Praktikus a fekete konyha? Tények és mítoszok a fekete konyhabútorokról

24.12.2022

A fekete konyha egyedülálló alternatívája a fehér, bézs és szürke konyháknak, amelyek az elmúlt években a belső terek színvilágát uralták. Bár a fekete konyhák tetszetősek és inspirálóak, a használat és a karbantartás tekintetében is felvetnek bizonyos aggályokat.

Praktikus a fekete konyha? Érdemes követni a divattrendeket és ilyen megoldást választani?

Ebben a cikkben a fekete konyha mindennapi használatával kapcsolatos tényeket és mítoszokat talál. Ha fekete konyhabútorokat szeretne az elrendezésben, de még hezitál, nézze meg, mit tanácsolnak a szakértők, és inspirálódjon.

 

Modern konyhabútorok

 


Ebben a cikkben:

1. Fekete konyha - érdemes fogadni egy ilyen megoldásra?

2. Mi a helyzet a funkcionalitásával?

3. Milyen anyagból készüljenek a fekete bútorok

4. Ideális anyag fekete konyhabútorokhoz

5. Fekete konyha - kinek?

6. Fekete konyha az elegancia és a luxus szerelmeseinek

7. Fekete konyha fával

8. Világítás és kiegészítők egy fekete konyhához



 

Fekete konyha - érdemes fogadni egy ilyen megoldásra?

A fekete konyhák divatja az utóbbi időben egyre nagyobb lendületet vett. Nem meglepő, hogy a szoba ebben a színben rendkívül elegánsnak és eredetinek tűnik. A fekete szín mélységet kölcsönöz a belső térnek, és titokzatossá, érdekessé teszi azt. A fekete szín iránti növekvő érdeklődéssel a konyhai elrendezésben sok kérdés és kétség merült fel.

Praktikus a fekete konyha? Nem okoz majd gondot a mindennapi használat és a tisztítás során? Ezek fontos kérdések, ezért érdemes választ találni rájuk.

 

Fekete konyha

 

Mi a helyzet a funkcionalitásával?

A fekete színű konyhabútorok igazán látványosan néznek ki, sajnos nem tagadható, hogy ebben a színben a szennyeződések különösen a frontokon látszanak. Egy kis por, zsírfoltok és egyéb szennyeződések, amelyek a konyhában a főzés során keletkeznek, szintén láthatók a feketén. Az ujjlenyomatok, fröccsenések, foltok sok háziasszony bosszúságává válhatnak.

De vajon egy fehér, piros, kék vagy szürke konyha praktikusabb ebből a szempontból?

Nem. A szennyeződések és foltok is láthatóak rajtuk. A rendszeres és szisztematikus tisztítás itt a kulcs. Ha a konyhát a praktikum prizmáján keresztül nézzük, szinte egyetlen anyag sem tűnik tökéletesnek. Mindegyiknek vannak hátrányai, és mindegyik koszos lesz. Így talán érdemes a praktikumot az egyik mérlegre tenni, a modern, trendek által vezérelt belsőépítészetet pedig a másikra, és megnézni, hogy esetünkben merre billen a mérleg nyelve.

 

Milyen anyagból készüljenek a fekete bútorok

Vannak olyan jellemzők, amelyek jelentősen befolyásolhatják a bútorok - köztük a fekete bútorok - funkcionalitását. Az egyik ilyen tényező a gyártási anyag. És itt egy fontos információ - a modern, 21. századi konyhák gyakran kínálnak olyan megoldásokat, amelyek valóban nagyon funkcionálisak lehetnek.

A fekete konyha jó megoldás lehet!

Ezért itt megcáfoljuk az első és legnagyobb mítoszt, miszerint egy fekete konyha nem lehet praktikus. A sötét bútorok lehetnek funkcionálisak. A feltétel a megfelelő anyag.

 

Ideális anyag fekete konyhabútorokhoz

A konyha tervezésekor érdemes jól ismerni a befejező frontok témáját. A Merkury Market legújabb kollekcióinak fekete konyhabútorait matt, félmatt és magasfényű kivitelben kínáljuk. Mindegyik megoldásnak vannak előnyei és hátrányai.

Véleményünk szerint egy magasfényű fekete konyha egy kicsit veszít a matt konyhával szemben. A foltok és ujjlenyomatok sokkal jobban láthatók a fényes frontokon. Másrészt a fényes fekete konyhák könnyebben tisztíthatók.

Egy matt konyha ebből a szempontból sokkal igényesebb. Ha szeretnénk, hogy a fekete konyha jó állapotban maradjon és hibátlanul nézzen ki, a rendszeres tisztítás és a megfelelő ápolás az egyetlen helyes megoldás.

 

Fekete konyha - kinek?

A fekete konyhabútor nagyszerű megoldás lesz a loft, minimalista és modern stílusban berendezett belső terekhez. A fa nemes színe a konyhai frontok matt fekete színével kombinálva gyönyörűen kiemeli az ipari belső terek kifinomultságát. A konyha fekete színe a koloniál és retro stílusú belső terekbe is ajánlható.

Fényes kiegészítőkkel kombinálva hangulatos és időtlen belső teret teremt. Érdemes megjegyezni, hogy a fekete nem a kis belső terek szövetségese, vizuálisan csökkentheti és túlterhelheti azokat. A szakemberek azt javasolják, hogy a nagy, tágas helyiségek elrendezéséhez a feketét használják. Jobb, ha mértékkel használjuk.

 

Fekete konyha - kinek?

 

Fekete konyha az elegancia és a luxus szerelmeseinek

Aki értékeli az eleganciát, a modernitást és a sötét színeket, az imádni fogja a fekete konyhát. Egyesek a monokróm szobákat a szélsőséges minimalizmussal azonosítják, de ez téves benyomás lehet.

A kéttónusú konyhák az elmúlt szezon egyik legdivatosabb trendje. A fekete-fehér konyha matt frontokkal a minimalista stílusban mutat a legjobban. A világos színű csempék, a fekete csempék és a kőből vagy fából készült munkalapok még hangulatosabbá teszik a helyiséget. A fekete-fehér vagy a fekete-fa kombinációja egy modern konyhában stílusos és időtálló ajánlat.

 

Fekete konyha fával

A fa és a fekete elegáns és időtlen kombináció, az utóbbi évek egyik legmenőbb stílusirányzata. A fekete frontú fabútorok hangulatossá teszik a belső teret.

A modern konyha és a fa jó párosítás?

Ez bizony így van. A fa szépen kiegészíti mind a matt, mind a magasfényű elülső felületeket. Ha azt szeretnénk, hogy konyhánk egyedi, elegáns, mégis hangulatos legyen, a fekete és a fa kombinációja telitalálat!

Bár a fehér konyha évek óta uralkodik a belső terekben, a fekete növekvő népszerűségét látva ez hamarosan megváltozhat. A fekete konyha hamarosan a legforróbb lakberendezési trend lehet, függetlenül attól, hogy praktikus-e vagy sem.

 

Világítás és kiegészítők egy fekete konyhához

A világítás és a kiegészítők egy másik fontos eleme a funkcionális fekete konyhának. Az ablakpárkányon, az asztallapon vagy a stílusos cserepes állványokon elhelyezett virágok feldobják a sötét belső teret. A fekete színt a belső térben sikeresen fel lehet törni világos kiegészítőkkel, dekorációkkal és apróságokkal. Például egy nyitott polcon elegáns porcelánokat helyezhet el.

Az ezüst, az arany, a púderrózsaszín vagy a zöld jól illik a klasszikus feketéhez. Az arany kiegészítők, csaptelepek vagy csempék stílusossá és fényűzővé teszik a belső teret. Érdemes egy nagyméretű lámpát elhelyezni a munkalap és a munkasziget fölé. A főző- és mosdóhelyiségnek is jól megvilágítottnak kell lennie.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Kis konyha - okos megoldások. Tudja meg, mi az, ami egy funkcionális belső térben nem hiányozhat


Hogyan válasszunk munkalapot a konyhai szekrényekhez


Hogyan lehet elrendezni a különböző stílusban díszített konyhákat?

vissza