Sötét színek a fürdőszobában - jó ötlet egy ilyen belső elrendezés?

21.02.2023

A modern fürdőszobabútorok egyre inkább a sötét színek felé hajlanak. A sötét színek merész, de egyben nagyon modern fürdőszobai opciók. Ha azon gondolkodik, hogy mi mutat jobban a házában vagy a lakásában - egy világos vagy egy sötét fürdőszoba -, mi tanácsot adunk a sötét fürdőszoba előnyeiről és hátrányairól.

Nézze meg, hogyan rendezhet be szépen egy sötét fürdőszobát, hol működik a legjobban, és milyen esetekben érdemes világosabb színekkel megoldani az elrendezést.

A vonzó sötét fürdőszobák egyre gyakrabban jelennek meg a házakban és lakásokban. Ezt a témát a belsőépítészek is egyre gyakrabban használják, különösen azok, akik a modern, minimalista elrendezést népszerűsítik. A sötét színekben pompázó szobáknak megvan a maguk csodálatos stílusa és hangulata, és merész elrendezést jelentenek azok számára, akik értékelik az egyéni megközelítést a helyiségek kialakításában.


Ebben a cikkben:

1. Esztétikus a sötét fürdőszoba?

2. Melyik fürdőszobában mutatnak a legjobban a sötét színek?

3. Nagy és kis fürdőszoba sötét színben

4. Vonzó stílusok a fürdőszobákban

5. Sötét kivitel vagy sötét berendezés?

6. Mivel kombináljuk a sötét színeket a fürdőszobában?

7. Milyen kiegészítőket helyezzünk el egy sötét fürdőszobában?

8. Milyen kiegészítők fontosak a sötét szobákban?



Esztétikus a sötét fürdőszoba?

A modern sötét fürdőszoba egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Egy ilyen tér elrendezése különböző lehet - néha a falak és a padló felülete fekete, és néha csak sötét bútorokat helyeznek el a fürdőszobában. A sötét fürdőszoba nem azt jelenti, hogy minden fekete - a visszafogott és érdekes elrendezésben a sötét és világos színek a megfelelő módon találkoznak, hogy egyedi tereket hozzanak létre.
A fekete szín időtlen választás minden belső térben, így a fürdőszobában is ugyanolyan esztétikusan fog kinézni. A sötét árnyalatú fürdőszobák érdekesek és rendkívül esztétikusak, a fekete szín eleganciát és egyedi esztétikát kölcsönöz a belső térnek, és a megfelelő kiegészítőkkel kombinálva elegáns és finom csillogást eredményez.

Melyik fürdőszobában mutatnak a legjobban a sötét színek?

Nem minden fürdőszobát lehet sötét színekben berendezni. Ne feledje, hogy a sötét fürdőszobai csempék, a sötét bútorok és a sötét színek elnyelik a fényt, és vizuálisan csökkentik a teret. Ezért egy fekete fürdőszoba nem fog csodálatosnak tűnni egy kis belső térben. Minél nagyobb a belső tér, annál több fekete festéket használhat. A kis fürdőszobákban vagy WC-kben jobb, ha a fürdőszoba kialakítását élénk színekben választja.

Nagy és kis fürdőszoba sötét színben

Néha egy kisebb fürdőszobát sötétebb színekkel is be lehet rendezni. Ha kisebb helyiséggel rendelkezik, és mégis sötét fürdőszobában szeretné élvezni a fürdést, érdemes fényes csempéket használni, és a bútorokat magasfényű kivitelben befejezni. A fényes felületek jól visszaverik a fényt, mind a természetes, mind a mesterséges, lámpákból és lámpatestekből érkező napfényt. A fényvisszaverődésnek köszönhetően az elrendezés további megvilágítást kap, és a helyiség vizuálisan megnagyobbodik.

A fényes felület nem az egyetlen, amit egy kis helyiségben megtehetsz, hogy nagyobbá tedd azt. Ha kisebb, sötét fürdőszobát szeretne, válasszon nagy tükröket. Ami a tükröket illeti, a fényes felületekhez hasonlóan jól visszaverik a fényt, így képesek lesznek a fürdőszobai helyiség belsejét is megvilágítani. És egy ilyen kis fürdőszoba sötét terében különösen előnyösek lesznek a keret teljes hosszában háttérvilágítással rendelkező tükörmodellek. A szokatlan formájú tükrök jól mutatnak a modern belső terekben.

Vonzó stílusok a fürdőszobákban

A sötét fürdőszoba a modern, divatos és merész belső terek birodalma is. Ha tehát a ház vagy a lakás ebben a stílusban van berendezve, mindenképpen érdemes megfontolni a sötét színek bevezetését a fürdőszobába. A glamour, modern, minimalista, retro, vintage stílusú és nagyon kontrasztos kombinációkban, ahol például a fehér falakat fekete bútorokkal kombinálják, a sötét színek előnyösek lesznek.

Sötét kivitel vagy sötét berendezés?

Egy sötét fürdőszobában a sötét színek többféle változatban is megjelenhetnek. Népszerű a sötét fürdőszobát sötét felületekkel, valamint sötét berendezési tárgyak használatával berendezni. A belső tér különbözőképpen nézhet ki attól függően, hogy milyen elrendezést választ. A látszattal ellentétben egy ilyen döntés nagyon fontos. A fürdőszoba sötét színekkel történő elrendezésében és berendezésében valódi dekorációs lehetőségek rejlenek.

Végeredményként használhat sötét csempéket vagy sötét vinil deszkákat. Ebben az esetben azonban mindenképpen mondjon le a fekete szegélyről, mivel a sötét színek túl sokasága nagyon taszító lesz. Egy fekete-fehér fürdőszoba biztosan gyönyörűen fog kinézni.

A sötét és világos elemekből álló összeállítás időtlen kombináció!

Mivel kombináljuk a sötét színeket a fürdőszobában?

A sötét színek bevezetése a fürdőszobába nem olyan nehéz. Sokkal nehezebb a belső teret kellemesebbé tenni. Az elrendezés akkor lesz vonzó és érdekes, ha a sötét árnyalatokat megfelelő más színekkel kombinálja.

Fémes színek a fekete szépségével kombinálva

A sötét tengerészkék vagy sötétszürke szín vonzó, csillogó arany kiegészítőkkel kombinálva kivételesen lenyűgözően néz ki. Ez az opció különösen ajánlott glamour belső terekbe. Az arany kiegészítők egyedi csillogást hoznak az enteriőrbe, a feketével kombinálva használatuk a közelgő lakberendezési szezon slágere!

A fekete ugyanolyan jól mutat ezüst vagy sárgaréz, fényes kiegészítőkkel és szerelvényekkel.

Élénk színek és a fekete - időtlen kontraszt

Egy sötét színekkel berendezett szobát világos árnyalatokkal kell kombinálni - fehér, világosszürke, sőt, krémszínű vagy világos földszínekkel. Az ilyen kontrasztok, finomabbak vagy erősebbek, igazi őrületté teszik a belső teret! Az ilyen terek elrendezése egyszerű dolog, ráadásul a legtöbb esetben sokkal egyszerűbb, mint egy csak sötétebb színekkel berendezett tér összeállítása.

A természetes fa mintázatának és színének használata egy sötét fürdőszobában

A fekete színű, vonzó elrendezések nagyon gyakran használják a sötét színek kombinációját a természetes fa színével és mintázatával. A fa megjelenhet mind a kivitelben, mind a bútorokban és kiegészítőkben. A fa meleg színei feldobják az elrendezést, és hangulatosabbá teszik a fürdőszobát. Egy ilyen fürdőszobában az otthoni spa új értelmet nyer!

A fürdőszobai kiegészítők intenzív, élénk színvilága

Egy fekete fürdőszobának egyáltalán nem kell unalmasnak lennie! Még ha a bútorok és a belső tér visszafogott színekkel is rendelkezik, élénk, világos színekkel életet vihet a belső térbe. Válassz egy merész pirosat vagy egy energikus lime-ot! Az ilyen színeket a legjobb sötét elrendezésben, kiegészítők formájában elhelyezni: törölközők, kosarak, szappantartók, kosarak.

Milyen kiegészítőket helyezzünk el egy sötét fürdőszobában?

Egy fekete vagy sötét fürdőszoba tetszeni fog, de ne felejtsd el a megfelelő kiegészítőket elhelyezni benne. A világos bútorok a sötét falakkal szemben vagy a sötét bútorok a világos fürdőszobai csempékkel szemben érdekesen fognak kinézni. A teret többféleképpen is be lehet rendezni, de ne feledje, hogy a berendezésnek kényelmesnek, esztétikusnak és praktikusnak kell lennie. A magas lábakon álló szekrények, komódok és állványok jól szolgálnak, és megkönnyítik a takarítást.

A szabadon álló fürdőkádak és a pultra szerelt mosdókagylók is lenyűgözően néznek ki - ezek igazi slágerek lesznek a következő szezonban! Ne feledkezzünk meg a világításról sem! Ez rendkívül fontos eleme a sötét elrendezéseknek. Elegendő fény nélkül a szoba kaotikusnak és nyomasztónak fog tűnni.

Milyen kiegészítők fontosak a sötét szobákban?

A modern és divatos belső tér nem nélkülözi a megfelelő kiegészítőket. A fekete szín unalmas benyomást kelt, ezért olyan fontos, hogy a fürdőszobában megfelelő dekorációs kiegészítők legyenek. A fürdőszobát sokféleképpen díszítheti, hogy megtörje a fekete egyhangúságát. Fehér törölközők vagy egy színes, falra akasztott akcentusgrafika is megteszi. A fürdőszobának is jót tesz, ha virágokat és cserepes növényeket hoz a belső térbe, különösen, ha természetes fény áll rendelkezésre.

 


 

Merítsen ihletet!


Milyen csempéket válasszunk egy kis fürdőszobához? Hogyan lehet vizuálisan kibővíteni a fürdőszobát? 5 trükk


Rektifikált csempe - mi az és mikor érdemes választani?


Milyen szürke fürdőszobai kiegészítőket válasszon? Inspirációk


 

vissza