Melyik napernyőt válasszuk?

15.05.2023

Hamarosan itt a nyár, és mindenki azon kezd el gondolkodni, hogyan töltse kellemesen a szabadságát. Sokan döntenek úgy, hogy kirándulni mennek, de van egy olyan csoport is, amelyik inkább otthon vagy a kertben pihen. Nem mindenki büszkélkedhet saját hátsó udvarral, ehelyett választhatja a pihenést az erkélyen vagy a teraszon. Ezeket a tereket nem csak kényelmes kerti bútorokkal vagy szép növényekkel érdemes gondozni, hanem a túlzott napsütés ellen is érdemes védekezni.
A napvédelem lehetővé teszi, hogy akkor is a teraszon töltse az idejét, amikor a hőség igazán megviseli. Hogyan védekezhet hatékonyan a napsugarak ellen? Egy megfelelő napernyő a teraszra biztosan jól jön. Tudja meg, mire kell figyelnie napernyő vásárlásakor - tippjeinkkel biztosan gyorsabb és könnyebb lesz a vásárlás.

Melyik napernyőt válasszuk?


Ebben a cikkben:

1. Hogyan válasszon napernyőt a teraszra?

2. Nagy és kis méretű napernyő modellek

3. Napernyő mozgatható napellenzővel

4. Napernyőállvány vagy a teraszra rögzített napernyő?

5. Tartós napernyő - kiváló minőségű anyagok és a termék tartóssága

6. Ne feledkezz meg az esztétikáról!

7. Nem csak napernyők - ponyvák és terasz napellenzők



Hogyan válasszon napernyőt a teraszra?

A napernyő olyan termék, amelyet úgy terveztek, hogy hatékonyan védje a teraszon tartózkodókat a túlzott napsugárzástól. Egy minőségi termék akkor is jó szolgálatot tesz, ha egy kis eső esik le - az ernyő lehetővé teszi, hogy átvészelje a rövid ideig tartó rossz időjárást, így akkor is élvezheti a kinti tartózkodást, ha egy kicsit esik az eső.
A napernyő vásárlását nem szabad a véletlenre bízni. A kerti napernyőkhöz hasonlóan a teraszos napernyő is különböző paraméterekkel és tulajdonságokkal rendelkezhet, érdemes megismerni őket, hogy eldönthesse, melyik a legjobb a vásárlásra.

Nagy és kis méretű napernyő modellek

A megfelelő teraszernyő kiválasztásakor érdemes azzal kezdeni, hogy mennyi hely áll rendelkezésre a teraszon. Ha a terasz nagy, akkor ennek megfelelően nagyobb napernyőre lesz szüksége, amely hatékonyan védi az embereket a naptól. Kisebb teraszokra vagy erkélyekre kisebb napernyőmodellek is felszerelhetők.
A kivételesen nagy teraszok valóban nagyok lehetnek, ezért néha érdemes nem egy, hanem több napernyőt vásárolni - így hatékonyabb lesz a napvédelem.
Azonban semmiképpen sem érdemes a boltban kapható legnagyobb modellt megvenni - a túl nagyméretű napernyő egyszerűen nem fog elférni a teraszon, és nehezen vagy egyáltalán nem lehet kibontani. A napernyő ernyője ideális esetben illeszkedjen a terasz területéhez, jó, ha nem lóg ki mögüle.

Nagy és kis méretű napernyő modellek

Napernyő mozgatható napellenzővel

Mindenki szeret mindent összeilleszteni - az egyedi megoldások lehetővé teszik, hogy tökéletesen alkalmazkodjon a felhasználók szeszélyeihez. Ez a probléma a teraszernyőkkel is megoldható. Ha szeretné nagy mértékben ellenőrizni, hogyan állítsa fel a napernyőt, és milyen szögben védjen a naptól, mindenképpen válasszon mozgatható ernyővel ellátott modellt.
A mozgatható napernyőkkel ellátott napernyők lehetővé teszik, hogy az egész terméket úgy állítsa be, hogy tökéletesen védje a felhasználót a naptól, az esőtől vagy akár a széltől. A napernyő állítási tartománya változhat, ezért vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizze ezt a paramétert, különösen, ha tudja, hogy gyakran fogja használni.
A napernyő mozgatható ernyője szükség szerint állítható, de nem szabad elfelejtenie, hogy vigyázzon a szabályozó mechanizmusokra. Ne tegye ki őket közvetlen esőnek, és gondoskodjon arról, hogy jó állapotban legyenek, így a napernyő több szezonon keresztül is kitart.

Napernyőállvány vagy a teraszra rögzített napernyő?

A teraszernyő kiválasztásakor arra is érdemes odafigyelni, hogy az ernyő korlátra, falra, padlóra vagy külön állványra van-e szüksége. A fixen rögzített teraszernyő modellek népszerű megoldások, de csökkentik a napernyő gyors mozgatásának lehetőségét. Ebben az esetben jól működnek az összecsukható lábbal vagy mozgatható ernyőtetővel ellátott modellek.
Az állványra szerelt teraszernyők lehetővé teszik az egész napernyő gyors mozgatását, de helyet foglalnak, és kis teraszokon vagy erkélyeken nem bizonyulhatnak praktikusnak. Emellett esztétikailag sem mindig kellemesek, ezért egy ilyen ernyő vásárlásakor különösen ügyeljen arra, hogy az állvány ne nézzen ki rosszabbul, mint maga a napernyő.
Az esernyőállványok kőből, betonból, gránitból vagy műanyagból készülnek. Az utolsó a terheléshez vízzel vagy homokkal töltött.

Tartós napernyő - kiváló minőségű anyagok és a termék tartóssága

A teraszernyők különböző modelljei alacsony árral csábíthatnak, de nem érdemes a legalacsonyabb árú polcról származó termékeket választani - ezek általában rossz minőségű anyagokból készülnek, ami miatt meglehetősen instabilak és gyorsan elhasználódnak, a napsütéssel, nedvességgel és változó hőmérséklettel szembeni ellenállásuk jelentősen csökken. Az anyagok gyorsan elvetemednek és kifakulnak, és megszűnnek esztétikusan kinézni.
Vásárláskor figyeljen az anyagok minőségére. A közép- és felső kategóriás termékeknek már minőségi anyagokkal kell rendelkezniük, amelyek biztosítják a napernyők esztétikus megjelenését és zavartalan működését több szezonon keresztül.
Természetesen a teraszernyőkre is érdemes odafigyelni. Rejtse el őket télire, vagy takarja le megfelelően a hó és a fagy ellen, és ügyeljen a mozgatható elemek és a rögzítőmechanizmusok állapotára.

Tartós napernyő - kiváló minőségű anyagok és a termék tartóssága

Ne feledkezz meg az esztétikáról!

A napernyő paraméterei, mérete, beállítása valamint az anyagok minősége egy dolog, de nem szabad elfelejteni, hogy ezek az elemek egy használati térben vannak, és szépen is kell kinézniük. A teraszbútor esztétikája fontos, ezért figyeljen a napernyő színére vagy mintázatára.
A napernyő esztétikájának illeszkednie kell ahhoz a stílushoz, amelyben a teraszt berendezték. A modern elrendezésben fehér vagy pasztellszínű, egységes színű teraszernyő a megfelelő választás. A színes, mintás napernyők jól mutatnak a lazább elrendezésekben és a vidéki, retro vagy vintage stílusú teraszokon, valamint az art deco stílusban. Bézs színű napernyőt érdemes boho-stílusú teraszra, zöld napernyőt pedig provence-i stílusú teraszra tenni.
A teraszernyő-gyártók többféle kialakítású, színű, sőt formájú napernyőt kínálnak, így könnyű kiválasztani a térhez ideálisan illeszkedő terméket.

Nem csak napernyők - ponyvák és terasz napellenzők

Nem győzte meg a napernyő, és védelemre van szüksége a naptól? Használja ki más megoldásokat - a napellenzők és a ponyvák ugyanolyan népszerű megoldások a teraszok számára.
A napellenző egy hosszú, téglalap vagy négyzet alakú, függönyrúdra feltekert szövetdarab, amely egy megfelelő keretre nyúlik. Hatékony védelmet nyújt a nap ellen. Ennél valamivel lazább formájúak a napellenzők, amelyek különféle formákban készülnek. A ponyvák állandóan rögzítettek, és egy kis, szövetből készült előtető formájában nyújtanak védelmet.


Merítsen ihletet!


Téglalap alakú kerti esernyők - inspirációk és ötletek


Hogyan kell javítani egy kerti napernyőt?


Anyag kerti napernyőkhöz - áttekintés a megoldásokról


 

vissza