Matt vagy fényes? melyik frontok jobbak a konyhabútoroknál?

12.01.2023

A konyhabútorokat általában kétféleképpen - fényes vagy matt kivitelben - készítik. A megfelelő kivitelben a konyhabútor szebb lesz, és a megfelelő belsőépítészeti stílust hozza a konyhába. Egyes esetekben a matt bútorok jobban mutatnak, másokban pedig éppen ellenkezőleg - a magasfényű lakkozott frontok mindenkinek tetszeni fognak.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő verziót? Hol melyik modell jobb? Nézze meg velünk!

 

Konyhaszekrény ajtókajtók

 


Ebben a cikkben:

1. Konyhafrontok - a konyhabútor legfontosabb elemei

2. Fényes konyha

3. Hová illenek a fényes frontok a konyhapultokhoz?

4. Matt konyhai frontok - matt konyha

5. A legszebb elrendezések matt frontokkal

6. Frontok ideálisak egy nagy konyha számára

7. Konyhabútor egy kis konyha számára

8. Alakítsa a frontokat konyhája stílusához és változatosságához!



 

Konyhafrontok - a konyhabútor legfontosabb elemei

A konyhafront minden konyha kirakata, és gyakran rendkívül fontos elem, amely a konyha karakterét adja, és semmi mással nem jellemezhető. A konyhabútor legfontosabb elemei a frontok és a munkalapok. Ezeknek az elemeknek a megfelelő kivitelezése kiemeli az adott belsőépítészeti stílust.

Érdemes alaposan megnézni a frontokat, és bölcsen választani - ez segít elkerülni az elrendezési katasztrófákat, és valami különlegeset létrehozni. A konyhaszekrények legnépszerűbb felületek a fényes vagy a matt. Mind a fényes, mind a matt konyhafrontoknak megvannak az előnyei és a hátrányai. Egy adott felületkezelés többé-kevésbé illeszkedik egy adott konyhabelső stílusához.

 

Fényes konyha

 

Fényes konyha

A magasfényű lakkozott frontokkal ellátott konyhabútorok bevezetésük után azonnal rendkívül népszerűvé váltak. A fényes konyhabútorok gyakran keltettek wow-effektust, meglepőek, érdekesek és szokatlanok voltak. A frontok gyakori választéka azt jelenti, hogy ma már számos változatban kaphatók, a magasfényű frontok számos színben kaphatók.

A sötét és a krémszínű is népszerű, valamint a fehér fényes. A fényes frontok nagy előnye a hatékonyságuk. A magasfényűség gyönyörű, meglepő. A lakkozott frontok népszerűségét az is meghatározza, hogy a frontok felülete sima, ami megkönnyíti a tisztítást. Ez azért fontos, mert egy fényes felületen gyakran előfordulnak csúnya foltok vagy ujjlenyomatok, de a fényes bútorok esetében a tisztítás sokkal kevésbé lesz nehézkes.

A fényes konyhaszekrény laminált bútor, amelyet további lakkrétegek borítanak. Ennek köszönhetően még a nagy intenzitású használat sem viseli meg olyan gyorsan a bútorokat. A lakkozott frontok jobban ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és még az UV-sugaraknak is.

 

Hová illenek a fényes frontok a konyhapultokhoz?

A magasfényű bútorok olyan termékek, amelyek tökéletesen illeszkednek a modern minimalista belső terekbe. A lakkozott frontok feldobják az ilyen elrendezést, és érdekes elemet jelentenek. A lakkozott bútorok tökéletesen tükrözik a modern stílusok szellemét, ezért gyakran használják őket ilyen divatos elrendezésekben. Mind a fehér konyhaszekrényt, mind a sötét konyhaszekrényt használják a modern elrendezésben. Gyakran a kombinációkat a kontraszt alapján hozzák létre - például fehér falicsempék és sötét lakkozott, magasfényű frontok.

A fekete fényes felületű konyhák esetében azonban ne feledje, hogy az ilyen felületeken könnyen láthatóak az ujjlenyomatok, ezért a konyhafrontokat gyakran le kell törölnie. A fényes konyhai frontokat a minták és színek tartóssága miatt is érdemes választani. A matt felületek gyakori hátránya, hogy a színek gyorsan kifakulnak, a fényes frontokkal nincsenek ilyen nagy gondok - a festett frontok nem fakulnak, a napfény nem zavarja annyira, így a színek sokáig vonzóak és élénkek maradnak, és a szobában való elrendezés gyönyörű.

 

matt konyha

 

Matt konyhai frontok - matt konyha

Az MDF-lapok, amelyekből a frontok készülnek, matt kivitelben is elkészíthetők. Ugyanez vonatkozik a tömörfa frontokra is. A konyhai matt frontok kiválasztása mindenekelőtt a fa természetes textúrájának megőrzése és a gyönyörű fa dekoráció élvezete érdekében hozott döntés. A matt felület nem tükrözi vissza olyan erősen a fényt, mint a laminált frontok.

A matt felület a természetes fából készült frontok természetes befejezési módja. Ez lehetővé teszi, hogy a természetes fa látható szemcséivel és vonzó textúrájával büszkélkedhessen. Ez különösen akkor fontos, ha klasszikusabb belső tereket választ. A matt felület nem tükrözi vissza a fényt, de az ujjlenyomatok sokkal kevésbé láthatók rajta, mint a fényes felületen.

 

A legszebb elrendezések matt frontokkal

Amikor matt felületű frontokat választunk, gyakran választunk visszafogottabb elrendezést. Klasszikus konyha esetén válasszon matt felületet. A belső térnek hagyományosabb megjelenést kölcsönöz, a szoba sokkal melegebb és hangulatosabb lesz. A matt bútorok szépségét különösen azoknak kell értékelniük, akik retro, vintage, country vagy rusztikus stílusú konyhát választanak. Ezek a stílusok remekül mutatnak matt konyhafrontokkal. A matt bútorok szépsége a skandináv vagy a provence-i stílus rajongóinak is tetszhet.

 

Frontok ideálisak egy nagy konyha számára

Egy nagyméretű konyhahelyiség berendezésénél választás elé kerülünk - matt vagy fényes frontokat vásároljunk? Egy nagy konyha olyan hely, ahol bármelyik felületet választhatjuk - a matt és a fényes egyaránt érdekesnek tűnik itt.

A nagy szobákban a fényes elrendezés jól fog mutatni a minimalista stílusban, míg a matt szekrények az elegánsabb belső terek számára jelentenek lehetőséget. A nagy konyhák gyakorlatilag bármilyen stílusban kialakíthatók. A matt és a fényes kellemes lesz.

Érdekes módon a harmadik megoldás a matt és a fényes kombinációja. Egy ilyen konyhában a konyhaszekrények felső szekrényei fényes, az alsó szekrények pedig matt színűek, és fordítva. Az ilyen kontraszt ideális a modern szobákhoz.

 

Konyhabútor

 

Konyhabútor egy kis konyha számára

Egy kis konyha esetében érdemes fényes frontokat használni. Bár a matt bútorokon nem látszanak az ujjlenyomatok, a fényes frontok jobban visszaverik a természetes és mesterséges fényt. Ezáltal a konyhát további megvilágításba helyezi, és a háttérvilágítással megvilágított konyha nagyobbnak tűnik, így ez az optikai kezelés különösen ajánlott kis helyiségekbe.

A fényes konyhaszekrényfrontok kevésbé érzékenyek a sérülésekre is, amelyek szűk helyiségekben gyakrabban fordulnak elő. Egy kis konyhában jobb, ha fényes felületet és világos frontokat választ. Ezáltal a belső tér vizuálisan nagyobb lesz. Ennek köszönhetően okos megoldást választhat a kis terek elrendezésében.

 

Alakítsa a frontokat konyhája stílusához és változatosságához!

A konyhai frontok kiválasztásakor érdemes olyat vásárolni, amelyik tetszik a felhasználóknak, és amelyik illik mind a helyiség méretéhez, mind a választott belsőépítészeti stílushoz. A különböző kivitelű bútorok jobban vagy rosszabbul mutathatnak egy adott helyiségben, ezért érdemes a látványt választani, és konzultálni a szakértőkkel, különösen, ha kevésbé tapasztalt a lakberendezésben.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Moduláris vagy egyedi konyha - melyiket érdemes választani?


A moduláris konyha előnyei


Hogyan lehet olcsón megszervezni egy konyhát?

vissza