Hogyan rendezzünk be egy irodát angolosan?

29.11.2023

Az angol stílusú iroda elrendezése kiváló választás azoknak, akik értékelik az eleganciát, a hagyományokat és a kifinomult belsőépítészetet. Ez a klasszikus belsőépítészeti stílus a brit örökségre utal, és bizonyos elemek jellemzik, amelyek egyedi és méltóságteljes jelleget kölcsönöznek a helyiségnek.

Érdemes megjegyezni, hogy az angol stílusú iroda elrendezése lehet klasszikus és modernebb is, az egyéni preferenciákhoz igazodva. Ebben a cikkben azt fogjuk megvitatni, hogyan lehet lépésről lépésre létrehozni egy angol stílusú irodát, a semlegesség megőrzése mellett, és figyelembe véve a különböző lehetőségeket, amelyekkel ezt a stílust az Ön igényeihez igazíthatja.

Hogyan rendezzünk be egy irodát angolosan?


Ebben a cikkben:

1. lépés: Színválasztás

2. lépés: Angol stílusú bútorok

3. lépés: Szőnyegek és padlóburkolatok, amelyek tükrözik a hangulatot a belső angol stílusban

4. lépés: Fali dekorációk és kiegészítők angol stílusban

5. lépés: Irodabelső és világítás angol stílusban

6. Lakberendezés angol stílusban - összefoglaló



1. lépés: Színválasztás

Az angol stílusú iroda berendezésének első lépése a megfelelő színek kiválasztása. Ebben a stílusban hagyományosan a zöld, a bordó, a barna és a bézs árnyalatai dominálnak. Ezek a színek a természetre és az angol vidék hagyományaira utalnak. A bézs vagy krémszínű falak tökéletes hátteret adhatnak a többi dekorációnak.

Az arany hangsúlyok, például képkeretek vagy bútordarabok formájában, eleganciát és luxust kölcsönöznek. Egy angol stílusú iroda belső terének nagyon hangulatosnak és elegánsnak kell lennie.
Az angol stílusú otthoni iroda ideális a fehér színhez is, különösen akkor, ha sokoldalúbb és klasszikusabb angol stílusú belső terek felé törekszik. Nem szereti a fehér festéket a falakon? Akkor válasszon törtfehéret vagy szürkét - ezek is tökéletesen működnek!

1. lépés: Színválasztás

2. lépés: Angol stílusú bútorok

A bútorok kulcsszerepet játszanak egy angol stílusú iroda berendezésében, hiszen a megfelelő bútorok nélkül nehéz berendezni egy belső teret. Az angol stílusra jellemzőek a nehéz, fából készült, hagyományos kialakítású irodabútorok.

Minden iroda legfontosabb eleme az íróasztal, azaz a megfelelő munkalap. Az íróasztalnak stabilnak kell lennie, és számos fiókkal és polccal kell rendelkeznie a dokumentumok és irodai eszközök tárolására. Érdemes az íróasztalt és az íróasztal további elemeit a saját igényeihez és az angol stílusú irodában végzett munkához igazítani. Ha grafikus vagy építész, akkor egy rajzolóasztal megfelelőbb, de ha számítógépekkel vagy dokumentumokkal dolgozik, akkor ügyeljen arra, hogy elég nagy, fiókokkal ellátott íróasztal legyen. Ha a masszív íróasztalt részesíti előnyben, akkor beruházhat az íróasztal alatt található extra tárolókba, hogy legyen hely a személyes tárgyak tárolására. A konténerek gyakran kerekekkel vannak ellátva, így könnyebben mozgathatók egyik helyről a másikra.

Nem csak egy megfelelő angol stílusú íróasztalra van szüksége. Ahhoz, hogy a munka gyorsan és kellemesen menjen, jó ülőalkalmatosságokra is szüksége lesz. Az irodai karosszék vagy kényelmes irodai szék lehet bőrrel vagy szövetkárpitozású, klasszikus színekben. Megfontolhatja néhány elegáns tárgyalószék vagy egy kanapé vagy ülőgarnitúra beszerzését is a látogatók számára. Ez különösen akkor fontos, ha az iroda egy cégnél és nem egy magánlakásban található.

Az angol stílusú belsőépítészetet érdemes kiegészíteni irodai komódokkal, álló és függő polcokkal és állványokkal is, amelyek elegendő helyet biztosítanak a dokumentumok és kiegészítők tárolására.
A modern angol stílusú elrendezés alapja a fából készült, kissé egyszerűbb formájú, de ugyanolyan elegáns megjelenésű bútorok. A klasszikus angol stílusú belső terek előnyben részesítik a dekorációt, de az angol iroda modern hangulatát kissé kevésbé dekoratív bútormodellekkel is el lehet érni. Mindkét változatban jól működnek a világos és a sötét angol stílusú bútorok.

2. lépés: Angol stílusú bútorok

3. lépés: Szőnyegek és padlóburkolatok, amelyek tükrözik a hangulatot a belső angol stílusban

Az angol stílusú iroda padlója lehet fából készült vagy elegáns szőnyeggel borított. A választás az egyéni preferenciáktól és a helyiség jellegétől függ. Ha szőnyeg mellett dönt, válasszon az angol designra utaló mintákat, például kockákat vagy virágokat. A fapadlót perzsa vagy keleti stílusú szőnyegekkel kell díszíteni.

A kivitelezés egyszerűsége az angol stílusú irodák hatalmas előnye. Valójában nem nehéz berendezni egy angol stílusú otthoni irodát vagy egy angol stílusú stúdiót, ha a fal- és padlóburkolatokról van szó. Választhat padlólemezeket, vinillemezeket, természetes fadeszkákat vagy akár kerámialapokat is. Az angol stílusú iroda belső terének felmelegítéséhez érdemes szőnyegeket használni.
Egy angol stílusú munkahely olyan helyiség, amely nem lehet túlságosan zavaró. Ezért jobb, ha lemond a világos és nagyon dekoratív falakról. A legjobb, ha festékkel festjük a helyiséget, vagy tompa tapétát helyezünk el.

3. lépés: Szőnyegek és padlóburkolatok, amelyek tükrözik a hangulatot a belső angol stílusban

4. lépés: Fali dekorációk és kiegészítők angol stílusban

A faldekoráció fontos eleme az angol stílusú iroda elrendezésének. A hagyományos irányt követheti, és dekoratív keretekben tájképeket, portrékat vagy történelmi jeleneteket ábrázoló képeket akaszthat a falakra. Ne feledje, hogy az elegancia megőrzése érdekében ne vigye túlzásba a faldekorációk mennyiségét. Az angol stílusú irodai elrendezésnek hangulatosnak kell lennie, de nem lehet zsúfolt vagy kaotikus.

Az otthoni irodát is érdemes angol stílusban berendezni. A fali dekorációkon kívül érdemes cserepes növényekkel és szobanövényekkel berendezni az angol stílusú munkaterületet. Az angol stílusú iroda belső terében kerámia, dekoratív vázák is jól mutatnak. A fali dekorációhoz hasonlóan az angol stílusú iroda berendezésénél sem szabad megfeledkezni a megfelelő ízlésről, és nem szabad túlzásba vinni az elemek számát.

4. lépés: Fali dekorációk és kiegészítők angol stílusban

5. lépés: Irodabelső és világítás angol stílusban

A világítás az iroda elrendezésének kulcsfontosságú eleme. A kristálycsillárok vagy a vintage függőlámpák egyedi fényt kölcsönöznek a helyiségnek, miközben tükrözik az angol stílusú irodai elrendezés egyedi jellegét. Ne feledkezzen meg az asztali lámpákról sem, amelyeknek egyszerre kell funkcionálisnak és dekoratívnak lenniük. Az állólámpákkal egy angol stílusú íróasztal megfelelő megvilágítást kap.

5. lépés: Irodabelső és világítás angol stílusban

Lakberendezés angol stílusban - összefoglaló

Az angol stílusú irodai elrendezés kiváló választás azoknak, akik értékelik a klasszikus és elegáns belsőépítészetet. A színek, bútorok, faldekorációk, világítás és kiegészítők megfelelő megválasztásával olyan irodát hozhat létre, amely hagyományt és stílust sugároz.
Ne felejtse el, hogy az angol stílus nagy szabadságot is ad, így az egyéni ízléséhez igazíthatja. Akár a klasszikus angol enteriőr, akár ennek a stílusnak egy modernebb változata mellett dönt, a lényeg a részletekre való odafigyelés és az egész helyiség harmóniája.

vissza