Hogyan kell ápolni a fonott bútorokat?

15.05.2024

Mindenki azt szeretné, ha a megvásárolt berendezés esztétikus és hosszú ideig működőképes lenne. A gondozott, megfelelően tisztított és karbantartott bútorok hosszabb ideig megőrzik esztétikus megjelenésüket, ezért érdemes egy pillanatra odafigyelni a tisztaságukra és állapotukra. A fonott bútorok különösen problémásak lehetnek - ez az anyag sokaknak okoz gondot a tisztítás során. Méghozzá feleslegesen! A fonott bútorokat nem nehezebb ápolni, mint a hagyományos bútorokat, de érdemes néhány fontos szabályt észben tartani.

A következő cikkben megtudhatja, hogyan tisztítsa a fonott bútorokat, hogyan tartsa karban a fonott bútorokat, és hogyan gondoskodjon róluk a legjobban. Így a fonott bútorok ápolása könnyebbé válik, és berendezései hosszabb ideig maradnak esztétikusak és funkcionálisak.

Hogyan kell ápolni a fonott bútorokat?


Ebben a cikkben:

1. Hogyan kell ápolni a beltérben elhelyezett fonott bútorokat?

2. Mi a helyzet a kültéri fonott bútorokkal?

3. Hogyan kell tisztítani a fonott bútorokat?

4. Mit kell elkerülni a fonott fűzfa tisztításakor?

5. Miért válassza a fonottat?

6. Hová illenek a legjobban a fonott bútorok?



Hogyan kell ápolni a beltérben elhelyezett fonott bútorokat?

A bent álló fonott bútorok kevésbé vannak kitéve a külső tényezők káros hatásainak. Nincs kitéve esőnek vagy fagynak, de ügyelni kell arra, hogy a bútorokat ne érje közvetlen napfény, különösen intenzív napfény - az erős napfény hajlamos elszínezni a fonott bútort, és az veszít az erejéből.

Az alábbiakban a fonott bútorok alapos tisztításáról számolunk be. Ne feledkezzen meg azonban a beltéri bútorok rendszeres tisztításáról és különösen a porszívózásról, mivel a por gyorsabban és gyakrabban telepszik meg a beltéri bútorok réseiben.

Hogyan kell ápolni a beltérben elhelyezett fonott bútorokat?

Mi a helyzet a kültéri fonott bútorokkal?

A fonott kerti bútorok gondozása igen nagy kihívást jelenthet. A kerti bútorok ki vannak téve az esőnek, a hónak, az ingadozó hőmérsékletnek és az erős napsugárzásnak. Kiderült, hogy a fonott kerti bútorok érzékenyek a nedvességre és a napra, így a szabadban való tartózkodás próbára teheti őket.

Ne felejtse el a bútorokat a tető alá, a kerti házba vagy a pavilon alá rejteni rossz idő esetén. A fonott vessző könnyű, így a bútorok mozgatása nem okozhat túl sok gondot. Ha elfelejtette elrejteni a bútorokat, szárítsa meg őket alaposan, de kerülje a szárítást erős napsütésben.

A napfény a másik dolog, ami károsíthatja a fonott bútorokat. A fonott kerti bútorok a nap hatására elszíneződnek, és az erős napsugárzás jelentős szilárdságvesztést is okozhat - a bútorok megereszkednek és megvetemednek.

Tehát jobb, ha lemondunk a fonott bútorokról a szabadban? Nem feltétlenül. Ez a bútorzat gyönyörűen mutat egy pavilon alatt, egy erkélyen vagy teraszon. Ha megfelelő védelmet biztosít a bútornak a nedvességtől és a naptól, sokáig élvezheti.
A fonott kerti bútorokat általában lakkozással védik, ami szintén segít, hogy ellenálljanak az időjárásnak.

Hogyan kell tisztítani a fonott bútorokat?

A fonott bútorok ápolása magában foglalja a rendszeres tisztítást is. A fonott bútorok tisztításakor a legfontosabb pont mindenképpen a rendszeres porszívózás. A rendszeresen porszívózott bútorok esztétikusak lesznek, és kevésbé lesznek magas karbantartási igényűek.

A porszívózáshoz használjon keskeny hegyű porszívót (réstisztító eszközt) és puha kefét. Kerülje az erőteljes súrolást és dörzsölést, mivel ez károsíthatja és elszínezheti a fonott felületet vagy a lakkot, amellyel a bútor borított.

Nem mindig elég porszívózni, és néha a bútorokat is ki kell mosni. Használhat professzionális eszközöket, vagy készíthet megfelelő megoldást saját maga. Különböző keverékeket használnak, a legnépszerűbb három:

  • vizes oldat hidrogén-peroxiddal vagy ecettel - adjunk hozzá 1-2 evőkanál hidrogén-peroxidot vagy ecetet literenként;

  • citromsavas vizes oldat - adjunk egy teáskanál citromsavat egy liter vízhez;

  • ammóniás és sós vizes oldat - adjunk egy teáskanál sót és négy evőkanál ammóniát egy liter meleg vízhez.

Törölje át a bútorokat puha ruhával. Minden bútorelemet megtisztíthat nedves ruhával, de próbálja meg nem túlságosan súrolni a fonott bútort. A megtisztított bútort tegye meleg helyre, hogy teljesen megszáradjon, de kerülje a közvetlen napfényt.

Érdemes gondoskodni a bútorok rendszeres karbantartásáról is. A fonott bútorokat évente kétszer dörzsölje át lenmagolajjal vagy olívaolajjal. Ez az ápolás hosszabb ideig fényes és jó állapotban tartja fonott bútorát.

Mit kell elkerülni a fonott fűzfa tisztításakor?

A fonott bútorok tisztítása nem nehéz, de néhány szabályt nem szabad elfelejtenie. A bútorokat nedves ruhával vagy ronggyal törölje át, de kerülje az erős törlést. Ne használjon durva rongyot, kefét vagy szivacsot sem, amelyek megkarcolhatják a fonott bútort, elszínezhetik vagy eltávolíthatják a lakkot.

Ha szósz vagy gyümölcslé kerül a bútorra, a legjobb, ha azonnal cselekszik, és a szennyeződést egy nedvszívó, puha ruhával szedi fel. A szennyezett fonott bútorokat azonnal meg kell tisztítani.

Mit kell elkerülni a fonott fűzfa tisztításakor?

Miért válassza a fonottat?

A vesszőfonat természetes anyag, így ha természetes megoldásokra törekszik, ilyen bútoroknak kell lenniük otthonában. Esztétikusak, könnyűek és funkcionálisak. Növelheti a bennük való ülés kényelmét, ha párnákat vagy speciális párnákat helyez az üléseken.

Hová illenek a legjobban a fonott bútorok?

A fonott tárgyak és bútorok szépsége tagadhatatlan. A fonott fonott bútorok természetes sötétbarna színűek lehetnek, de bármilyen árnyalatú festékkel is festhetőek. Ezeknek a termékeknek a gondozása nem nehéz, és cikkünk elolvasása után már tudja, mit kell kerülnie, és hogyan ápolja a legjobban az ilyen bútorokat.

A fonott bútorok formájukkal gyönyörködtetnek. Az áttört szerkezetnek köszönhetően könnyedén néznek ki. Az ilyen bútorok remekül fognak mutatni a boho, country és rusztikus stílusú belső terekben, valamint a vintage és retro stílusban.

vissza