Hasznos eszközök lakásfelújításhoz - tudd meg, mi nem hiányozhat!

27.12.2022

Nehéz elképzelni egy házat szerszámok nélkül. Bár nem mindig becsüljük meg az értéküket, ebben az esetben a szerszámok megkönnyítik a mindennapi munkát, és segítenek a kisebb hibák kijavításában. A lakásfelújítás nélkülözhetetlen elemei.

Egy kalapács, egy csavarhúzó, egy cserélhető hegyű csavarhúzó, egy vágógép, egy univerzális fogó, egy vízmérték vagy egy forróolvadékos ragasztópisztoly csak néhány olyan eszköz, amelyekkel otthoni felújításon, lakásfelújításon, de egyszerű javítási munkákon is dolgozhat.

Milyen eszközöknek kell otthon lennie? Mi lehet hasznos a felújításban? Tudja meg, hogyan lehet kiegészíteni a tökéletes szerszámkészletet, és mit érdemes az otthoni szerszámosládába vagy a szerszámos szekrénybe tenni, hogy ne kelljen máshol segítségért hajkurászni?

 

Elektromos szerszám

 


Ebben a cikkben:

1. Kéziszerszámok, amelyeket otthon kell tartani

2. Hasznos elektromos szerszámok intenzív munkához



 

Kéziszerszámok, amelyeket otthon kell tartani

Az első szerszámcsoport, amelyről szeretnénk beszélni, a kéziszerszámok. Ezek a legegyszerűbb eszközök, ugyanakkor rendkívül fontosak. A megfelelő eszközök nélkül szó szerint semmit sem tehetünk.

Miből érdemes tehát felhalmozni a készleteket? Milyen lakásfelújításban hasznos eszközöknek kell lennie az otthoni szerszámosládánkban?

Kalapács - a leghíresebb és leggyakrabban használt kéziszerszám. A kalapácsot szögek beverésére használják, de számos különböző felújítási vagy javítási munkához is használhatja. Éppen ezért a kalapács az első elem az otthoni szerszámkészletben. Mire kell figyelni a kalapács vásárlásakor? Mindenekelőtt a fogantyú gyártási módja. Erősnek kell lennie, és megfelelően kell rögzíteni a fődarabhoz. Intenzív munkához ideális a gumírozott nyéllel ellátott kalapács használata. Jó ötlet, ha egy készletben két vagy három kalapács van, különböző méretben, különböző munkákhoz.

Vízmérték - egy olyan eszköz, amely segít a sík szintjének pontos meghatározásában. Különösen hasznos az építési és felújítási munkákhoz, a lakberendezéshez, valamint a mindennapi barkácsolási feladatokhoz. A piacon találhat műanyagból vagy alumíniumból készült klasszikus vízmértékeket és lézeres vízmértékeket, ezek pontosabbak és funkcionálisabbak.

Kombináltfogó - kis kézi fogó, amelyet drótok elvágására vagy bevert szögek kihúzására használnak. Akárcsak a kalapács esetében, a fogó kiválasztásakor is nagyon fontos a fogantyú kialakítása és az egész szerkezet szilárdsága. A fogantyúnak kényelmesnek kell lennie, és jól kell illeszkednie a kézbe.

Mérő vagy merőszalag - Egy belső tér felújítása vagy berendezése során gyakran kell valamit lemérni, ehhez a feladathoz elengedhetetlen a mérőszalag vagy a mérőszerszám. A piacon különböző hosszúságú termékeket talál - javasoljuk - válasszon legalább 5 m hosszúságú mérőszalagot. Mint más kéziszerszámok esetében, a mérőszalag kiválasztásakor érdemes figyelni az anyagra, amelyből készült, valamint a kiegészítő elemekre, mint például a zár vagy a retesz.

Ácsceruza - használata nyilvánvaló, de egy adott ceruza kiválasztása nem. A piacon különböző keménységű és működési módú ceruzákat talál. Érdemes automata modellt vásárolni, amely nagyon vékony tollal van felszerelve, amely nem hagy vastag és csúnya nyomokat.

Csavarhúzó készlet (csavarhúzók) - néhány, de akár több tucat elemből is állhat, amelyekre számos felújítási és befejező munkánál van szükség. Nemcsak lapos és keresztcsavarhúzókról beszélünk, hanem speciális modellekről is, mint például egy tesztcsavarhúzó, amellyel ellenőrizheti az áram folyását. Egy csavarhúzó vagy csavarhúzó készlet fontos része minden barkácstáskának.

Csavarkulcsok - érdemes ezeket is készletben vásárolni. A piacon egész dobozokat árulnak, amelyekben különböző alkalmazásokhoz való kulcsokat találunk. A racsnis kulcsok különösen hasznosak lesznek.

Kés cserélhető pengével - Kések, kárpitos kések, összeszerelő kések - ez csak néhány a cserélhető pengéjű késekre utaló elnevezések közül. A késeknek számos felhasználási területe van, műanyag, karton vagy anyag vágására használják őket. Az összecsukható késeket elsősorban a penge véletlenszerű összecsukását megakadályozó zár jelenléte jellemzi. Gyorsan és kényelmesen összecsukhatók és elrejthetők a fogantyúban.

 

Hasznos elektromos szerszámok intenzív munkához

Az elektromos szerszámok olyan szerszámok, amelyek elektromos árammal működnek, leggyakrabban 230 V-os feszültséggel. Megkönnyíti az olyan munkákat, amelyeket kéziszerszámokkal nehéz, fárasztó vagy kényelmetlen lenne elvégezni. Manapság egyre inkább akkumulátorral működnek.

Csavarhúzó - fúrógép

Minden ezermester számára elengedhetetlen a fúró/csavarhúzó. Egy olyan eszköz, amelynek köszönhetően számos munkát el tudunk végezni a lakás felújítása során. A fúrógépek/csavarhúzók általában akkumulátoros kis szerszámok, amelyeket csavarozásra és csavarok eltávolítására, valamint különböző anyagokba való fúrásra használnak.

Az akkumulátoros fúró/csavarozó kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a generált teljesítményre és a belső mechanizmus által elért maximális nyomatékra vonatkozó műszaki paraméterekre. Ezek határozzák meg az elektromos szerszám hatékonyságát a furatok fúrásakor, valamint a különböző típusú elemek nagy erővel történő csavarásakor és kicsavarásakor. Ezenkívül célszerű ellenőrizni a teljesítményt, a nyomatékot és a vezérlőrendszereket.

Ütvefúró

Otthoni használatra egy közönséges ütvefúrógép is megfelel, amelynek fordulatszáma állítható. Jobb, ha olyan modelleket választ, amelyek készletében fúrószárkészlet van, és ennek köszönhetően lehetővé teszik a hegy tökéletes alkalmazkodását a munka típusához. A cserélhető fúrófejek betonhoz, fémhez vagy fához tervezhetők.

Az ütvefúró olyan eszköz, amelyet ütőmechanizmus alkalmazása jellemez. A munka közben keletkező ütőerő lehetővé teszi, hogy még a nagy lyukak is hatékonyan és gyorsan fúrhatók legyenek, még a nagyon kemény anyagokban is.

A többi elektromos szerszámhoz hasonlóan a fúrógép is 230 V-os tápegységgel működik. A kényelmes használat és a házon belüli munkavégzés érdekében vásárolhat - egyes gyártók kínálnak - vezeték nélküli modelleket is, amelyek megfelelő akkumulátorral működnek. Ez megnöveli a szerszám használatának lehetőségét olyan kis vagy szűk helyeken is, ahol nem lehet áramforrásra csatlakoztatni.

A háztartási hibák megoldása vagy a felújítások elvégzése nagy megelégedettséget okozhat Önnek. Ahhoz, hogy minden hirtelen és tervezett munkát és tevékenységet gond és felesleges idegeskedés nélkül el tudjon végezni, érdemes előre beszerezni a szükséges szerszámkészletet és elektromos szerszámokat. Jó, ha otthon, a műhelyben megtalálhatóak a felújításhoz és a mindennapi barkácsoláshoz szükséges alapfelszerelések. Így felkészülve bármilyen meghibásodással vagy felújítással megbirkózhat.

vissza