Belsőépítészet egy ötlettel. Hogyan alakítsuk ki a folyosót a társasházban? Nézze meg a legújabb trendeket!

23.12.2022

Egy lakótömbben lévő lakás sajátossága egy kis terület. Minden helyiség átgondolt elrendezést igényel, amely egyszerre lesz ergonomikus és praktikus. Egy előszoba egy előregyártott épületben gyakran több négyzetméteres, ahol el kell helyezni egy szekrényt, egy cipőtartót, egy polcot az apró dolgoknak, egy nagy tükröt és egy kényelmes ülőhelyet.

Egy funkcionális és elegáns előszoba berendezése sokunk számára igazi kihívást jelenthet. Ha azon gondolkodik, hogyan rendezzen be egy előszobát, mindenképpen nézze meg inspirációnkat. Összegyűjtöttük az idei szezon legérdekesebb trendjeit, hogy megmutassuk, hogy egy szűk folyosó egy lakóházban nem feltétlenül kell, hogy diszfunkcionális és divatjamúlt legyen. Szeretnénk szétzúzni azokat a sztereotípiákat, amelyek már jó ideje ott élnek valahol a fejünkben.

Megmutatjuk Önnek, hogy minden belső tér, mérettől függetlenül, lehet praktikus és dizájnos - az egyetlen követelmény a tér megfelelő elrendezése és kialakítása.

 

Cipősszekrények

 


Ebben a cikkben:

1. Top 3 bútor a folyosó elrendezéséhez

2. Multifunkcionális előszobabútor

3. Tükör a folyosón

4. A folyosó rekonstrukciója - hogyan lehet újradekorálni és festeni egy kis folyosót egy lakótömbben?



 

Top 3 bútor a folyosó elrendezéséhez

Vannak olyan bútorok, amelyeknek méretüktől függetlenül jelen kell lenniük az előszobában. Lassan eltávolodunk attól, hogy kész készleteket használjunk a belső terek kialakításához. Egyre gyakrabban jelennek meg különálló elemek a folyosón, hogy egyedi hangulatot teremtsenek ebben a térben. Egy modern előszoba mindezeket egy egységes egésszé egyesíti.

Milyen elemek képezik a folyosó elrendezésének alapját?

Gardróbszekrény

A tágas beépített szekrény tökéletesen illeszkedik egy lakóház szűk folyosójába. Sajnos nem mindig van megfelelő hely a kifejlesztésére. Azok a szerencsések, akiknek ez megvan, élvezhetik a helytakarékos és ergonomikus elrendezést a szobában. Másoknak alternatív megoldást kell keresniük.

A modern előszoba elrendezése a kompakt és egyszerű bútorokra összpontosít, és a gardróbszekrénynek is ilyennek kell lennie. Egy kis előszobában, ahol minden négyzetcentiméter nagy értéket képvisel, a megfelelő bútorok használata valóban rendkívül fontos.

Milyen szekrényt válasszunk egy kis előszobába?

Mindenekelőtt funkcionális. Mit jelent ez a gyakorlatban? Egy kis folyosót nem lehet túlterhelni túl nehéz modulokkal. Az egyszerű formákból álló, világos színű, könnyű kialakítású, beépített tükörrel és tolóajtókkal ellátott könnyű kivitel tökéletes előszobabútornak tűnik. A szekrény belseje is fontos. A tökéletes modell kiválasztásakor igyekezzen olyat találni, amely megfelelő helyet biztosít a felsőruházat tárolásához fogasokon és polcokon vagy fiókokban.

Cipőszekrény

Úgy tűnik, hogy a legnagyobb probléma minden előszobában a mindenütt jelenlévő cipők, különösen, ha egy nagy család tulajdonában van. A megfelelő cipősszekrény az, amely lehetővé teszi, hogy elfogadja ezt a cipőkáoszt, és rendszerezze a család összes tagjának cipőjét. Természetesen a cipőtároló szekrényeknek számos különböző modellje létezik a piacon. Első számú választásunk egy magas, csuklós ajtókkal ellátott komód, amelybe sok pár cipő fér el.

Egy másik érdekes megoldás a padlóra és a mennyezetre szerelt cipőtartó állvány. A cipőtartó néhány centiméterenként egy keskeny csőre van erősítve. Ennek a megoldásnak az előnye valóban óriási helytakarékosság és egyúttal abszolút zseniális cipőszervezés.

Ezen a ponton szeretnénk még egy megoldást megemlíteni, amely bár nem nyújt látványos tárolóhelyet, de nagyon kényelmes. Kárpitozott üléssel ellátott cipőtartóról van szó. Bár ez inkább dizájnmegoldás, mint gyakorlati megoldás, mégis rajongók egész csoportját találja meg. Az ülőkével ellátott cipőtartó egy kis térben is kényelmet és luxust kölcsönöz.

Komód az előszobába

A harmadik bútordarab a top 3-as listánkon a komód. Minden előszobában olyan bútoroknak kell lenniük, amelyek praktikus helyet biztosítanak számos olyan tárgy tárolására, amelyeknek más helyiségekben nem volt helyük. Akár kicsi, akár nagy előszobája van, gondoljon arra, hogy egy komódot használjon benne.

Jó tudni, hogy a komódok rendkívül elegáns és dizájnos bútorok. Így a belső térben betöltött szerepük kettős lehet. Sikeresen elférnek bennük a legfontosabb kézi eszközök és mindennapi tárgyak, másrészt pedig szép és stílusos dekorációként szolgálnak.

 

Előszoba bútorok

 

Multifunkcionális előszobabútor

Egy társasházban egy kis folyosó kialakításához érdemes többfunkciós bútorokat választani. Tökéletes példa lehet a már említett, ülőhelyes cipőtartó vagy a tolóajtós felsőruhás szekrény, amelybe egy nagyméretű tükör van beépítve.

A belsőépítészeti tervek gyakran tartalmaznak helyet egy kényelmes fogasnak az előszobában, amely a háztartás tagjai és a vendégek felsőruházatának, de az esernyőknek, kesztyűknek, öveknek vagy sálaknak is helyet ad.

 

Tükör a folyosón

Nehéz elképzelni egy előszobát tükör nélkül. És valószínűleg senkit sem kell meggyőzni arról, hogy az előszobában tényleg szükség van rá; de a nyilvánvaló funkcióján kívül van még egy, amit érdemes megemlíteni, különösen fontos a kis helyiségek esetében. A tükör a kis és sötét szobák legnagyobb szövetségese. Rendkívüli ereje van ahhoz, hogy vizuálisan megnövelje és feldobja a teret.

 

Multifunkcionális előszobabútor

 

A folyosó rekonstrukciója - hogyan lehet újradekorálni és festeni egy kis folyosót egy lakótömbben?

A színek nagyon fontos szerepet játszanak egy kis előszoba elrendezésében. Ha tehát felújításra készül, és azon gondolkodik, hogyan fesse le a folyosót, hogy vizuálisan nagyobb legyen, akkor a világos árnyalatokra tegyen fogadást. A kis belső terek szeretik a világos pasztellszíneket, valamint a megfelelő világítást. Ez különösen fontos egy olyan előszobában, ahol nincs ablak, és az egyetlen fényforrás a világítás. A nappali fény hiánya nem teheti a folyosót sötétté és nyomasztóvá. Ha több független fényforrást választ, például függőlámpák, sconces vagy LED-es lámpák formájában, nemcsak megvilágítja a belső teret, hanem hangulatos légkört is teremt.

Cikkeinkben már sokszor megismételtük, hogy a színeknek és a fénynek nagy ereje van. Ha megfelelően illesztik és kombinálják őket, teljesen megváltoztathatják a stílusát.

Az előszoba az első helyiség, amelyet mindenki lát, aki meglátogatja otthonát, így ez lesz a kirakat, és bizonyos értelemben a reklámja. Érdemes tehát ügyelni az elegáns megjelenésre, amely kéz a kézben jár a funkcionalitással és az ergonómiával. A sikeres tervezés receptje e három tulajdonság kombinációja.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Hogyan lehet megszervezni a rendet egy kis előtérben?


Cipőtartók kárpitozott üléssel - praktikus és funkcionális módja az előszoba elrendezésének


A kis előszoba elrendezése - ötletek, amelyeket érdemes használni

vissza