Milyen falszínt válasszunk barna bútorokhoz?

07.03.2023

A földes tónusú elrendezések még mindig nagyon népszerűek. A barna meleg árnyalatai, világos és sötét egyaránt, tökéletesen melegítik a belső tereket, hangulatos jelleget kölcsönöznek nekik, és kellemesek a szemnek. A barna szín sokféle változatban jelenik meg, és különösen népszerű a barna bútorok elhelyezése a belső terekben.

A barna bútorok a természetes fa mintázatát és árnyalatát viselhetik, de megfelelő színűre is festhetők. A barna bútorokat megfelelő háttér előtt kell elhelyezni. Nézze meg, milyen falszínek mutatnak a legjobban a barna bútorokhoz.


Ebben a cikkben:

1. Milyen falszínek illenek a barna bútorokhoz?

2. Sötétbarna bútorok

3. Világos bútorok barna árnyalatokban

4. Egy falszínt válasszon, vagy válasszon két színt?

5. Mintás tapéta és barna bútorok - megéri?

6. Milyen falszín illik a barna bútorokhoz?



Milyen falszínek illenek a barna bútorokhoz?

Egy jól megválasztott falszín nemcsak a bútorokhoz, hanem a kiegészítőkhöz és a belső tér karakteréhez is illik, ezért a bútoroknak meleg alaptónusú barnának kell lenniük, és meglepő hatást lehet elérni a barna különböző árnyalatokkal való kombinálásával. Ne feledje, hogy nem minden kombináció működik minden helyiségben, ezért érdemes ezt a kérdést jó előre átgondolni, és az egész helyiséget megfelelően berendezni.

A fabútorok és a barna bútorok különböző árnyalatokban, sötét és világos, szinte krémes barna színekben egyaránt megtalálhatók. Érdemes gondosan kiválasztani a megfelelő falszínt, és figyelni a barna bútorok árnyalatára. Sokféle megoldás működik - nézze meg, mi lesz a legérdekesebb!

Sötétbarna bútorok

Sötétbarna bútorok esetén egy világos háttér világosabbá teszi a szobát. A sötét árnyalatú barna bútorokhoz sötét falszínek túl sötétté és ezért - nagyon nyomasztóvá tehetik az egész elrendezést. Ebben az esetben a klasszikus fehér nagyszerű lesz.

A fehér falak tökéletesen megvilágítják a szobát, egy ilyen világos falszín barna bútorokkal kombinálva tökéletesen illeszkedik mind a klasszikus elrendezéshez, mind a minimalista feltételezésekhez. A szürke világos árnyalataiban pompázó falak is jó ötletnek bizonyulnak. A szürke világos árnyalata ugyanúgy feldobja a szobát, mint a fehér.

Beltérben is tompítja az elrendezést, különösen, ha igazán sötét bútorokat és hozzájuk illő színes, meleg kiegészítőket választ. Ha nem tetszik a szürke vagy a fehér árnyalatai, választhatsz világosbarnát is.

Ne feledje azonban, hogy a falak barna színűre festése és a barna bútorok elhelyezése nehézkes lehet, ezért érdemes színes kiegészítőkkel feldobni egy ilyen elrendezést. A megfelelő színű - fehér vagy szürke árnyalatú - szövetek is jó szolgálatot tesznek.

Világos bútorok barna árnyalatokban

A világosbarna bútorok ismét egy olyan lehetőség, amely mind a világos, mind a kissé sötétebb falakkal jól mutat. A fal színe ebben az esetben tehát lehet lazább is. A sötét bútorokhoz hasonlóan a fehér és a szürke falak itt is jól működnek. Ezek a színek szinte mindenhez passzolnak, a világosbarna bútorok is igazán hatásosan mutatnak velük.

A barna falak érdekes ötlet lesz. Érdemes olyan barna árnyalatokat választani, amelyek valamivel világosabbak vagy sötétebbek lesznek, mint a bútorok. Egy ilyen összeállításban jó, ha színes vagy világos árnyalatú kiegészítőket választunk. A sötétebb színek a világosabb bútorokhoz illenek, különösen a nagy, modern szobákban.

A megfelelő falszín kiemeli a szoba karakterét és a belső tér szépségét. Érdekes ötlet, különösen az avantgárd és meglepő belső terekben, minden bizonnyal a barna bútorok lesznek, amelyeket színes falakkal kombinálnak.

Egy falszínt válasszon, vagy válasszon két színt?

A barna bútorok használata meglehetősen visszafogottá teszi az elrendezést. Érdemes tehát feldobni. Természetesen érdekes kiegészítők használata jó ötlet lesz, de kipróbálhatsz egy érdekes befejező elemet is.
A barna bútorokhoz sokféle szín passzolhat, és hogy még érdekesebbé tegyük az összeállítást, érdemes két falszínt kombinálni egy helyiségben. A kéttónusú falaknak megvan a maguk bája, ezért érdemes bevezetni őket a belső térbe. Mind a merész kontrasztok, mind a hasonló árnyalatokra festett falak érdekesen mutatnak.

A barna bútorokhoz illő falszíneknek nem kell unalmasnak lenniük! Egészítse ki a barna bútorok elrendezését kéttónusú falakkal. A merész színeket élénk színekkel kombinálva egyedi kontrasztokat hozhat létre. Az ilyen kombinációkban az egyik falat általában merész, sötét árnyalatra festik. A wenge színek is működnek, sőt, még egy fekete fal is remekül mutat. Adjon hozzá világosabb szürke vagy fehér árnyalatokat.

Gyakran választanak ilyen kombinációkat, és ugyanilyen népszerű két hasonló árnyalatú szín bevezetése is. Ez az ötlet különösen azoknak tetszik, akik a visszafogott elrendezéseket kedvelik. A nappaliban lévő fali szekrény sikeresen megállja a helyét egy sötétebb árnyalatú falon, ez is jó hely egy TV elhelyezésére vagy felakasztására.

Mintás tapéta és barna bútorok - megéri?

Fontos a falak színösszeállítása a barna bútorokhoz. Nem minden szín illik háttérként, ezért a falaknak megfelelő színűnek kell lenniük. Egyszerű szín a rendezéshez minden bizonnyal a fehér és a szürke lesz, de ha fél a monotonitás hatásától, akkor fogadjon a szoba meglepő és érdekes megoldásaira.

A belső térben nemcsak a falak festését, hanem más típusú befejeződések használatát is választhatja. A tapétázás rendkívül népszerű. A tapéták érdekes mintákkal és színekkel élettel tölthetik meg az elrendezést. A geometrikus mintákkal ellátott tapéták különösen alkalmasak a modern elrendezésekhez. A virágos tapéták kicsit klasszikusabbak lesznek.

Ne feledje, hogy nem kell az egész szobát egyszerre kitapétáznia, érdemes egy-két falat is kitapétázni. Ez érdekesebbé teszi a belső teret, ugyanakkor a minták és színek nem fogják elnyomni az elrendezést.

Milyen falszín illik a barna bútorokhoz?

Még mindig nem tudja, milyen falszínt válasszon barna bútorokhoz? Ne feledje, hogy a belső terek különböző módon rendezhetők be, és néha meglepő kombinációk is igazán szépen mutathatnak. Ha azonban hezitál a világos földszínek és a sötét árnyalatok, például a fekete között, meg kell néznie, hogyan fog mindkét lehetőség a valóságban kinézni. Használjon ingyenes tervezőprogramokat a tökéletes nappali hátterének kiválasztásához!

 


 

Merítsen ihletet!


Tudj meg többet a következő szezon trendjeiről! A nappali elrendezése loft stílusban Haruki bútorokkal


Nappalifalak - a funkcionális tervezés módja


Nappali falak - a funkcionális tervezés módja


 

vissza