos vintage  drapériák

Inspirációt és kivételes módot keres nappalija vintage hangulatú berendezéséhez?

Ebben a szezonban válasszon virágmintás dizájnerdrapériák , ráadásul fodrosan vagy oldalra tűzve. Újdonság a piacon a több sor fodorral díszített drapériák, ez a minta remekül illik egy vintage stílusú nappaliba, de a retro és a boho stílushoz is.

A drapériák egy vintage nappaliban is a megfelelő választás. Itt az olyan anyagok dominálnak, mint a nehéz, vastag pamut,  és a bársony.

 

Divatos drapériák egy boho nappaliba földes tónusokban és gazdag árnyalatokban

Bár a drapériák intenzív árnyalatai még mindig megtalálják hűséges rajongóik tömegét, 2023-ben a boho stílushoz érdemes a visszafogott földszíneket választani. Ez azt jelenti, hogy a barna, a bézs vagy a tompa zöld különböző árnyalatai mindig jó választásnak bizonyulnak. A boho szereti a természetet és mindent, ami ezzel kapcsolatos, ezért a "natur" drapériák tökéletesek lesznek az elrendezéshez. A világos drapériák mindig jó megoldás, amely nem nyomaszt, hanem szépen kiemel és inspirál.

 

Drapériák a nappaliban nehéz és sötétítő

A nappali az a hely, ahol néha szükségünk van egy kis magányra. A helyiségnek melegnek, otthonosnak és pihentetőnek kell lennie. Ezért a nappali drapériák kiválasztásakor érdemes megfontolni azokat, amelyek vastagok és teljesen lefedik a belső teret. Ne feledje, hogy a nappali drapériáknak nem kell sötétnek lenniük. A drapériák kialakításának köszönhetően még a nagyon könnyű szövetek is 100%-ban elsötétítik a szobát.

 

Ablakdíszek - Merkury Market

 

Divatos ablakok 2023-ben - világos és fedetlen

A 2023-es év divatos, modern ablakait sem díszíti semmi. Ha nem rajong a függönyökért és a drapériákért, és nem érzi szükségét, hogy bevezesse őket a nappali berendezésébe, akkor hagyhatja az ablakokat fedetlenül. A függönyök és drapériák nélküli ablak tökéletes hátteret biztosít a dekorációk és kiegészítők számára. Virágok, fotókeretek vagy családi kirándulásokról származó ajándéktárgyak gyönyörűen fognak ott mutatni.

A 2023-es év legújabb trendjei között a minimalizmus a lista élén áll. Ezért ha ezt a megoldást választja, összpontosítson a divatra és a dizájn trendekre.

 

Divatos redőnyök 2023-ben - római vagy pliszé alternatívái a klasszikus drapériák

A redőnyök a függönyök mellett az ablakok dekorálásának is remek eszközei. A nappali, a konyha vagy a 2023-es gyerekszoba redőnyei természetesen a klasszikusok - a redőnyök vagy római rolók, amelyek a modern design lényegét jelentik. Ha fontosak a divatos megoldások, mindenképpen figyeljen a római redőnyökre. Ezek a húzott és feltekert modellek rendkívül stílusosnak és elegánsnak tűnnek. A római redőnyök igény szerint a falra vagy az ablakszárnyra szerelhetők.

Szintén figyelemre méltóak a pliszírozott redőnymodellek, amelyek egyre inkább felváltják a feltekerteket. A pliszírozott redőnyök fő előnye, hogy lehetővé teszik az ablak teljes lefedését vagy az ablak egy kiválasztott részének lefedését, mind felfelé, mind lefelé. Ez a megoldás biztosan nem fog feledésbe merülni a következő szezonokban.

Meghívjuk Önt, hogy vásároljon a Merkury Marketben. Webáruházunk és a téglaüzletek a függönyök és drapériák legnagyobb választékát kínálják. Egyedi szöveteket talál, amelyek a legkülönbözőbb belső terekhez illeszkednek.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Metamorfózis a nappali falán - egy kis változás nagy hatású


Dekoratív kő - beton tégla utánzat (videó!)


Belsőépítészet egy ötlettel. Hogyan alakítsuk ki a folyosót a társasházban? Nézze meg a legújabb trendeket!

vissza