Kerámia a belső térben

05.08.2024

A belsőépítészetben sok elem fontos - az egész helyiség szépségét a padló, a falak, a bútorok, de a kiegészítők is megteremtik. A vonzó helyiségek tehát sok különböző elem kombinációjából állnak, és az érdekes és szokatlan megoldásokra és egyedi anyagokra összpontosítva eredeti megjelenést kaphat a nappaliban, a konyhában vagy a hálószobában. A lakberendezésben leggyakrabban használt anyagok egyike kétségtelenül a kerámia. Számos formát ölthet, például a falakra vagy a padlóra helyezett csempéket, valamint a megjelenésükkel gyönyörködtető kerámia kiegészítőket. Nézze meg, milyen kerámiaelemeket vihet be a különböző helyiségekbe.

Kerámia a belső térben


Ebben a cikkben:

1. Dekoratív kerámia a nappaliban

2. Kerámia akcentusok a konyhában

3. Kerámia és fürdőszoba - a tökéletes kombináció

4. Kerámia a folyosón

5. Dekoratív kerámia és hálószoba



Dekoratív kerámia a nappaliban

A kerámia a nappaliban többnyire kiegészítők formájában jelenik meg. A nappali egy melegséggel és kényelemmel teli hely, emiatt a kerámiacsempéket általában nem oda helyezik. Vázák és edények formájában azonban kerámia kerülhet oda. A gyönyörű kerámiaedények, vázák, cserepek, fedők és tálak sokféle formában és méretben létezhetnek, így a megfelelő összeállításhoz való illesztésük nem lehet olyan nehéz. A kerámiatermékek vonzereje és változatossága előnyös lesz, amikor a nappaliban használjuk őket. A modern belső terek a funkcionalitásra és az esztétikára összpontosítanak, ezért ne feledje, hogy minden elemnek szépnek, de egyben praktikusnak is kell lennie. Manapság a kerámiatermékeket nagy szilárdság és magas esztétikum jellemzi, így rengeteg lehetőség közül választhat!

Kerámia akcentusok a konyhában

A konyha az a hely, ahol a tisztaság és a higiénia a legfontosabb. Emiatt a kerámiacsempék itt nagyszerűen működnek. A könnyen tisztítható és egyedi díszítésű kerámialapok vonzó lehetőséget jelentenek a konyhában. A Merkury Market kerámiacsempe többféle színben és mintázatban kapható, így könnyen illeszkedik mind a klasszikus, mind a modernebb elrendezéshez. Az elegáns kerámia kedvelői itt könnyen megtalálják a számításukat, csakúgy, mint azok, akik a minimalistább, divatosabb megoldásokat részesítik előnyben.

Kerámia akcentusok a konyhában

Kerámia és fürdőszoba - a tökéletes kombináció

A kerámiacsempe és a fürdőszobai kerámia olyan elemek, amelyek tökéletes helyet találnak a fürdőszobában. A kerámia csempe egy ilyen elrendezésben nemcsak a higiéniát és a biztonságot biztosítja, hanem a helyiség esztétikáját is, és a kerámia kádak, WC-k és mosdók formájában minden ház és lakás funkcionális része lesz. Az elrendezés sikeresen kiegészíthető kerámia kiegészítőkkel, például kerámia szappantartókkal vagy kerámia virágvázákkal. A fürdőszoba kialakításakor és berendezésénél érdekes megoldásokra fogadhat. A luxuskerámia kiemeli a fürdőszoba egyedi jellegét, különösen, ha egy kifinomult SPA-hoz méltó helyiséget szeretne berendezni. Másrészt a természetes megoldások felé orientálódókat minden bizonnyal vonzzák majd a városi dzsungel vagy a természetes stílusok. Ezt a stílust a kerámiacsempéknek köszönhetően kő vagy természetes fa motívummal lehet átitatni.

Kerámia a folyosón

Akárcsak a konyhában és a fürdőszobában, a kerámialapok az előszobában is tökéletesek lesznek. Könnyen tisztítható, így sokkal könnyebb tisztán tartani. Különböző színekkel és mintákkal rendezheti be a belső teret, hogy a helyiségnek megfelelő jelleget adjon. A klasszikus megoldásokra fogad? A bézs vagy krémszínű csempék tökéletesek. Dekorációként használhat virágmotívumos csempéket. A modern elrendezéshez használjon gazdaságos formájú vagy geometrikus mintázatú termékeket.

Kerámia a folyosón

Dekoratív kerámia és hálószoba

A hálószobáknak, akárcsak a nappaliknak, hangulatosnak kell lenniük, ezért itt inkább paneleket, mint kerámialapokat rendeznek be. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen le kell mondania a kerámiáról a hálószobában - vezesse be őket a kiegészítők klasszikus vagy modern stílusához illő dekorációk formájában. A vázák, tálak, edények és edényfedők tökéletesek lesznek a feladatra.

vissza