Milyen anyagot válasszon a függönyökhöz - a legdivatosabb szövetek

19.01.2023

A gyönyörűen díszített ablakok minden szoba kirakatát képezik. Nemcsak a függönyök fontosak, hanem a drapériák is. Gyönyörű szövetek díszítik a belső teret, és emellett intimitást és magánéletet biztosítanak a lakóknak. A függönyszövetek sokfélék, ezért nehéz kiválasztani a megfelelő anyagot, amint belép az üzletbe. A belső térben a függönyök nemcsak a színekben és a mintákban különböznek, hanem az anyag jellemzőiben is, amelyből készültek.

Kétségei vannak, hogy melyik függöny lesz a legjobb? Nézze meg velünk, hogyan kell jól kiválasztani a függönyöket, hogy hosszú ideig szolgáljanak és szépen nézzenek ki.

 

Milyen anyagot válasszon a függönyökhöz - a legdivatosabb szövetek

 


Ebben a cikkben:

1. Hogyan válasszunk jó szövetet a függönyökhöz?

2. Mi lesz ellenálló a porral és a napfénnyel szemben?

3. Hol alkalmasak sötétítő függönyök?

4. Mely helyiségekben jobb, ha könnyű függönyöket helyezünk el?

5. Hogyan lehet a függönyöket a belső tér stílusához igazítani?

6. Milyen függönyszínek a legdivatosabbak ebben és a következő szezonban?

7. Válassza ki a legszebb szöveteket otthonába!



 

Hogyan válasszunk jó szövetet a függönyökhöz?

Amikor azon gondolkodik, hogy milyen függönyöket válasszon, érdemes a megfelelő termékeket kiválasztani, figyelembe véve nemcsak a mintákat és a színeket, hanem az anyag jellemzőit is. A függönyök megfelelő anyaga lehetővé teszi, hogy a szövet hosszú ideig gyönyörűen nézzen ki a szobában.

Milyen anyagból készüljön a függöny? Mind a természetes, mind a mesterséges anyagok népszerűek. Sok függ a vevő elvárásaitól és attól a helyiségtől, ahol a szöveteket felakasztják. A pamut- vagy vászonfüggönyök nagyszerűek a klasszikus belső terekhez, míg a víztaszító és könnyen tisztítható poliészter szövetek remek választásnak bizonyulnak a konyhai és fürdőszobai függönyökhöz.

Gyönyörű függöny minták és színek

A függönyök különböző anyagokból készülhetnek. Gyönyörű minták és színek díszítik a szobát, de érdemes olyan függönyöket választani, amelyek mintájukkal és színükkel illeszkednek a belsőépítészethez. A függönyök többféle stílusban készülnek, így könnyű választani valamit a piaci minták közül - üzletünkben gyönyörű függönyöket mutatunk be a nappaliba, a hálószobába, a konyhába, a fürdőszobába vagy a gyerekszobába.

Jól megválasztott szövet

A függönyök és drapériák kiválasztásakor ügyeljen az anyagra. A megfelelő anyaggal a függönyök nemcsak szépek, hanem egyszerűen funkcionálisak és praktikusak is lesznek. Érdemes olyan anyagot választani, amely nem igényel vasalást - ezzel időt takaríthat meg az általános rendrakással.

A függönyök biztosítják a magánszféra védelmét, fokozzák az esztétikát és egyedi jelleget kölcsönöznek az otthonnak, ezért érdemes alaposan átgondolni a kiválasztásukat. Üzletünkben könnyen találhat jól kiválasztott anyagot. Vannak olyan puha függönyök, mint a sifon, a bársony és a tüll, valamint olyan szövetek, amelyeknek csak az egyik oldalán van minta. A megfelelő szövet kiemeli a belső tér stílusát, és biztosítja a lakók intimitását.

 

Kész függönyök - Merkury Market

 

Mi lesz ellenálló a porral és a napfénnyel szemben?

Az anyagok különbözőek, és tulajdonságaik miatt egyesek jobban vagy rosszabbul boldogulnak egy adott helyzetben. Ha sötétítő függönyöket szeretne, akkor olyan szövetet válasszon, amely nem engedi át a fényt. A pamutból készült vastag függönyök vagy a kissé vékonyabb, poliészter szálakkal kevert pamutból készült függönyök jól működnek. Ha ilyen összetételű függönyanyagot választ, biztos lehet benne, hogy tökéletesen elzárja a napsugarakat és jó sötétítést biztosít. Ez fontos a hálószobai függönyök kiválasztásakor.

Fontos a napfénytől való védelem, de legalább ilyen fontos a pormentesség is. A porálló anyagok hosszabb ideig lóghatnak, nem kell őket olyan gyakran felakasztani és kimosni. Többnyire szintetikus szálakból készülnek, és a speciális kialakításnak köszönhetően a por nem gyűlik össze a függőszöveteken. Tökéletes anyag az elfoglalt és túlhajszolt emberek számára, akik csak alkalmanként végeznek háztartási munkát az ünnepek alatt.

 

Hol alkalmasak sötétítő függönyök?

A hálószobába különösen jól illenek a napsugarakat tökéletesen elzáró függönyök. A függönyök nagyszerű alternatívája lehetnek a redőnyöknek vagy a zsalugátereknek. A puha, szemet gyönyörködtető szövetek otthonossá teszik a szobát, és megkönnyítik a pihenést.

Érdemes odafigyelni arra, hogy milyen anyagokat használtak a függönyök készítéséhez. A szintetikus szövetek jól blokkolják a napot, ezért az ilyen függönyök alkalmasak a hálószobába. A fényt nem áteresztő szövetek szintén jó választásnak bizonyulnak a fürdőszobába. Ritkán használják őket a nappaliban.

 

Mely helyiségekben jobb, ha könnyű függönyöket helyezünk el?

A finom szövetekből készült függönyök olyan helyiségek számára jelentenek lehetőséget, ahol a szövetek elsősorban díszítésre szolgálnak. A gyönyörű, légies, puha anyagok tökéletesek a minimalista, glamour, hampton, klasszikus és más hasonló, rendkívül dekoratív enteriőrökhöz.

A könnyű függönyök sötét függönyként és világos függönyként is árusíthatók. A különböző színek és minták segítenek a szöveteknek alkalmazkodni a belső tér megfelelő stílusához.

 

Hogyan lehet a függönyöket a belső tér stílusához igazítani?

Érdemes új függönyöket választani, hogy azok jól illeszkedjenek a belső tér stílusához. A különböző stílusok különböző kiegészítőket, különböző anyagokat, mintákat és színeket igényelnek. Ebben az esetben a klasszikus stílushoz pasztellszínű, puha függönyöket választhat, míg a boho vagy vintage stílusú belső terek számára előnyösek azok a függönyök, amelyekben a durva természetes anyag látható, és jól láthatóak a növény rostjai, amelyből az anyag készült.

Puha, mint a bársony

A finom mintázatú függönyszövet gyakorlatilag bárhol felhasználható. Az enyhén csillogó függönyök ideális választás a csillogó belső terekbe. A függönyök színét úgy kell megválasztani, hogy szépen illeszkedjenek a belső térbe. Érdemes semleges, lágy színeket és kevésbé mintás anyagokat választani. Egyes függönyök azonban feltűnő színfoltjai lehetnek egy enteriőrnek, különösen eklektikus enteriőrökben, art deco vagy pop-art szobákban.

 

Kész függönyök

 

Milyen függönyszínek a legdivatosabbak ebben és a következő szezonban?

Nem rossz, ha a szobában lévő függöny szövetének anyaga összhangban van a dizájnnal. Érdemes olyan függönyszöveteket is választani, amelyek illeszkednek az aktuális divathoz. A 2022-es évet a Veri Peri évének nyilvánították - ez egy lágy levendula lila árnyalat. Ha most azon gondolkodik, hogy milyen anyagot válasszon függönyeihez, mindenképpen vegye figyelembe, hogy 2023-ban a bézs színű, semleges színekkel kombinált bézs lesz az uralkodó.

 

Válassza ki a legszebb szöveteket otthonába!

A függönyszövetek különbözőek lehetnek, és ha helyesen választják ki, minden szobát és belső teret díszítenek. Egy gyönyörű, vastag szövésű függöny? Vagy talán egy légies anyagból készült finom függöny?

A Merkury Marketben függönyök, valamint különböző méretű és anyagú függönyök és sötétítők nagy választékát is megtalálja. Választhat függönyöket a konyhába, a fürdőszobába, a nappaliba vagy a hálószobába. Ne habozzon, látogasson el hozzánk. Velünk a szoba igazán szépen fel lesz díszítve!

Bármilyen opció működhet, webáruházunkban könnyen kiválaszthatja a megfelelő anyagot.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Római rolók vagy függönyök - melyik a jobb a nappaliba?


Fapadló - melyiket válassza?


Függönyök világa

vissza