Home office

03.01.2023

Az otthon egy olyan hely, amelynek a 21. században gyökeresen megváltozott a képe és a rendeltetése. A közelmúltig a családdal, a szabadidővel és a pihenéssel azonosították. Manapság sok otthonunk valóságos irányítóközponttá válik. Irodaként, iskolaként, műteremként és valószínűleg több más intézményként is szolgál.

A mindennapi életünkben végbemenő változások arra kényszerítenek minket, hogy átszervezzük otthoni terünket. Manapság nehéz elképzelni egy funkcionális lakást ergonomikus munka- és tanulótér nélkül.

Ha inspirációt vagy kipróbált és bevált ötletet keres arra vonatkozóan, hogyan rendezzen be egy irodahelyiséget saját otthonában, nézze meg javaslatainkat. Összegyűjtöttünk néhányat a legérdekesebb megoldások közül, hogy megkönnyítsük a feladatot. Javasolni fogjuk, hogy milyen bútorok, kiegészítők és kiegészítőket ajánlunk, amelyekkel megszervezheti otthoni irodáját, és javíthatja munkája kényelmét.

 

Irodabútorok - Merkury Market

 


Ebben a cikkben:

1. Home office - érdemes megtalálni a megfelelő helyet!

2. A kényelmes íróasztal az otthoni iroda legfontosabb eleme!

3. Milyen legyen egy jó munkaasztal?

4. Egy kényelmes szék vagy fotel, amely tökéletesen berendezi otthoni irodáját!

5. Polcok, komódok, vitrinek - így minden kéznél van!

6. Nem kell egy vagyont költened egy otthoni irodára!



 

Home office - érdemes megtalálni a megfelelő helyet!

Mint kiderült, nem a dolgozószoba és a tanulószoba belső elrendezése a legnagyobb problémánk. Gyakran az a legnehezebb számunkra, hogy megfelelő helyet találjunk, különösen akkor, ha egy tömbházban lévő kis lakás tulajdonosai vagyunk, és nem tudunk egy külön helyiségben irodát kialakítani. Még ilyen helyzetben sem érdemes elkeseredni. Minden megoldást alaposan meg kell fontolni, és a szoba legalább egy részét munka- és tanulási területként kell elkülöníteni.

Természetesen, ha lehetséges, akkor egy külön helyiségben. Ez azonban nem az az elem, amely egy ideális, az igényeinkhez igazodó munkaterület kialakításához szükséges. Kiderülhet, hogy a nappali egy része, egy kiépítetlen tárolóhelyiség vagy egy öltöző tökéletesen illeszkedik az otthoni iroda kialakításához, és egy kis képzelőerővel és kreativitással különleges munkaterületet hozhat létre benne.

Vannak, akik nagyon sikeresen szervezik meg a munka- és tanulási helyet a gyerekszobában, az étkezőben, sőt, még a konyhaasztalnál is! Természetesen minden attól függ, hogy milyen kompromisszumokat és engedményeket tudunk tenni, amikor munkaterületet keresünk, különösen egy kis lakásban.

Az otthoni irodát elválaszthatja egy áttört könyvespolc, egy dekoratív paraván vagy magas cserepekben lévő buja növények. Ha a munkaterület a falhoz van kötve, érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket is - fesse le krétatáblafestékkel, rögzítsen rá praktikus polcokat vagy akasztós rendszerezőket.

 

A szakember tanácsolja!
Az iroda berendezésénél ne feledje, hogy az otthon mindenekelőtt a nyugalmat és a pihenést jelenti. Egy irodai zóna kijelölése fontos feladat. Enélkül minden hely csak a munkával lesz kapcsolatos.

 

A kényelmes íróasztal az otthoni iroda legfontosabb eleme!

Valószínűleg nem fedezzük fel Amerikát azzal, hogy a munka és a tanulás bármely területén a legfontosabb bútordarab az ergonomikus íróasztal. A kutatók szerint egy olyan bútordarab, amely ideálisan megfelel az igényeinknek, igazi élménnyé teheti a vele való munkát, és elégedettséget okozhat. És ha igen, akkor érdemes egy kicsit fáradozni, hogy megtaláld a legjobb, legfunkcionálisabb bútordarabot.

 

Irodabútorok

 

Milyen legyen egy jó munkaasztal?

Először is, elég nagy. A mindennapi életben előfordulhat, hogy egyszerre két embernek kell használnia. A hosszú és széles asztallapnak köszönhetően minden felhasználó elegendő helyet talál magának. A kétoldalas íróasztalok vagy a nagyméretű, íróasztalnak kialakított íróasztalok az utóbbi évek igazi slágerének számítanak. A két ellentétes oldal kialakításának lehetősége egyszerre tervezési és gyakorlati megoldás.

A nagy asztallapnak van még egy előnye, lehetővé teszi, hogy helyet találjon egy további monitor számára, ami manapság az otthoni munka elengedhetetlen eleme. Az ergonomikus íróasztal egyben szekrényekkel, rejtekhelyekkel vagy praktikus tárolókkal felszerelt bútordarab is a legfontosabb irodai kellékek tárolására.

A modern irodabútorok gyártóit elragadja a kreativitás, és mindig olyan megoldásokat keresnek, amelyek javítják a munka és a tanulás minőségét az otthoni irodában.

Érdemes megemlíteni például a nyitott teteje alatti rejtekhelyeket vagy a számos polccal, szervezővel vagy parafatáblával ellátott bővítményeket. Nem számít, hogy egy egész szobát vagy csak egy részét jelöljük ki az otthoni irodának. Ami igazán számít, az a felszerelés és a szervezés.

Ha nincs lehetőségünk arra, hogy külön helyiségben rendezzük be a munkánkat, érdemes beruházni legalább egy kényelmes íróasztalra, amely a nappaliban vagy a hálószobában áll - minél közelebb az ablakhoz.

 

Home office

 

Egy kényelmes szék vagy fotel, amely tökéletesen berendezi otthoni irodáját!

Az íróasztal, bár fontos, nem az egyetlen elem, amely egy kényelmes otthoni irodát alkot. A szék vagy irodai szék ugyanilyen fontos. Ez a korunkhoz, magasságunkhoz és munkamódszerünkhöz ideálisan illeszkedő szék nem csak az irodahelyiség tökéletes kiegészítője lesz, de ami a legfontosabb, biztosítja a munkakomfortot és a helyes testtartást.

Az ülésnek kényelmesnek és megfelelően formázottnak kell lennie. Jó, ha állítható háttámlával, karfával és fejtámlával rendelkezik. Egyes újabb modellek kihúzható lábtartóval is rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen pihenhessen a munkaszünetben.

Az ergonomikus irodai szék megkönnyíti a távmunkát vagy a tanulást. Itt érdemes megemlíteni, hogy a munka kényelme növeli a hatékonyságunkat. Érdemes beruházni egy jó székbe, és élvezze a kényelmet a feladatok elvégzése közben.

 

Polcok, komódok, vitrinek - így minden kéznél van!

A tágas szekrények, komódok és polcok a dokumentáció tárolására minden irodában, így az otthoni irodában is alapfelszereltségnek számítanak. Érdemes legalább egy kis helyet találni, és egy bútordarabot elhelyezni az összes irodai kellék tárolására.

Az irodai komódok tökéletes bútorok a munkahelyi térrendezéshez. Lehetővé teszik a fontos dokumentumok funkcionális elrendezését és tárolását. Ha az irodában külön helyet kell biztosítani a könyveknek, érdemes egy funkcionális könyvespolcot vagy vitrint felállítani.

 

A szakember tanácsolja!
Ne felejtse el, hogy az otthoni iroda berendezéséhez használt bútoroknak funkcionálisnak kell lenniük, ugyanilyen fontos, hogy tökéletesen illeszkedjenek a belső tér stílusához.

 

Nem kell egy vagyont költened egy otthoni irodára!

Nem kell pénzt költeni otthoni irodai költségvetésre. Itt érdemes bekapcsolni a kreatív gondolkodást, és olyan tárgyakat keresni, amelyek több funkciót is betölthetnek. Erre példa a falon lógó polcok, amelyeken nemcsak kedvenc könyveit tárolhatja, hanem a hely egy részét a fontos dokumentumoknak vagy a munkához szükséges dolgoknak is szentelheti.

Miért érdemes jól megtervezni és berendezni az otthoni irodát?

Érdemes-e külön helyet kialakítani az otthoni munkához? Igen, természetesen!

1. Segít fenntartani a helyes testtartást - ez sokkal egészségesebb a gerincünknek, mint a laptop térdén ülni vagy a kanapén fekve vele.

2. Könnyebb lesz koncentráltan dolgoznunk.

3. Az iskoláskorú gyermekek szüleinek funkcionális helyük lesz a tanuláshoz.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Hogyan rendezzük be az irodát? 5 tipp, hogy megkönnyítsd ezt a feladatot!


Milyen széken dolgozzon otthonról?


Hogyan rendezzünk be egy otthoni irodát? Gyakorlati tippek otthoni irodájának a Lofter bútorcsaláddal történő kialakításához

vissza