Hogyan válasszunk egy asztalt székekkel egy fehér konyhába

13.02.2023

A konyha vonzó elrendezésében gyönyörű, egyedi frontokkal ellátott konyhaszekrények, valamint az egész elrendezéshez jól illeszkedő étkezőasztal és székek találhatók. A helyesen megválasztott konyhaasztal segít az étkezés, a családi összejövetelek helyszínének kialakításában, és eredeti jelleget kölcsönöz a konyhának.

Üzletünkben található konyhaasztalok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan étkezőasztalt válasszon, amely tökéletesen illeszkedik konyhájához. A megfelelő asztalmodell jól fog működni egy kis konyhában, de az igazi kihívást a fehér konyhába való asztal kiválasztása jelenti.

Milyen konyhaasztalok lesznek ideálisak egy fehér szobába? Milyen asztalt válasszunk egy fehér konyhába? Tudja meg!


Ebben a cikkben:

1. Miért kihívás a fehér konyha berendezése?

2. Milyen étkezőasztalok mutatnak jól egy fehér konyhában?

3. Asztalforma - téglalap, négyzet és kerek asztalok

4. Összecsukható étkezőasztalok a konyhába

5. Fa vagy bútorlapból készült asztal?

6. Az elrendezés gyors megváltoztatása többé nem jelent problémát

7. Milyen székeket kell elhelyezni az asztalnál a fehér konyhához?

8. Erős kontrasztok és elegáns egyezések

9. Vonzó asztalok és székek a konyhában



Miért kihívás a fehér konyha berendezése?

A fehér konyhák világosak, tiszták, és néha rossz térelrendezéssel unalmasak és túl sterilek. A könnyű, érdektelen hatás elérése miatt a fehér konyhai elrendezések nem a legkönnyebbek. A megoldás természetesen az, hogy megfelelő, színes elemekkel dobjuk fel a belső teret, de ezt ízléssel kell tenni, hogy a konyha ne váljon túl kaotikussá vagy giccsessé.

Egy ilyen elrendezésbe új elemet bevinni szintén nem könnyű, így egy új asztal- és székgarnitúra megvásárlása kihívást jelenthet, különösen azok számára, akik korábban még nem küzdöttek a fehér konyhabelső berendezésének problémáival. A megfelelő konyhaasztal kiválasztása alapos megfontolást igényel.

Egy érdekes bútordarab kiemeli a belső tér egyedi jellegét, és kivételesen esztétikussá és praktikussá teszi a konyhát, még akkor is, ha kis konyháról van szó. Végtére is, az étkezőasztal az egyik legfontosabb bútordarab nemcsak a konyhában, hanem az egész házban is - az egész család összegyűlik az asztalnál, és a vendégek és a háztartás tagjai találkoznak rajta, ezért különös figyelmet kell fordítani a konyhai asztal kiválasztásakor, hogy mit kell tenni az étkezőben.

Milyen étkezőasztalok mutatnak jól egy fehér konyhában?

A különböző étkezőasztalok másképp mutatkozhatnak meg egy nagy vagy kis konyha terében. Üzletünkben széles választékból választhat. De hogyan válasszunk egy jó étkezőasztalt, ha a belső tér fehér színű?
Fehér vagy színes - vonzó asztallap a fehér konyhába

Egy fehér konyhában jobb elkerülni a fehér szín túlzott felhalmozódását - különben az elrendezés egyszerűen unalmassá válik. Ezért, ha sok elem fehér, egy fehér konyhai asztallap nem teszi túl feltűnővé az elrendezést. A világos fa színű és mintázatú konyhaasztal jó szolgálatot tesz, különösen, ha a többi kiegészítő és dekoráció is ebben a színben pompázik. Ha azonban úgy döntött, hogy fehér konyha- vagy étkezőasztalt vásárol, érdemes azt egy lágy színű konyhai futóval vagy terítővel díszíteni.

Asztalforma - téglalap, négyzet és kerek asztalok

Az asztal kiválasztásakor nemcsak a bútor színe, hanem a formája is fontos. A modern konyhaasztalnak szépen ki kell töltenie a teret, és praktikus berendezési tárgynak kell lennie. Ha a konyha nagy, és az asztal középen van, és konyhaszekrények veszik körül, mind a téglalap alakú modell, mind a kerek asztal jól működik. A téglalap vagy négyzet alakú konyhaasztal jó megoldás, ha a bútordarabot úgy kell elhelyezni, hogy az egyik oldala a falnak legyen támasztva.

A kerek étkezőasztalok a szoba sarkában is érdekesen elférnek, de nem lehet őket szorosan a falhoz állítani.

Összecsukható étkezőasztalok a konyhába

Az összecsukható konyhaasztal jól használható egy kis konyhában. Ez lehet téglalap, négyzet vagy kerek asztal. A tolófelülettel rendelkező bútordarabot szükség esetén ki lehet hajtani, hogy növelje az asztallap felületét. Ez különösen akkor lesz hasznos, ha nagyszámú vendéget lát vendégül ünnepek vagy családi események alkalmával.

Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha az étkező fehér színben pompázik. Itt a legjobb, ha világos konyhai asztalokat vezet be, és a fehér asztalt színes kiegészítőkkel díszíti. Az asztal fölé, akár a konyhában, akár egy másik helyiségben van, helyezzen el egy lámpát, amely jól megvilágítja az asztallapot. Ezáltal a konyhaasztal tökéletes lesz a családi összejövetelekhez és a baráti partikhoz, és az étkezés igazán élvezetessé válik.

Fa vagy bútorlapból készült asztal?

Egy fehér konyhaasztal vagy egy világos konyhaasztal különböző anyagokból készülhet. A legnépszerűbb a természetes fa vagy az MDF bútorlap. Egy nagy asztal esetében ügyelni kell arra, hogy az asztal tartós, hosszú élettartamú és minőségi anyagokból készüljön - ez biztosítja, hogy hosszú évekig szolgálja a családot, és minden étkezésnél szilárd támasza legyen az összes kóstolónak.

Az elrendezés gyors megváltoztatása többé nem jelent problémát

Az asztal színe a festésnek köszönhetően könnyen megváltoztatható. Mind a fa, mind a deszkából készült asztalok festhetők. Így az asztal könnyen beszerezhető fehér színben, és ha a fehér konyha elrendezése túlságosan zsúfolt a fehérrel, a bútorokat egyszerűen le lehet festeni egy érdekes színre.

Milyen székeket kell elhelyezni az asztalnál a fehér konyhához?

A konyhában az asztal rendkívül fontos. Lehetővé teszi, hogy összegyűljön a családdal és a barátokkal, ezért egy jól megválasztott bútor aranyat ér. Az étkező- vagy konyhaasztal kiválasztásakor alaposan át kell gondolnia, de arra is figyelnie kell, hogy milyen székeket helyezzen mellé.

Erős kontrasztok és elegáns egyezések

Egy fehér konyha esetében érdekes lehetőség lesz a kontraszton alapuló elrendezés. Párosítson sötét székeket fehér asztallal. Egy ilyen erős kontraszt különösen akkor működik, ha a konyha minimalista stílusban van berendezve.

A konyhaasztalt könnyű székek is körülvehetik. Ez egy jó megoldás a skandináv enteriőrökhöz. Egy világos konyhaasztal világos székekkel a természetes fa színében és mintázatában igazán érdekes megoldás lesz.

Vonzó asztalok és székek a konyhában

A konyhaasztal és a hozzá tartozó székek vonzó készletben is megvásárolhatók. Egy ilyen készlet tökéletes lesz azok számára, akik nem akarják maguk kiválasztani az elemeket, de azt szeretnék, hogy a bútorok érdekes kialakításúak legyenek és illeszkedjenek egymáshoz. Egy gyönyörű készlet alkalmas lesz mind a konyhában, mind az étkezőben. Az ilyen székes asztalok rendkívül népszerűek ügyfeleink körében, és gyakran a fő elrendezés szerepét töltik be.

 


 

Merítsen ihletet!


Milyen asztalt válasszunk egy kis konyhába


Hogyan fessünk fehérre egy széket, hogy második életet lehelhessünk bele?


Hogyan lehet elrendezni a különböző stílusban díszített konyhákat?


 

vissza