Mit grillezzünk? 5 ötlet az egyszerű és ízletes grillezett ételekhez!
A piknik érkezésével megnyitjuk az év egyik legjobban várt időszakát - a nagyszerű nemzeti grillezés szezonját! A grillezős piknik hagyománya, bár viszonylag fiatal, mára már a májusi hosszú hétvége elengedhetetlen része lett. Ez egyben az egész grillszezon kezdete is, amely késő őszig tart.
Korábbi cikkeinkben sokat írtunk a kerti grillek típusairól, jellemzőikről, előnyeikről és felhasználásukról. Ma kipróbált és tesztelt recepteket szeretnénk ajánlani Önnek egy ízletes grillezéshez. Ezek az egyszerű receptek feldobják a grillezési menüt, és tökéletes kísérői lesznek a húsos ételeknek.
Nézze meg, mely receptek fogják elnyerni szerettei és a vendégek szívét, akikkel hamarosan a grillsütőnél találkozik!
Ebben a cikkben:
1. Grill menü - a változatosság a lényeg - grillezett ételek különböző formákban
2. Barackkal töltött grillezett csirke egy finom pácban
3. Zöldségnyársak és más - töltelék ételek a grillből
4. Sült pisztráng fűszernövényes vajjal
5. Grillezett saláta friss tavaszi zöldségekkel
6. Grillezett desszert - grillezett banán - kulináris siker!
Grill menü - a változatosság a lényeg - grillezett ételek különböző formákban
Mielőtt konkrét recepteket javasolnánk a grillezett ételekhez, szeretnénk megemlíteni néhány aranyszabályt, amelyek minden grillpartit sikeressé tesznek, és biztosítják, hogy a meghívott vendégek elégedetten és jóllakottan térjenek vissza a grillpartiról.
Akár nagy családi ünnepséget szervez, akár csak egy összejövetelt a szeretteivel, gondoskodjon arról, hogy mindenki számára legyen valami. Bár a grillezéshez a kolbász, a nyak és a hamburger társul, nem kell mindenkinek klasszikus "húsevőnek" lennie.
Olyan korban élünk, amikor a fittség divatja egyre nagyobb teret nyer. Biztosan van olyan ember a közvetlen környezetedben, aki vegán vagy vegetáriánus, van, akinek fontos a vonalvezetése és a jó alakja, és van, aki egyszerűen nem szereti a húst.
Ha mindenkinek a kedvében szeretne járni, próbáljon meg gondoskodni arról, hogy a felszolgált ételek elég változatosak legyenek ahhoz, hogy még a legigényesebb ízléseknek is megfeleljenek. Könnyebben mondva, nehezebben kivitelezve? Nem feltétlenül!
Itt vannak kipróbált és tesztelt receptek különböző grillezett ételekhez, amelyek ízletesek és élvezetesek! Ha azt szeretné, hogy a kertben a közös asztalnál tartott nagy lakoma sikeres legyen, használja ötleteinket!
Barackkal töltött grillezett csirke egy finom pácban
A friss fűszernövények ropogós csirkével kombinálva tökéletesek lesznek. Az aromás, pácolt húsok kedvelőinek kínálunk csirkefilét töltött ... őszibarack. Igen, ez nem vicc! Elvontan hangzik, de az íze fenomenális!
Elkészítési módszer:
Facsarjuk ki egy érett narancs levét. Forró serpenyőben pirítsa meg a félkarikákra vágott hagymát. Amikor a hagyma áttetsző, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, és addig pároljuk, amíg a cukor karamellizálódni nem kezd. Adjuk hozzá a narancslevet. Addig főzzük, amíg a lé teljesen el nem párolog.
Tegyük a hagymát egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Közben készítsük elő az őszibarackot. Vágjuk kockákra, és adjuk a hagymához. Ízlés szerint friss fűszernövényekkel: vékonyra szeletelt bazsalikommal és mentával fűszerezzük, majd összekeverjük.
A csirkemelleket 2-3 órán át pácoljuk olívaolajból és friss fűszernövényekből álló pácban. Közvetlenül a grillezés előtt vágja a filéket hosszában vékony szeletekre, majd óvatosan törölje szárazra. Helyezzen egy szelet brie sajtot (helyettesítheti feta sajttal) minden húsdarab közepére, majd kanalazzon rá a hagymás-barackos töltelékből.
Hajtsa befelé a hús széleit úgy, hogy átfedjék egymást. Kenje be a hús külsejét az elkészített páccal, amelyben előzőleg áztatta. A húst minden oldalról pirítsa meg forró, fedeles grillen, használhat füstölő grillt is. A kész tekercsek legfinomabb íze könnyű salátával és ropogós krutonnal van.
Tipp: Ha nem szereti a húst gyümölcsökkel, az őszibarack tökéletesen helyettesítheti a napon szárított paradicsommal!
Zöldségnyársak és más - töltelék ételek a grillből
A nyársak a grillsikerek közé tartoznak. Könnyen elkészíthető, és csodálatos lehetőségeket kínál az ízek és termékek kombinálására. Ha a nyársakat választja, próbálja meg változatosan tartani őket. Egyesek lehetnek zöldségesek, mások gyümölcsök és zöldségek, megint mások a kedvenc húst, sajtot vagy tenger gyümölcseit használhatják. A nyársak kiváló alternatívát jelentenek a húsételekhez.
A nyárs elkészítése nem igényel különleges képességeket. A kiválasztott termékeket fel kell kockázni és speciális nyársakra kell helyezni, majd tálcákra kell helyezni, nem pedig közvetlenül a gáz- vagy faszéngrill rostélyára.
Alternatív megoldás lehet, ha alufóliába csomagoljuk őket. A nyársakat grillezés előtt meglocsolhatja olívaolajjal. Jó megoldás, ha előzetesen fűszereket vagy aromás pácot adunk hozzá, hogy kihozzuk az ízét. A fokhagymás mártás vagy más mártogatós remek kísérője a nyársaknak. A nyársakat addig kell grillezni, amíg a zöldségek megpuhulnak, a hús pedig szépen megbarnul. Fontos, hogy ne legyenek nyersek!
Sült pisztráng fűszernövényes vajjal
Ízletes fehér hús és ropogós héj, valamint az a finom fűszeres íz és csodálatos aroma, ami körüllengi, nehéz ellenállni egy ilyen halnak.
Elkészítési módszer:
Egy tálban keverje össze: vaj (1 evőkanál), fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű - egyenként 1 evőkanál), só és bors (egy-egy csipetnyi), két összezúzott fokhagymagerezd és citromlé (1 evőkanál). Ezzel a fokhagymás vajjal kenje be a pisztrángot, és ne feledje, hogy óvatosan és alaposan tegye.
Készítse elő a fóliát, kenje be olajjal, hogy a pisztráng ne ragadjon rá grillezés közben. A halat átlósan felszeleteljük, és sóval, hal- és tenger gyümölcsei fűszerrel fűszerezzük, alaposan bedörzsöljük a pisztrángot. Helyezze a halat egy tálra, és csomagolja be alufóliába.
Ügyeljünk arra, hogy a fólia széleit hajtsuk be, hogy az olvasztott fokhagymás vaj ne folyjon ki sütés közben. Helyezze a halat forró grillre, és grillezze körülbelül 30 percig. A sült pisztráng fűszervajjal tökéletes ötlet a főétkezésekhez a friss levegőn.
Grillezett saláta friss tavaszi zöldségekkel
Ez az egyszerű grillezett saláta tényleg nagyon finom, könnyű és különösen nagyszerű köretként grillezett ételekhez. A legjobban illik a szaftos, grillezett sertésnyakhoz, a grillezett filékhez és a fokhagymás tekercshez. A saláta főként salátakeverékből áll - használhatja az ön által legjobban kedvelt salátákat, például jégsalátát és fejes salátát, vagy választhat kész keveréket is.
A második hozzávaló a negyedekre vágott napon szárított paradicsom. A többi: olajbogyó, néhány friss uborka, cseresznyeparadicsom, feta saláta sajt és az ínyencek számára egy marék dió. Az összes hozzávalót alaposan keverje össze. Az egész mártást öntse le az olívaolajjal és a mézes mustárral.
Grillezett desszert - grillezett banán - kulináris siker!
Minden családban vannak ínyencek, akik szeretik az édességet. Ezeket szem előtt tartva készítettünk javaslatokat egy finom grillezett desszerthez. A csokoládés banán az ízek igazi tűzijátéka, és egy olyan étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Elkészítési mód:
A banán héját belülről kissé felszeleteljük. Óvatosan töltse meg a banánokat étcsokoládé kockákkal. Minden banánt csomagoljon be fóliával. Helyezze az előkészített gyümölcsöt a grillre, és grillezze körülbelül 20 percig. 20 perc elteltével vegye le a banánokat a grillről, és vegye le a fóliáról. Grillezés után azonnal tálaljuk, egészben díszítsük mentalevéllel és mogyoróval.
Merítsen ihletet!!!
Hogyan védhetjük meg a kerti pavilont a széltől?