Szűrés
szűrő
Árküszöb
HUF
HUF
Szín
Felhasznált anyag
Osztókör (mm)
Termék típusa

Csaptelepek

1    3  4  5    6
Feronia kád csaptelep

Feronia kád csaptelep...

22432,00 HUF / db
Demeter kád csaptelep

Demeter kád csaptelep

129714,00 HUF / db
Mars fali kád csaptelep

Mars fali kád csaptelep

9425,00 HUF / db
Atena  mosdókagyló csaptelep

Atena mosdókagyló csaptelep...

18173,00 HUF / db
Újdonságok
Talia  mosdókagyló csaptelep

Talia mosdókagyló csaptelep

22754,00 HUF / db
Demeter egykaros kádtöltő csaptelep

Demeter egykaros kádtöltő csaptelep

26005,00 HUF / db
Újdonságok
Hapi mosdókagyló csaptelep

Hapi mosdókagyló csaptelep...

3089,00 HUF / db
Újdonságok
1    3  4  5    6

Csaptelepek kiválasztása!  

Építkezés, felújítás során fontos döntés a csaptelepek kiválasztása, mert hosszú időre vásároljuk, és a jól kiválasztott csapteleppel megtakaríthatunk vizet, energiát és végső soron pénzt.

A jó döntéssel egyszerre kíméljük a környezetet és a pénztárcánkat is. A Merkury Market üzleteiben széles választékban találhatók a fürdőkád, zuhany, mosdókagyló és termosztátos csaptelepek.
 

Vízcsapok - online Merkury Market

Csaptelepeket nem egy-két évre, hanem hosszú távra választunk. Vásárláskor először is, nézzük a csaptelep súlyát. Minél nehezebb a csaptelep, „minél több benne az anyag”, annál nagyobb atmoszférájú nyomást bír, annál tartósabb a csaptelep. A legtöbb gyártó ma már kerámiabetétes csaptelepeket hoz forgalomba, ami lényegesen fejlettebb a gumibetétesnél. Bár ennek hátránya, hogy a kerámiabetét nehezebben bírja a szennyeződéseket, és hamarabb tönkremegy, ha olyan házakban, lakásokban használják, ahol túl régi a vízvezetékrendszer. Csaptelepek üzembe helyezése előtt nagyon fontos a csőrendszerben lévő víz megtisztítása, annak átfolyatása a csaptelep felszerelése előtt.
 

Továbbá fontos kérdés a csaptelep beszerelése is. A mosdócsaptelep lehet mosdóra szerelt álló, de lehet falra szerelt is, lehet egykaros keverő csaptelep, vagy a hagyományos kétgombos csaptelep. A csaptelep típusát a mosdókagyló, kád vagy zuhany típusához kell igazítani. Az álló csaptelepek alkalmasak bidé vagy mosogató használatához. A mosdókagyló csaptelepének kiválasztásakor bizonyosodjon meg róla, hogy a kiöntő mérete megfelelő hosszúságú. Ha túl rövid kiöntőt választ, az gondot okozhat a mindennapi kézmosásban is.
 

A fali csaptelepeket használhatja a felületen és beépítve is. Ezt a döntés még a fürdőszoba tervezésénél előre meg kell hoznia. Nem szabad elfeledkezni a kiöntő áramlásának hatékonyságáról sem. Egyes gyártók az áramlási hatékonyságot literben jelzik, mások pedig osztályminőséget használnak, ahol az A a leghatékonyabb osztály. Az áramlás hatékonysága nagyon fontos a fürdőkád töltése során.
Vizuális szempontból fontos, hogy a csapok összhangban lengyen egymással. De ne feledjük, hogy a szép megjelenés nem mindig jár együtt a minőséggel. A biztos választás érdekében keressen fel szakembert a csaptelepek kiválasztásakor.