Elegáns étkezőasztal székekkel skandináv stílusban

11.05.2024

A gyönyörű, világos és tágas skandináv stílusú belső terek az utóbbi években nagy népszerűségnek örvendenek. Kellemes minimalizmusuk, otthonosságuk, funkcionalitásuk és könnyű használhatóságuk miatt értékelik őket. Ideálisak nagy és kis helyiségekbe egyaránt.

A konyha, a hálószoba, a nappali és az étkező skandináv stílusban berendezhető. Ha kis étkezője van, a skandináv stílus tökéletes egy ilyen helyiségbe. Az élénk színek, a sok fény és a minimalizmus vizuálisan nagyobbá teszi a belső teret. A skandináv stílusban többek között a bútorok adnak karaktert a helyiségnek. Nézze meg, milyen asztalok és székek fognak jól működni a skandináv szobákban.

Elegáns étkezőasztal székekkel skandináv stílusban


Ebben a cikkben:

1. Hogyan nézzen ki egy skandináv étkezőasztal?

2. Milyen székek illenek a skandináv stílushoz?

3. Mennyire praktikus egy étkezőasztal- és székgarnitúra egy skandináv enteriőrben?

4. Miért érdemes skandináv stílust választani az étkezőben?

5. Mit érdemes egy skandináv étkezőbe tenni az asztalon és a székeken kívül?



Hogyan nézzen ki egy skandináv étkezőasztal?

A skandináv bútoroknak sajátos megjelenésük van, és megfelelő karaktert kölcsönözhetnek egy elrendezésnek. A bútorok teste általában könnyű és áramvonalas, finom formákkal rendelkezik. A bútorok gyakran magas, de elég vékony lábakra épülnek, hogy még inkább hangsúlyozzák könnyedségüket. Általában természetes fából készülnek, vagy laminált lapokat használnak a gyártásukhoz. A természetes fa világos színei vagy a fehér árnyalatai dominálnak.

Skandináv étkezőasztal - megjelenés

A skandináv étkezőasztalok ezt a trendet követik. Többféle formájúak lehetnek - téglalap és négyzet alakúak, de népszerűek a kerek és ovális modellek is. Az asztallap formáját tehát ahhoz a helyiséghez kell igazítani, amelyben az étkezőasztal állni fog.

Közös jellemző a magas lábakon álló talapzat, amely gyakran vékonyabb, mint más hasonló modellek. Különösen népszerűek ebben a skandináv stílusban a kerek vagy ovális étkezőasztalok, amelyek enyhén szélesedő, kerek keresztmetszetű lábakon állnak.

Skandináv étkezőasztalok - színek

A skandináv stílusban az élénk színek dominálnak, és a skandináv asztalnak ilyen árnyalatokban kell megragadnia. Jó ötlet fehér vagy természetes fa árnyalatú és kialakítású modellt választani. Egy fehér tetejű, világos faárnyalatú lábakkal ellátott étkezőasztal remekül fog mutatni egy skandináv stílusú étkezőben. A modellek otthon és a lakásban, kis és nagy étkezőben egyaránt jó szolgálatot tesznek.

Az asztal mérete és belső mérete

Egy szép, megfelelő színű skandináv étkezőasztal nem minden - ahhoz, hogy étkezőjének megfelelő jelleget adjon, az asztalnak illeszkednie kell annak a helyiségnek a méretéhez, amelyben a bútordarab elhelyezésre kerül. A túl kicsi étkezőasztal komikusan fog kinézni egy étkezőben, a túl nagy asztal pedig kényelmetlen és praktikátlan lehet.

Ne feledje tehát, hogy miután a székek eltávolodtak az asztaltól, elegendő helynek kell lennie körülötte ahhoz, hogy szabadon járkálhasson. Egy jól felszerelt étkezőasztal remekül mutat majd az étkezőben - igazán modern elrendezés lesz, ahol az elegancia és a hangulatos egyszerűség uralkodik.

Hogyan nézzen ki egy skandináv étkezőasztal?

Milyen székek illenek a skandináv stílushoz?

A skandináv stílusban nemcsak az étkezőasztal fontos, hanem a mellette elhelyezett székek is. A skandináv stílus kedveli a könnyed formákat és az élénk színeket, így ezekkel a tulajdonságokkal kell rendelkeznie a tökéletes ülőalkalmatosságnak az asztalnál.

Kárpitozott műanyag székek és ülések

A kárpitozott és a kárpit nélküli modellek egyaránt népszerűek. A magas falábakra szerelt fehér műanyag modellek különösen jól mutatnak. A kárpitozott üléseknek világos színű anyagokból kell készülniük. A bézs vagy a a krémszínű jól fog szolgálni.

A kárpitozott ülések kényelmesek és rendkívül funkcionálisak, különösen, ha gyártásukhoz hidrofób anyagot használnak. A hidrofób anyaggal nem kell aggódnia a foltok vagy nedves foltok miatt a székeken - az anyag taszítja a vízmolekulákat, ami azt jelenti, hogy az ülőhelyek nem foltosodnak olyan gyorsan, és a tisztításuk is könnyebb.

Egyszerű, de elegáns székformák

A skandináv étkezőasztal olyan bútordarab, amelyet az egyszerűség és az elegancia jellemez. Nem lehet ez másképp az ilyen asztalokhoz hozzáadott székek esetében sem. Egy stílusos étkezőasztalhoz ugyanolyan egyedi székek szükségesek.

Ha úgy dönt, hogy fehér tetejű, falábú étkezőasztalt vásárol, adjon hozzá takaros, fehér műanyag székeket falábakkal. Egy ilyen készlet igazán lenyűgözően fog kinézni. A kárpitozott székek jól illenek a fából készült asztalokhoz.

Nem szabad elfelejteni, hogy a szép székforma rendkívül fontos, de ez a bútordarab nem lehet túl dekoratív. Mindenekelőtt fontos a funkcionalitásuk és a kényelmük.

Milyen székek illenek a skandináv stílushoz?

Mennyire praktikus egy étkezőasztal- és székgarnitúra egy skandináv enteriőrben?

A modern és divatos asztalok székekkel praktikus készletek minden otthonba. Az ilyen készletek között lesznek olyan modellek, amelyek skandináv étkezőasztalt és hozzá illő székeket tartalmaznak.

Ha fehér asztal vagy faasztal érdekli, de attól tart, hogy a székeket nem tudja majd hozzá illeszteni, akkor a kész szett megvásárlása lesz az ideális megoldás az Ön számára. A skandináv étkezőasztal ülőgarnitúrával tökéletes választás azok számára, akik gyorsan szeretnék berendezni otthonuk vagy lakásuk belső terét. Ennek köszönhetően gyorsan és egyszerűen berendezhető a szoba.

Alkalmazza a készletet a saját elrendezéséhez

A készletek különböző méretekben kaphatók, így általában nem okoz gondot a helyiséghez való illesztés. Szépen kitöltik a teret, és nemcsak az étkezőben, hanem a nappaliban és a konyhában is elférnek. A divatos szettek tartalmazhatnak kerek, téglalap alakú, ovális vagy négyzet alakú skandináv asztalokat.

Asztal és szék szettjeink

Kész szerelvényeink skandináv belső terekben is használhatók. A nálunk bemutatott modellek mechanikai sérüléseknek ellenálló bútorok, a termékek tartósak és szépen mutatnak otthonában vagy lakásában. Az étkező, a konyha vagy a nappali berendezése ilyen bútorokkal sokkal könnyebb lesz.

Miért érdemes skandináv stílust választani az étkezőben?

A skandináv stílus a nagyszerű funkcionalitás, a kényelem és az esztétika kombinációja. Az elrendezést geometrikus motívumok, élénk színek, természetes anyagok használata és a napfény nagyfokú rendelkezésre állása jellemzi.

A skandináv stílus alkalmas nagy és kisebb helyiségekbe egyaránt. A divatos elrendezés ezért gyakorlatilag minden esetben tökéletes lesz.

Univerzális elrendezés számos helyzetre

A skandináv stílust nemcsak otthonába vagy lakásába, hanem irodájába, éttermébe vagy irodáiba is érdemes bevezetni. Könnyedén rendezheti be a helyiségek praktikus terét.

Skandinávia szépségei - most már az Ön otthonában is

A fa, a világos színek és a meleg textíliák megfelelő karaktert kölcsönöznek a szobáknak. Semmi sem áll az étkező ilyen módon történő elrendezésének útjában. A háztartás minden tagja boldog lesz ezzel az elrendezéssel.

Miért érdemes skandináv stílust választani az étkezőben?

Mit érdemes egy skandináv étkezőbe tenni az asztalon és a székeken kívül?

Egy skandináv étkezőasztal és a hozzá illő kanapék szépen kitölthetnek egy teret, de nem csak ennyivel kell felszerelni egy étkezőt. Érdemes más elemekkel is kiegészíteni, hogy a dekoráció érdekesebbé és teljes mértékben funkcionálissá váljon.

Mi lesz hasznos egy skandináv étkezőben? Mindenképpen a kiegészítő bútorok és az esztétikus kiegészítők.

Kiegészítő berendezések a skandináv étkezőhöz

Merkury Market webáruházunkban nem csak vonzó asztalokat és kényelmes székeket talál, hanem más bútorokat is, amelyekkel megtöltheti étkezőjét. Különösen ajánljuk a polcokat és állványokat, amelyeken elrendezheti porcelánjait és edényeit. A komódok is hasznosak lehetnek.

Kiegészítők, amelyek egyedi hangulatot teremtenek

A szép elrendezéseket jól megválasztott kiegészítőkkel kell még kellemesebbé tenni. A cserepes virágok esztétikus csomagolásban remekül mutatnak a skandináv stílusban. Az étkezőasztalra dekorációkat helyezhet, a falakra pedig grafikákat akaszthat.

vissza