Előszoba felkészítve a télre

09.02.2023

A folyosó az első helyiség, amelyet egy házba vagy lakásba lépve meglát. Itt cserélnek cipőt, akasztják fel a kabátokat vagy teszik el a nedves esernyőket. Az előszobának tehát praktikus, funkcionális és kényelmes belső térnek kell lennie, de esztétikailag is tetszetősnek kell lennie - elvégre a vendégeknek és a háztartás tagjainak örömet kell szereznie, és arra kell ösztönöznie őket, hogy belépjenek a házba.

Az év folyamán a folyosónak az időjárás és az ablakon kívüli hőmérséklet változásának megfelelően kell változnia. Télen pedig, amikor odakint fagy és havazik, az előszobának helyet kell biztosítania a nedves kabátok és nedves csizmák elhelyezésére. A helyiségnek ezért tartalmaznia kell minden olyan elemet, amely lehetővé teszi, hogy megszárítsa ruháit és cipőit, miközben megvédi a ház többi részét a foltoktól és a nedvességtől. Hogyan készítse elő a folyosót tél előtt, hogy a lehető legjobban funkcionáljon? Nézze meg velünk!


Ebben a cikkben:

1. Hogyan készítsük elő a folyosót a téli napokra?

2. Hogyan kell ápolni a padlófelületet?

3. Hogyan védjük a bútorokat a nedvességtől?

4. Miért érdemes ruhafogasokat elhelyezni az előszobában?



Hogyan készítsük elő a folyosót a téli napokra?

Az esztétika és a funkcionalitás az egész házban fontos, de e két elem gondozása az előszobával kezdődik. Egy szépen berendezett folyosó nemcsak szépen néz ki, hanem lehetővé teszi a lakók számára a rend fenntartását is.

Az itt található praktikus bútorok helyet biztosítanak a cipőknek, felsőruháknak, kiegészítőknek és kiegészítőknek. Télen különösen fontos, hogy a folyosó akadály legyen a hideg hőmérséklet, a hó és a víz által lerakódott nedvesség és szennyeződés ellen. Ezért érdemes gondoskodni a padló és a falak jó felületéről, hogy megvédjük a bútorokat a nedvességtől, és előkészítsük a tárolóhelyet és a helyet a dolgoknak, amelyek nedvesek vagy nyirkosak lesznek.

A tél az az évszak, amikor a természetes fény nagyon korlátozott. Ezért a folyosón jó megvilágítást kell biztosítani, hogy használata ne okozzon nehézségeket. Szerelje fel a belső teret mennyezeti vagy fali lámpákkal. Egy szép, teljesen kivilágított szoba a melegség benyomását kelti, és minden bizonnyal rendkívül praktikus és kényelmes lesz a használata.

A megfelelően berendezett folyosó belseje nemcsak az esztétikáról, hanem a megfelelő egészségi állapotról is gondoskodik. A száraz cipők és kabátok jobban szolgálják gazdáikat anélkül, hogy betegségeknek tennék ki őket.

Hogyan kell ápolni a padlófelületet?

A szennyeződés és a nedvesség miatt az előcsarnok padlófelületének vízálló, nagy kopásállóságú anyagokból kell készülnie. A porcelánlapok ideálisak erre a célra. A csempefelület rendkívül könnyen tisztítható, és a csempe vízállósága nagyszerű. Ilyen felülettel könnyebb lesz tisztán tartani őket.

Egy kissé kevésbé népszerű, de ugyanolyan érdekes megoldás a vinilpanelek. Ez a tartós felület jobban ellenáll a nedvességnek és a karcolásoknak, mint a laminált padló, ezért a vinil padlót inkább ott fektetik le, ahol mindig van valami, ami kifolyhat vagy bepiszkolódhat. Ezeket az előszobában, de a fürdőszobában és a konyhában is használják.

Ha panelt vásárol, győződjön meg róla, hogy minőségi termékekről van szó. Nem mindig lehetséges azonban új padlót fektetni. Nem szükséges pénzt költeni a folyosó teljes felújítására sem a tél előtt. Még ha az előszobája puhább padlóval is rendelkezik, akkor is felkészítheti a téli körülményekre. Először is alaposan tisztítsa meg.

Ha természetes parkettája van, győződjön meg róla, hogy megfelelően olajozott és polírozott, hogy a nedvesség ne legyen olyan veszélyes rájuk. Más padlók esetében a hagyományos padlószőnyegek megteszik a magukét, és képesek összegyűjteni a nedvesség, valamint a cipőből származó homok, por és szennyeződés nagy részét. Ügyeljen arra, hogy a szőnyegeket rendszeresen tisztítsa és szárítsa meg, és ha az előszoba padlója igazán kényes, akkor jó ötlet lesz gumival ellátott szőnyegeket vásárolni, amelyek szigetelik a nedvességet a padlóról. Helyezze a szőnyeget a bejárati ajtó elé.

Hogyan védjük a bútorokat a nedvességtől?

Az előszoba bútorai főként szekrényekből, cipősszekrényekből és tükrös szekrényekből állnak. Mivel ki vannak téve a szennyeződésnek és a nedvességnek, kiváló minőségű anyagokból kell készülniük. Jó ötlet azonban, ha a bútorokat még a tél előtt megfelelően előkészítjük, hogy azok ellenálljanak a hideg hónapok viszontagságainak.

A téli szezon kezdete előtt érdemes kiszellőztetni és kitakarítani a szekrényeket. Fordítson különös figyelmet a cipős szekrények tisztítására, amelyekben általában sok por és szennyeződés található. Télen a koszos és nedves cipők és ruhák gyakran kerülnek a szekrényekbe és szekrényekbe, ezért érdemes gondoskodni arról, hogy a belső terek védve legyenek a nedvességtől. Jól szolgálnak a vízálló párnák és a speciális cipőpolc-bélések, amelyek összegyűjtik a nedvességet és a szennyeződésrészecskéket.

A legjobb védekezés azonban az, ha nem felejtjük el a nedves dolgokat a szekrényekbe zárni. Megfelelő keringés nélkül a nedvesség nem távozik megfelelően, és károsíthatja a bútorokat. Ne feledje tehát, hogy ruháit és cipőit jól megszárítsa, mielőtt a szekrényekben és szekrényekben tárolja őket.

Miért érdemes ruhafogasokat elhelyezni az előszobában?

Minden előszobában kell lennie tárolóhelynek a mindennap használt dolgok felakasztásához. A praktikus előszobafogas rendkívül funkcionális bútordarab. Választhat olyan modelleket, amelyek a padlón állnak vagy a falon lógnak. Az álló fogasok kicsit több helyet foglalnak, ezért nem fognak működni olyan lakásban, ahol kicsi a folyosó. Egy kis folyosón jobb, ha a fogast a falra helyezi.

A fogas jelenléte nagyon fontos. Ezek az elemek lehetővé teszik a felsőruházat felakasztását, ami különösen fontos, ha a kabátok nedvesek. A nedves ruhák a fogason meg tudnak száradni, biztonságosan elteheti őket a szekrényekbe.

 


 

Merítsen ihletet!!!


Hogyan lehet megszervezni a rendet egy kis előtérben?


Hogyan lehet rendet tartani az előszobában? Tudja meg...


A kis előszoba elrendezése - ötletek, amelyeket érdemes használni


 

vissza