Időtlen fehér az enteriőrökben - elrendezések

17.01.2023

A fehér nem kivételes szín a belsőépítészetben. A falakat fehérre festik, fehér padlót vagy bútorokat fektetnek le, fehér színű bútorokat vagy kiegészítőket helyeznek el. A fehér egy univerzális és időtlen árnyalat, amelyet a belsőépítészet stílusától függetlenül bármilyen elrendezésben szívesen használnak. Gyakorlatilag bármilyen helyiségben működik.

Hol a legjobb helye ennek a sokoldalú színnek? Milyen színekkel kombináljuk? Mely belsőépítészeti megoldásoknak kedvez leginkább a fehér szín használata? Ezekre és sok más kérdésre is választ kaphat ebben a cikkben.

 

Időtlen fehér az enteriőrökben

 


Ebben a cikkben:

1. Fehér a belsőépítészetben

2. Fehér falak a szobában

3. A fehér szín időtlensége a padlón

4. Fehér bútorok a ház és a lakás elrendezésében

5. Fehér és más színek kombinációja



 

Fehér a belsőépítészetben

A fehér belső terek gyönyörűek. A fehérrel való elrendezéseket már régóta használják, sok klasszikus belső térben használták ezt a színt. A modern szobák szintén fehér színben pompáznak. A fehér szín különböző változatokban jelenik meg, és sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármely helyiség bármelyikébe belopakodjon.

A fehér belső terek elsősorban fehér falakat, padlóburkolatot vagy fehér bútorokat jelentenek. Számos lehetőség közül választhat, de érdemes a fehéret más színekkel megtörni, hogy a belső tereket érdekesebbé és kevésbé egyhangúvá tegye. Az egyszínű fehér belső terek unalmas, kellemetlenül steril elrendezést eredményezhetnek, ezért a jó benyomás érdekében a fehér színt más színekkel kell megtörni.

Egy másik szín gyorsan kiemeli a fehér szépségét a belső térben. Választhat különböző kísérő színeket, tompábbakat és merészebbeket, de természetes mintákat is: fa, kő, márvány vagy travertin.

 

Fehér falak a szobában

 

Fehér falak a szobában

A legegyszerűbb és rendkívül klasszikus módja a fehér szín bevezetésének a belső térbe minden bizonnyal a falak fehérre festése. A fehér falak nemcsak időtlenek és sokoldalúak egy helyiségben, hanem vizuálisan is nagyítják azt. Ezt a kivitelezést kis helyiségekben használják, vagy bárhol, ahol egy szobát még nagyobbá akarnak tenni. A fehér színű belső tér jó benyomást kelt, és vizuálisan nagyobbnak tűnik.

A tört fehérek és néhány nagyon világos szürke és bézs árnyalat is működik. A fehér falakat nehéz tisztán tartani, ezért olyan fontos, hogy jó minőségű festékeket használjunk beltérben.

Ha a konyhát, a fürdőszobát vagy a gyerekszobát fehérre kell festeni, érdemes olyan latexfestéket használni, amely ellenáll a mosásnak és a súrolásnak. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy a gyönyörű fehér még nagyon sokáig velünk marad. A fehérre festett belső teret rendszeresen tisztítani, rendbe tenni és időről időre felfrissíteni kell, hogy a fehér mindig vonzó legyen.

 

A fehér szín időtlensége a padlón

Kicsit ritkábban használják azt a megoldást, amikor a fehéret a padlóra hozzák be. Ez nagyon világos belső teret eredményez, de kevesen hajlandóak ilyen lépésre. A belső terekben a fehér padlót fehér padlólemezek (laminált vagy vinil) vagy fehér kerámialapok lerakásával lehet elérni.

Fehér padlóval erős, kontrasztos kombinációkat rendeznek be, ahol a fehér padlóra sötétebb bútorok és sötét kiegészítők kerülnek.

 

A fehér szín időtlensége a padlón

 

Fehér bútorok a ház és a lakás elrendezésében

A fehér színt megfelelő bútorokkal is be lehet vinni a belső térbe. A fehér bútorok egyre népszerűbbek. Klasszikus elrendezésben, skandináv vagy shabby chic stílusú szobákban használják. A fehéret gyakran kombinálják az ilyen helyiségekben púderrózsaszín kiegészítőkkel vagy olyan szövetekkel, amelyekben a földszínek dominálnak.

A fehér bútorok gyakran megtalálhatók a modern, minimalista belső terekben is. Különösen a fehér bútorlapból készült, magasfényű bútorok dominálnak. Így lehet konyhát, nappalit vagy hálószobát kialakítani.

 

Fehér és más színek kombinációja

Ha mindent fehérrel dekorálsz, az nagyon rossz ötletnek bizonyulhat. Bár a fehér egy gyönyörű és nagyon sokoldalú szín, túlzott felhalmozása unalmat és a sterilitás kellemetlen érzését okozhatja a belső térben.

A fenti elemek közül egy vagy legfeljebb kettőbe érdemes fehéret bevinni. Színes dekorációkkal élénkíthetjük az elrendezést, és a finom szövetek és természetes anyagok is sokat segíthetnek.

A fehér színt jó megtörni a kiegészítőkkel. A fehér kiegészítők jól mutatnak egy sokoldalú enteriőrben, a kiegészítőkkel könnyen változtatható a belsőépítészeti stílus, és kihozható a helyiségből az a különleges karakter.

Ha hófehér falakat vagy padlót választott, akkor jó ötlet lesz a bútorokat valamilyen színben elhelyezni. Egy ilyen kivitelezés bármilyen stílusban működik, és segít valami szépet, vonzót és szokatlant teremteni a szobában.

A nappaliban egy fehér szobában jó, ha egy színes kanapét rendezünk be. Ha a visszafogottabb lehetőségek érdeklik, hagyja el a nagyon intenzív színeket, és válasszon valami semlegeset: bézs vagy szürke színt. Egy ilyen elrendezés különösen jól működik olyan belső terekben, amelyek a skandináv vagy japán stílus alapjául szolgálnak.

Érdemes a fehér színt bevezetni az étkezőbe is. Az ilyen helyiségekben jó ötlet egy világos faasztalt és színes, kárpitozott székeket elhelyezni. Ha az étkező a nappaliban van elrendezve, érdemes ügyelni arra, hogy a nappaliban lévő székek hasonló színű kárpitozásúak legyenek, mint a kanapé, a heverő vagy a sarokkanapé. Ezáltal a tér érdekesebbnek, egységesebbnek és jobban megkomponáltnak fog tűnni.

Elegáns, kényelmes hálószobák fehér színben is berendezhetők. A fehér szín tisztít és nyugtat, ami igazán kellemes pihenést biztosít. A fehér színt fehér falakkal viheted be a hálószobádba, de a fehér szín dekorációként is remekül működik - akassz fehér függönyöket, használj fehér ágyneműt, és fehér párnákat is tehetsz hozzá.

Ha a kiegészítőknél a fehér színt választotta, a falak színe legyen kissé más - a szürke, a bézs vagy a törtfehér jól használható. A teret púderrózsaszín és természetes fa színű bútorokkal is feldobhatja.

A fehér szín a konyhában is jól működik - a fehér színű konyhabelső nagyon klasszikus megoldás, kellemes a szemnek, és különösen jól működik kis helyiségekben. Ez a falszín feldobja a belső teret, és vizuálisan nagyobbá teszi a konyhát. Ez egy időtlen és okos megoldás a konyhai elrendezésekben. A fehéret szürke bútorokkal kell megtörni. A fekete vagy kék színű kompozíciók nagyszerűen működnek, különösen a modern elrendezésekben. A merész színek fehérrel kombinálva tökéletes kombináció az olyan szokatlan elrendezésekhez, mint a pop art vagy az art deco.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Rendezzük be a nappalit egy lakóházban - útmutató 3 lépésben


Hangulatos és kényelmes - hálószobabútorokat választunk


Nappali bútorok - modern belső terek, ideálisak a pihenésre. Inspirációk

vissza