Viva Magenta - a 2023-as év színe

14.01.2023

A 2023-as év színét már kiválasztották! Az amerikai PANTONE színintézet bejelentette, hogy melyik szín lesz a következő szezonban az uralkodó. Ha hozzánk hasonlóan Önt is érdekli a divat, és szeretne otthonában vagy lakásában a legújabb trendekre fogadni, mindenképpen nézze meg a PANTONE kínálatát. Milyen színt választottak a 2023-as év színének? Ez a Viva Magenta, egy gyönyörű, intenzív árnyalat, amelyet a kochineális vörös ihletett. A Viva Magenta feldobja az összeállításokat, és egyedi jelleget kölcsönöz nekik.

Nézze meg, hogyan díszítheti belső tereit ezzel a színnel, hogyan kombinálhatja más színekkel, és milyen változatban jelenhet meg ez az árnyalat az otthonában.

 

Viva Magenta - a 2023-as év színe

 


Ebben a cikkben:

1. Viva Magenta a 2023-as év színe

2. Az év színe 2023 - a szokatlan szín Viva Magenta 18 1750

3. Amerikai PANTONE színtani intézet

4. Viva Magneta a belsőépítészetben

5. Merész elrendezések és a 2023-as év színei

6. Viva Magneta finom kiegészítők



 

Viva Magenta a 2023-as év színe

A PANTONE több mint húsz éve határozza meg a színdivat trendjeit. Minden évben egy új színt jelentenek be, és az adott szezonban külön figyelmet szentelnek neki. 2022-ben a kék nyugodt, nosztalgikus árnyalata a lilával - Very Peri - uralkodott.

Idén az intézet egy merészebb árnyalatot választott. Viva Magenta - ez a szín merész és intenzív, ugyanakkor érdekes és élénkítő. A vörös színcsaládba tartozik, és a kochineális vörös ihlette, amely az egyik legritkább színezék, és egyben az egyik legerősebb és legvilágosabb természetes színezék, amelyet az ember ismer.

Érdekes!

A kochinea a természetes színezékek családjába tartozik, és rovarokból (nőstény nopálférgekből) készül. Ez az egyik legrégebbi ismert színezék. Ezt a festéket az ókorban szövetek festésére, képek festésére vagy használati tárgyak díszítésére használták.

Napjainkban a kochineált élelmiszerek (pl. zselék vagy joghurtok) színezésére használják, emellett gyógyszerekben és kozmetikumokban is alkalmazzák. Ma is használják szövetek festésére és kézművességhez.

A természetből származó inspiráció és a Viva Magenta élénkítő árnyalatai azt jelzik, hogy a PANTONE a következő szezonban a szabad, természetes és rendkívül energikus megoldásokra összpontosít. A Viva Magenta 18 1750 tehát olyan belső terek kialakítására szolgál, amelyek célja, hogy ösztönözzenek, jó hangulatot idézzenek elő, és segítsenek belső erőnk kiépítésében.

A PANTONE Év színe 2023 - 18 1750 Viva Magenta - a természetből származik. Ez egy természetben gyökerező árnyalat. A technológia korában egyre inkább a természetes megoldásokhoz nyúlunk, keresünk valamit, ami közelebb visz minket a természethez. A Viva Magenta árnyalatú elrendezések biztosan segítenek ebben!

 

Viva Magenta

 

Az év színe 2023 - a szokatlan szín Viva Magenta 18 1750

A Viva Magenta a vörös színcsaládból származik, de egyedisége miatt egyszerre fejez ki meleg és hideg árnyalatokat. Ezért ez egy szinte univerzális szín, amely könnyen bevezethető a belső terekbe domináns színként, valamint vonzó kiegészítésként vagy részletként.

A 2023-as év színe a Viva Magenta egy merész, intenzív, gazdag vörös, amely egy lágy, romantikus rózsaszínbe is átcsap, és egy élénk bordóhoz hasonlít. A Viva Magenta serkenti a belső erőt, és egy élénkítő ősi anyaggal társul. Ez sok szempontból nagyon innovatív és merész döntés.

 

Amerikai PANTONE színtani intézet

A PANTONE Intézet 2000 óta határozza meg a színtrendeket. Az év színének kiválasztását nemcsak a gyorsan változó divat és a múló trendek, hanem a társadalmi változások is diktálják. A színválasztás célja, hogy a tervezőket és a lakosokat változásra ösztönözze, de az is, hogy ösztönözzön, és gyakran, mint a Viva Magenta esetében, élénkítsen és reményt adjon.

Az év színének kiválasztása bonyolult folyamat, amely a változó trendek hosszú elemzésének eredménye. Laurie Pressman, a PANTONE alelnöke rámutat, hogy a Viva Magenta egy olyan szín, amely az erő új jelét közvetíti, és a természet erőit hívja be otthonainkba és lakásainkba. Érdemes ihletet meríteni belőle, különösen akkor, amikor bátornak és élénknek kell lennünk.

 

Viva Magneta a belsőépítészetben

Viva Magenta a 2023-as év színe! A PANTONE Intézet választását a következő szezonban az élénkség, az élénkítés és a természetes motívumokhoz való visszatérés fogja uralni a lakásokban és házakban. A Viva Magenta egy merész és intenzív árnyalat, amelynek kiválasztása kihívást jelent, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy kifejezze önmagát, és próbára tegye tervezői erejét.

A 2023-as év színe, a Viva Magenta többféleképpen jelenhet meg a belső terekben. Sokan az év színét választják témának, de egy nagyon intenzív árnyalat, mint a Viva Magenta, a kiegészítőkben is megjelenhet, és remekül fog mutatni egy ilyen kiadásban.

 

Az év színe 2023 - a szokatlan szín Viva Magenta 18 1750

 

Merész elrendezések és a 2023-as év színei

Viva Magenta A Viva Magenta egy intenzív szín, amely kiválóan alkalmas az önkifejezésre. Célja, hogy belső erőnket építse, és bátrabbá és energikusabbá tegye jelenlegi életünket. A Viva Magenta a belső terek vezérmotívumává válhat.

Ennek a színnek a bevezetésének legegyszerűbb módja a falak festése. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy a PANTONE 18 1750 Viva Magenta nagyon intenzív szín, ezért beltérben óvatosan használja. Valószínűleg nem lenne jó ötlet az összes falat Viva Magenta színűre festeni, de az egyik falon ezt a színt bevezetni jó választásnak bizonyulhat.

Ugyanilyen jó ötlet lesz, ha ezt a színt egy jellegzetes hangsúlyos eszköz formájában vezetjük be. Fogadjon a Viva Magenta színű, modern, divatos kanapéra, amely biztosan egyedi berendezési tárgy lesz. Az év színe a kárpitokon gyönyörködtet és feldobja bármelyik nappalit.

 

Viva Magneta finom kiegészítők

Nem mindenki szereti a merész megoldásokat, de a 2023-as szín örömet okozhat, és érdemes bevezetni a belső terekbe. Ez finomabb módon is megvalósítható - megfelelő kiegészítők hozzáadásával az elrendezéshez.

A Viva Magenta remekül fog kinézni szövet formájában. Az intenzív, merész árnyalatú takarók, párnák és függönyök biztosan feldobják a nappalit, a hálószobát vagy más helyiségeket anélkül, hogy túl dominánsak lennének.A Viva Magenta megjelenhet beltérben is vázák, cserepek vagy grafikák formájában. A finom motívumok ezzel a színnel érdekesebbé teszik az elrendezést.

A kiegészítők használatával sokkal könnyebben berendezhetünk modern belső tereket anélkül, hogy egy vagyont költenénk felújításokra és költséges változtatásokra. A megfelelő dekorációk és szövetek bevezetése gyors és érdekes módja a belső tér átalakításának.

 

Viva Magneta

vissza