Étkező Barlinek deszkával a padlón - a divatos enteriőr útja!

08.06.2024

A fát évek óta az egyik legszebb belsőépítészeti anyagnak tartják. A padlóburkolat kellemes tapintású, ráadásul minden befejezést felmelegít és nemesít. Sokoldalúsága is figyelemre méltó, hiszen a padlólap nemcsak bármilyen belső térben, hanem bármilyen stílusban használható. Modern és klasszikus elrendezésben egyaránt működik. Egészen a közelmúltig azonban úgy vélték, hogy a fapadlót nem szabad víznek kitett helyiségekben vagy olyan helyiségekben használni, ahol a felület ki van téve az étel- és italszennyezésnek. Egy megfelelően kiválasztott termék azonban jó szolgálatot tesz a fürdőszobában, a konyhában vagy az étkezőben. Milyen előnyei vannak a Barlinek padlólapoknak? Hogyan rendezzünk be egy étkezőt Barlinek padlódeszkákkal? Mi tanácsot adunk!

Étkező Barlinek deszkával a padlón - a divatos enteriőr útja!


Ebben a cikkben:

1. Hogyan készül a Barlinek padlólap?

2. Drevená podlaha v jedálni - aké sú jej výhody a nevýhody?

3. Időtlen fa padlóburkolat

4. Milyen fát érdemes választani az étkező padlójához?

5. Kopásálló padlólap az étkezőben

6. Hogyan kell karbantartani a Barlinek padlólapot?



Hogyan készül a Barlinek padlólap?

A Barlinek három természetes fából készült rétegből áll, amelyek tartósan össze vannak ragasztva ökológiai ragasztott kötéssel. Az alsó réteg, amely körülbelül 3-5 mm vastag, és a középső, keresztben fektetett, körülbelül 8 mm vastag réteg tűlevelű fából készül. A felső díszítő réteg egy kb. 3-5 mm vastagságú burkolóréteg. Ez nemesfából készül, amely lehet tölgy, juhar, bükk, éger, kőris, nyír, akác, dió, gyertyán, szil vagy egzotikus fa. Miért van a Barlinek ennyi rétege? Ez növeli a vetemedéssel, kiszáradással vagy duzzadással szembeni ellenállást. A Barlinek esetében a deszkát csiszolják, így nem igényel előkezelést a padlóra fektetés előtt. Ezenkívül a legfelső faanyagréteget - ízléstől függően - több rétegben olajjal, viasszal vagy lakkal védik.

Hogyan készül a Barlinek padlólap?

Drevená podlaha v jedálni - aké sú jej výhody a nevýhody?

Prírodné drevo je veľmi všestranný a nadčasový materiál. Hodí sa do interiérov akéhokoľvek štýlu, či už ide o moderný, tradičný, škandinávsky alebo loftový. Bude to však fungovať v každej miestnosti? Aj do kuchyne či jedálne? Samozrejme, doska na podlahe, ak je správne zabezpečená, impregnovaná a ošetrovaná, môže slúžiť v akejkoľvek miestnosti dlhé roky. Drevené podlahové panely pokryté olejom sú odolné voči škvrnám, vlhkosti a mechanickému poškodeniu spôsobenému sťahovaním nábytku, ako aj oderom. V prípade dosky Barlinek pokrytej napríklad matným lakom bude odolnejšia voči UV žiareniu, vlhkosti a oderu. Takáto lakovaná podlaha sa tiež ľahko čistí. Podklad z lakovaných podlahových dosiek Barlinek by sa mal po niekoľkých rokoch zrenovovať. Za zmienku stojí, že doska Barlinek je vďaka svojej hrúbke stabilnejšia ako laminované panely a HDF dosky. Nepriťahuje prach a možno ju použiť na podlahové kúrenie. Dobre funguje s vodným aj elektrickým podlahovým kúrením. Je dobré pamätať aj na zdraviu prospešné vlastnosti drevených dosiek, pretože majú schopnosť regulovať vlhkosť v miestnosti a sú šetrné k alergikom.

Időtlen fa padlóburkolat

A fapadló olyan termék, amely hosszú évekig tart. Senki sem akarja időről időre lecserélni a fapadlót, mert ez az a fajta felület, amely bármilyen elrendezésbe beleillik. Minden bútorhoz, falszínhez és kiegészítőhöz illeszkedik. A fapanelek különösen jól működnek a klasszikus, rusztikus és vintage stílusban. Gyönyörűen fog mutatni a kőházakban és a nemesi kúriákban, de a modern, boho és ipari stílusban berendezett otthonban is remekül fog mutatni.

A fából készült szegélylécek gyakran vonzzák a figyelmet. Elengedhetetlenek, mert elfedik a tágulási hézagoknak nevezett réseket, amelyeket azért hagytak meg, hogy a padló működni tudjon. Javítják az esztétikát és megakadályozzák, hogy a résekben szennyeződések halmozódjanak fel. A lécek illeszkedhetnek a Barlinek deszkapadló színéhez, vagy választhatja a fehér léceket, hogy látványos fapadló-keretet hozzon létre.

Időtlen fa padlóburkolat

Milyen fát érdemes választani az étkező padlójához?

Kíváncsi, milyen fát válasszon az étkező padlójához? A tölgyfa padló mindig gyönyörűen fog kinézni. A tölgy egyedi anyag, amely az idő múlásával gyönyörű színt és finomságot nyer. Érdemes megemlíteni, hogy a tölgy deszkákat keménység jellemzi. A barlinek deszkák ezért tökéletesen alkalmasak padlókhoz, még a fokozott igénybevételnek kitett padlókhoz is, mivel egy ilyen felület nehezebben karcolódik. A kőrisből és különböző egzotikus fajokból, például merbau-ból vagy mahagóniból készült fa padlólemezek szintén jó szolgálatot tesznek az étkező padlóján.

A Barlinek deszkapadló ideális választás az étkezőbe, nemcsak a könnyű szerelhetőség, hanem mindenekelőtt a kiváló minőség és az elegáns megjelenés miatt. A tartós Barlinek padlólap bármilyen elrendezés létrehozásának alapja lesz, és minden vendéget el fog gyönyörködtetni, aki meglátogatja Önt.
A Barlinek panelt akkor is érdemes az étkezőbe választani, ha az egy másik helyiséggel kapcsolódik, így a padlóval egy egészet alkotva, például a nappalival vagy a bejárati résszel. Egy ilyen egységes fapadló a lakás vagy ház befejezését egy összefüggő egésszé teszi, és így vizuálisan megnöveli a teret.

Kopásálló padlólap az étkezőben

A fapadló természetes nyersanyag, ami azt jelenti, hogy elhasználódik. Ez gyorsabban történik azokon a helyeken, ahol nagyobb igénybevételnek van kitéve. Ezért nagyon fontos a padló tartóssága. Fontos a karcolásokkal, horpadásokkal szembeni ellenállás és az általános tartósság. Az aljzat tartóssága nagyban függ a padlóhoz választott fafajtától és annak rögzítési módjától. Érdemes ismerni a különböző fafajták keménységét:

  • A puhafa nyírfából, fenyőből, égerből, fenyőből vagy lucfenyőből származik, és a legjobb választás kevésbé forgalmas helyiségekbe, például irodába, hálószobába, vendégszobába vagy gardróbba;

  • A közepes keményfák olyan fákból származnak, mint a tölgy, wenge, kőris, akác, bükk, körte, juhar és gyertyán, amelyeket sikerrel használhat a gyerekszobában vagy a nappaliban;

  • veľmi tvrdé drevo pochádza zo stromov badi, orech, padouka, merbau a bude najvhodnejším druhom do miest s vysokou premávkou, ako je chodba, jedáleň, kuchyňa.

A fafajta és a szín kiválasztása elsősorban az Ön személyes preferenciáitól függ. A deszkák megmunkálásának módja szintén befolyásolja a tartósságot. Nem befolyásolja a padló keményedését, de akár lakkozást, akár olajozást vagy viaszolást választ, az adott típusú védelemnek megfelelően védi a padlót a kopástól és a szennyeződésektől.

Kopásálló padlólap az étkezőben

Hogyan kell karbantartani a Barlinek padlólapot?

A fapadló megfelelő ápolást igényel ahhoz, hogy hosszú ideig élvezhesse tökéletes megjelenését. Érdemes a deszkákat kifejezetten erre a padlótípusra kifejlesztett tisztítószerekkel gondosan ápolni. A lakkozott fapadló esetében van szükség a legkevesebb kezelésre. Jó ötlet, ha a deszka felületét időről időre egyenletesen bevonjuk fényesítő vagy impregnáló réteggel. A viasszal vagy viaszolajjal bevont fadeszkák rendszeres ápolást igényelnek. Ezek gyakorisága a helyiség használatának intenzitásától függ. Az étkező esetében érdemes évente vagy kétévente elvégezni.

vissza