Párizsi stílus modern csavarral

16.07.2024

A modern kialakítású párizsi stílus egyre népszerűbbé válik. Ez egy egyedülálló francia stílus a színpadra állításban, amely a 20. századi párizsi bérházak jellegzetes színpadra állítási módjából ered, amikor Párizs a kultúra, a művészet és a tudomány fővárosává vált, miközben menedéket nyújtott a művészeknek, festőknek, íróknak és tudósoknak. A párizsi stílus az évszázadok során a rokokó, a felvilágosodás, a romantika, a manierizmus, az art deco és az eklektika stílusjegyeiből merített, így ezek a belső terek nagyon dinamikusak, ugyanakkor tele vannak eleganciával és tekintéllyel.

Ma a párizsi stílus a bőséggel és az esztétikummal társul. Elegancia, kifinomultság, gazdag ízlés - ezek az elemek jól láthatóak az elrendezésekben. A párizsi stílus modern változatában a klasszikus megoldásokat a jelenleg divatos minimalizmussal ötvözi, hogy tágas, érdekes és elegáns belső tereket hozzon létre. Vajon mi is belekóstolhatunk ebbe a luxusba, és berendezhetjük lakásunkat párizsi stílusban? Természetesen! Hogyan rendezhető be a párizsi stílus az egyes helyiségekben? Milyen elemei fontosak a francia stílusnak? Mit kell kerülni, és miről semmiképpen sem szabad megfeledkezni? Az alábbi cikkből mindent megtudunk.

Párizsi stílus modern csavarral


Ebben a cikkben:

1. Lakberendezés egyenesen Párizsból - párizsi lakberendezési stílus modern designban

2. Párizsi stílusú lakás - mik a jellemzői?

3. Nappali párizsi stílusban - modern nappali párizsi hangulattal

4. Konyha párizsi stílusban

5. A párizsi hálószoba - hogyan rendezzünk be egy lakást párizsi stílusban?

6. Fürdőszoba párizsi stílusban



Lakberendezés egyenesen Párizsból - párizsi lakberendezési stílus modern designban

Hogyan rendezzük be a francia stílust párizsi változatban? Először is érdemes a padlóra és a falakra összpontosítani, mert végül is ezek a terek teremtik meg a tökéletes alapot és hátteret minden elrendezéshez. A padlót illetően érdemes a klasszikus halszálkás mintázatban elrendezett fapadlót választani, amely nagy népszerűségre tett szert a párizsi enteriőrökben. A falakat általában klasszikus fehérre festik, de használhatod a krém, a bézs vagy a szürke világos árnyalatait is.

A francia stílus a modern lakberendezésben fényben teli, világos és tágas szobákat jelent. Az élénk színek itt kulcsfontosságúak lesznek, különösen akkor, ha nem büszkélkedhetsz a párizsi stílusra jellemző nagy ablakokkal.

Lakberendezés egyenesen Párizsból - párizsi lakberendezési stílus  modern designban

Párizsi stílusú lakás - mik a jellemzői?

A párizsi stílus a modern változatban egy elegáns és stílusos hely. Hogyan rendezzük be a francia stílust? Ne feledje a minimalizmust, a párizsi stílus szereti a díszeket és a dekorációkat, de a műalkotásokat is, de ne legyen belőlük túl sok. A párizsi stílusú belsőépítészetnek a tágasság benyomását kell keltenie. Ezért a párizsi stílus által inspirált belső terek nem lehetnek zsúfoltak. ha francia stílusú kárpitozott bútorokat választunk, olyan modelleket válasszunk, amelyek nem töltik ki teljesen a teret, de funkcionálisak és esztétikusak.

A látszattal ellentétben a párizsi stílus elrendezése nem is olyan nehéz. A párizsi stílus inspirációit könnyen megtalálhatjuk az interneten, érdemes megnézni a fotókat, mások terveit, és kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb ötleteket.

Párizsi stílusú lakás - mik a jellemzői?

Nappali párizsi stílusban - modern nappali párizsi hangulattal

A párizsi stílus a lakberendezésben leggyakrabban a nappaliban található. Végül is a nappali a ház egyik legfontosabb helyisége, és a párizsi stílus által inspirált belső terek egyedi jelleget kapnak. Egy reprezentatív francia lakberendezési stílus tökéletesen szolgál a nappaliban, ahol nemcsak pihenünk, hanem vendégeket is fogadunk.

Hogyan rendezzük be a párizsi stílust a nappaliban? A párizsi stílus inspirációi közé tartozik a már említett fapadló és a fehér falak.

Nappali párizsi stílusban - hogyan rendezzünk be egy párizsi nappalit a megfelelő színekkel?

A párizsi stílus jellemzői az élénk színekről szólnak. A fehér falak és a világos padlóburkolat mellett érdemes odafigyelni a bézs, krém és szürke árnyalatokra. Az élénk színeknek nemcsak a falakon és a padlón, hanem a bútorokon is meg kell jelenniük. Ezért válasszon sarokkanapét vagy világos kárpitozású kanapékat.

Más francia stílusú bútorok fehérre festve mutatnak a legjobban.

Dekorációk a nappaliban párizsi stílusban, azaz modern francia stílusban

A mindenütt jelenlévő fehér vagy világos árnyalatokat meg kell törni, a párizsi stílusú, intenzív színekben pompázó dekorációk tökéletesek lesznek. A tengerészkék, bordó vagy sötétzöld, francia stílusú kiegészítőkkel pontosan ez az, amire szükséged van az összeállítás teljessé tételéhez.

Világítás egy párizsi nappaliban - párizsi hangulatú belső tér

A párizsi stílus jellemzői eleganciáról és dekorativitásról árulkodnak. Ennek a két jellemzőnek a világításban is meg kell jelennie. A párizsi stílusú világítás magában foglalja a dekoratív csillárokat, a gyönyörű fali lámpákat és a praktikus állólámpákat.

Nappali párizsi stílusban - modern nappali párizsi hangulattal

Konyha párizsi stílusban

A konyha párizsi stílusú elrendezése a nagyszerű funkcionalitás és az esztétika kombinációja. A párizsi stílus a kiegészítőkben, a bútorokban és a befejezésben is jól látható.

Bútorok és kiegészítők modern párizsi stílusban - inspiráció

A francia stílusú konyhabútorokat általában fehérre festik. A frontokon lehetnek finom díszítések, de ne legyenek túl dekoratívak - a díszítéseknek érdekes hangsúlyoknak kell lenniük, nem pedig uralniuk a teret. A párizsi stílusban jó ötlet az ezüst, arany vagy fekete színű dekoratív fogantyúk használata is.

Egy francia stílusú konyha esetében a vitrines szekrények és az üvegezett konyhaszekrények is jó szolgálatot tesznek. Az ilyen modellek telepítésekor azonban ne felejtse el rendben tartani a szekrényeket, mivel a belső tér tökéletesen látható lesz.

Színek és szövetek - francia városi stílus a konyhában

A párizsi stílus a textíliákban jól látható a konyhában. Érdemes könnyű, finom, geometrikus vagy virágmintás teakendőket választani. A hasonló mintájú kötények is jó szolgálatot tesznek. Ügyeljünk azonban arra, hogy csak tiszta szövetek kerüljenek ki; a szennyezett vagy piszkos anyagokat azonnal ki kell mosni.

Konyha párizsi stílusban

A párizsi hálószoba - hogyan rendezzünk be egy lakást párizsi stílusban?

A hálószobában a francia stílus főleg világos falak és egy kényelmes nagy ágy fejvéggel.

Színek és anyagok, avagy hogyan rendezzük be belső terünket modern párizsi stílusban?

Spálňa vo francúzskom štýle znamená svetlé farby a elegantné materiály. V spálni je parížsky stílus, amely elsősorban a díszpárnáknak és a dekoratív ágytakaróknak köszönhetően látható. A párizsi stílusú dekorációk közé tartoznak a gyönyörű vázák és virágtartók, cserepes virágok, valamint a művészi szobrok és festmények.

Milyen bútorokat válasszunk? Egy kis párizsi sikk a hálószobában

A francia stílusú berendezés gyönyörű bútorokat tartalmaz. Ideálisak lesznek a fehér modellek finom díszítésekkel, de a nagy tükrökkel ellátott szekrények is. Az ágyak, szekrények és éjjeliszekrények mellett nem szabad megfeledkezni az elegáns öltözőasztalokról és a munkalap mellett elhelyezett megfelelő zsámolyokról vagy székekről sem.

A párizsi hálószoba a pihenés és a kikapcsolódás helye, ezért az ágy mellett kényelmes kanapék vagy kényelmes fotelek is helyet kaphatnak benne.

Hálószoba világítás francia stílusban

Akárcsak egy párizsi stílusú nappaliban, a hálószobában is fontosak a lámpák. A párizsi stílusú világítás magában foglalja a dekoratív csillárokat, a fali lámpákat és az állólámpákat. A papír- vagy szövetárnyékolóval ellátott modellek a hálószobában is jó szolgálatot tesznek.

A párizsi hálószoba - hogyan rendezzünk be egy lakást párizsi stílusban?

Fürdőszoba párizsi stílusban

A párizsi stílus a színekben a fürdőszobában is megjelenhet - ez különösen a kisebb helyiségekben jó választás, amelyek az élénk színeknek köszönhetően vizuálisan kibővülnek. Az elegáns párizsi stílus a fürdőszobában a megfelelő bútorokról, kiegészítőkről és kerámiákról szól.

Belsőépítészet a modern párizsi stílusban - francia modernizmus a fürdőszobában, megfelelő bútorok és kiegészítők

A fürdőszobában a modern párizsi stílusú dekoráció elegánsan és visszafogottan fehér bútorokkal van berendezve. A francia stílusú részletek aprók, de bájosak, és egy kis presztízst kölcsönöznek a belső térnek. A francia stílus a lakásban is könnyen megvalósítható a bútorok díszes, magas lábakon történő elhelyezésével. Az ilyen modellekkel rendelkező francia belső terek ennek a stílusnak a klasszikus változatára utalnak.

Szabadon álló vagy sarokkád - a párizsi stílus elvei a belső terekben

A francia stílus a lakásban kedveli a díszített lábú bútorokat, és érdekes megoldás lehet egy szabadon álló kád elhelyezése is ebben a stílusban. A francia bérleti stílusnak azonban egy sarokkád is hasznára válik, ha nincs hely egy szabadon álló modellnek.

vissza