Fapadló a konyhában - mikor érdemes befektetni? Mennyibe kerül?
A konyha padlójának szilárdnak, tartósnak, könnyen tisztíthatónak és nedvességállónak kell lennie. A fa megfelel ezeknek a feltételeknek? Igen, de csak jól előkészített és csak meghatározott fajok. A megfelelően elkészített és rendszeresen impregnált fa padló tartósabbnak bizonyul, mint a kerámia. Nagy befektetés, de megéri!
Fapadlós konyha - előnyök és hátrányok Eredetiséget, vizuális meleget és természetes eleganciát ad a belső térnek - a fából készült konyhapadlónak megvan az előnye, nemcsak az elrendezés szempontjából. Először is, a padlólapok rendkívül tartós anyagok - természetesen erősebbek, mint például a laminált panelek. Ha megfelelően gondoskodunk róluk, sok évig fognak tartani. Az idő múlásával a fa mély színt kap, amely egyedi megjelenést kölcsönöz a belső térnek. A konyhában a fa padló nemcsak vizuálisan, hanem fizikailag is melegebb. Ezenkívül kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és jó hatással van a szoba akusztikájára. A fát könnyű tisztán tartani. A terrakotta padlóval ellentétben nem igényel súroló illesztéseket. Néhány évente csiszolással megújíthatók - ennek köszönhetően gyönyörű színt és friss megjelenést nyer. Ezenkívül antisztatikus - nem szívja fel a port, ami különösen értékes előny az allergiások számára.
A konyhában a fapadlónak is vannak hátrányai. A legszembetűnőbb az alacsonyabb nedvességállóság, mint a kerámialapok esetében. Ebben a tekintetben például az LVT vinil padlópanelek jobban működnek - teljesen szintetikus anyag, amely ugyanúgy nézhet ki, mint egy fa, de sokkal ellenállóbb a fröccsenésekkel, szennyeződésekkel, de olyan helyzetekkel szemben is, amelyeket szeretnénk elkerülni, de amelyek sajnos néha komolyabbá válnak. áradások. A vinil panelek mintái fát utánzó struktúrákat is tartalmaznak. A fa nemcsak a nedvesség, hanem a száraz levegő miatt is zsugorodhat és deformálódhat. Ha elhanyagoljuk gondozását, gyorsabban megkarcolódhat és károsodhat. Természetesen a tömörfa padló ára is fontos. Ez egy olyan megoldás azok számára, akik nagy befektetéseket engedhetnek meg maguknak otthon. Nemcsak a táblák ára magas - hozzá kell adnunk a bonyolultabb és időigényesebb összeszerelés költségeit, valamint a fa befejező tartozékokat vagy akár a szegélylécek elemeit is. Azt is meg kell jegyezni, hogy a deszkák nem alkalmasak padlófűtésre.
Fapadló a konyhához
Előnyök: tartósság és ellenálás, vizuális melegség és barátságosság, hosszú évek beruházása, könnyű felújítás, könnyű tisztítás, jó hangszigetelés, a biztonság minden stílushoz illik.
Hátrányok: magas ár, nem alkalmas padlófűtésre, alacsony a nedvesség és a karcolásokal szenbeni ellenállása, rendszeres impregnálás igénye, deformálódási hajlam
Milyen konyhai padlódezskákat válasszon?
Nem minden panel és tábla alkalmas konyhai enteriőrhöz. Az alapanyagnak keménynek kell lennie - keményfából vagy egzotikus fából. Nem lehet csomós, színe és szemcsemérete egyenletes. Minden deszkának jó minőségűnek kell lennie - különben deformációk és sérülések gyorsan megjelennek a konyha padlóján. Arra is érdemes figyelni, hogy a megvásárolt anyag megfelelően szárított-e.
A konyhába a legjobb fa a tölgy, a bükk, a juhar és a kőris. Egzotikus fajok esetében - jatoba, badi, merbau stb. Emlékeztetni kell arra, hogy az egzotikus fatáblák drága megoldást jelentenek. Ez nemcsak a fa behozatalának szükségességével, hanem a jobb tulajdonságokkal is összefügg.
Bükk deszka a konyhában - a megoldás előnyei és hátrányai A tartós, kopás- és sérülésálló bükkfa az egyik legolcsóbb szilárd alapanyag. Tökéletes az intenzíven használt belső terek számára - és ez kétségtelenül a konyha. A bükkpadlók meleg mézszínűek, ami otthonos és egyedi otthoni hangulatot kölcsönöz a térnek. Másrészt a fa egyszerű szerkezete univerzálisan kompatibilis a különböző stílusokkal. A bükkfa ára sajnos a minőségében tükröződik. A konyhabelsőbe ajánlott természetes összetevők közül a bükk a legkevésbé ellenálló a nedvességgel szemben. Különleges gondozást és gyakori impregnálást igényel, különben deformálódhat és megrepedhet olyan tényezők hatására, mint a gyakori mosás.
Hamutábla a konyhában - az anyag szilárdsága A hamu az egyik legtartósabb természetes alapanyag. Kemény, víz- és kopásálló, tökéletesen illeszkedik a konyha padlójára. A táblák nagy rugalmassága tökéletesen kiküszöböli az összes akusztikai kellemetlenséget. Ezenkívül rendkívül tartós. Az hamu padlók árnyalatai változatosak - a meleg sárgától a világoson át a sötétbarnáig. E színek mindegyike vizuális hangulatot és komfortérzetet kölcsönöz a belső térnek.
A bükknél drágább hamu feldolgozása nagyon nehéz. Azonban az ilyen anyagból készült padlóknak nem sok hátránya van. Olyan jó, mint a tölgyfa deszkák.
Tölgyfa deszka a konyhában - a megoldás előnyei és hátrányai
A tölgyfa padlók a gazdagság és a luxus szinonimái - évszázadok óta. A konyhában való használata rendhagyó eljárás, amelyen minden bizonnyal meglepődnek és érdekes lesz a vendégek számára. A tölgy deszkákat figyelemre méltó tartósság, kopásállóság, jó hangszigetelés és vízállóság jellemzi. Rendszeresen impregnálva sok éven át megőrzik tulajdonságait és vonzó megjelenését. Amikor a padlódeszkák kissé elveszítik korábbi dicsőségüket, sikeresen felújíthatók, hogy új padlót kapjanak.
A tölgy intenzív barna színű. Néha sötétebb árnyalatokban is színezik. A vonzó szerkezetnek köszönhetően az elrendezés egyedi. Nehéz megtalálni a tölgyfa padló hátrányait - csak az árat említhetjük, amely kétségtelenül az egyik legmagasabb. Ezenkívül felmerülnek a meglehetősen időigényes telepítés költségei, valamint olyan elemek vásárlása, mint a szegélylécek, a küszöb és a tágulási szalagok.
Laminált deszka a konyhában - a tömör fa alternatívája
Amikor a fapadló alternatíváját keresi, érdemes megfontolni egy olyan megoldást, mint a Barlinek laminált tábla. Ez az anyag jobban ellenáll a deformációnak és a kidudorodásnak, főleg a nedvesség hatására. A panel három rétegből készül: kettő tűlevelű fából, a harmadik pedig homlokzatból, a legjobb minőségű fából. A konyhában laminált táblákból készült fapadló ugyanolyan egyszerűen lefektethető, mint egy laminált padló. Ez a megoldás a padlófűtés rajongóinak. Megőrzi a fa tulajdonságait, például a hőszigetelést, az akusztikus szigetelést és az antisztatikus tulajdonságokat, ugyanakkor költséghatékonyabb.
Fapadló a konyhában - érdemes ezt a megoldást választani?
A természetes alapanyag jó ötlet a padlóhoz a konyhában. De légy óvatos! Csak akkor fog működni, ha megengedhetjük magunknak, hogy kiváló minőségű termékbe fektessünk. Ezután a fa még tartósabb és erősebb anyaggá válik, mint a furnérozott padlóburkolatok vagy az LVT panelek. Olyan sokféle szín és textúra közül választhatunk, mint a laminált panelek mintái. A fapadló kiválasztásakor azonban be kell látnunk, hogy rendszeresen impregnálni kell. Csak így tudja megőrizni tulajdonságait és vonzó megjelenését.
A fapadló ára a konyhában
A konyhában a fával burkolt padló kétségtelenül az egyik legdrágább megoldás. Maga az anyag költsége 7000 - 10000 HUF / 1 m2 padló között változik, az alapanyagtól függően. Ehhez hozzá kell adni a beszerelés árát, a párnákat a panelekhez, valamint a díszléceket és a befejező kiegészítőket, és ha saját maga telepíti, akkor valószínűleg a padlóra szerelhető tartozékokat is. Végül egy konyha, például 15 m², akár 3-4 ezerbe is kerülhet a padlólapokért.
A padló ötlete a konyhában - regenerált fa
Az újrahasznosított konyhával ellátott konyhasarok azok számára ajánlottak, akik értékelik az egyediséget és az egyedi dizájnt. Ne feledje azonban, hogy a lebontott panelek más állapotban lehetnek. Ha rovarok, gombák és túlzott nedvesség fogta el őket, akkor nem használhatók újra. A fának meg kell őriznie a minőségét. Az újrakezdés előtt meg kell csiszolni és impregnálni. Csak a profilok és a kiegészítők befejezésére van szükség, és lesz egy gyönyörű, egyedi padlójú konyhánk!