Divatos mennyezeti kazetták - modern elrendezés

29.12.2022

A mennyezeti kazetták sokakat a belsőépítészet egy korábbi korszakához kötnek. De feleslegesen! A modern mennyezeti kazetta olyan termék, amely jelentősen megváltoztathatja az elrendezést, ami a szoba kialakítását érdekesebbé és sokkal esztétikusabbá teszi.

A kazetták egyre inkább felváltják az álmennyezetet vagy feszített mennyezetet - ez egy olcsóbb alternatíva, sokkal könnyebb felszerelni, és szinte bárhol használható.

 

Divatos mennyezeti kazetták

 


Ebben a cikkben:

1. Hogyan néznek ki a modern mennyezeti kazetták?

2. Mik azok a háromdimenziós kazetták?

3. Mi köze lehet a kazettáknak az álmennyezethez?

4. Milyen elrendezésben használhatók a mennyezeti kazetták?

5. Hogyan lehet a kazettákat a mennyezetre helyezni?

6. Miért érdemes érdeklődni a kazettás mennyezetek felállítása iránt?



 

Hogyan néznek ki a modern mennyezeti kazetták?

A modern kialakítású, gyönyörű mennyezeti kazetták olyan termékek, amelyek igazán tetszenek. Különböző méretekben kaphatók, de leggyakrabban egy kazetta területe kevesebb, mint egy négyzetméter. Polisztirolból vagy más mesterséges anyagokból készülnek, ami könnyűvé teszi őket, és biztosítja, hogy a mennyezetre helyezve nem esnek le.

A divatkazetták olyan termékek, amelyek mintázatukkal vagy színükkel vonzzák a figyelmet. Sokféleségüknek köszönhetően különböző belsőépítészeti stílusokban és különböző helyiségekben használhatók. A klasszikus, fehér kazetták és a nagyon modern fekete, barna, ezüst és arany színű termékek egyaránt népszerűek. Fadeszkákat, betont vagy vakolatot is utánozhatnak.

 

kazetták

 

Mik azok a háromdimenziós kazetták?

A kazetták egyedülálló alternatívája a háromdimenziós kazetták, más néven 3D kazetták. Felületük nem sima, a kiálló elemek és az általuk vetett árnyékok erős háromdimenziós hatást keltenek. Az ilyen termékekkel dinamikusabbá teheti az elrendezését. A megfelelő 3D kazettás minták klasszikus és modern belső terekben egyaránt használhatók. Ha szeretné feldobni házát vagy lakását, a 3D kazetták a klasszikusokkal ellentétben nagyszerű megoldást jelentenek.

Naponta jelennek meg új termékek a piacon, és a tervezők leleményessége gyönyörködtető lehet. A mennyezeti kazetták már régóta nem a divattalanság vagy a puszta giccs jelzői - éppen ellenkezőleg, a belső terek kívánatos elemévé váltak, a professzionális belsőépítészek használják őket, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

 

Mi köze lehet a kazettáknak az álmennyezethez?

Az álmennyezetet úgy is lehet építeni, hogy a szerkezeten nem megfelelően vágott, sima gipszkarton darabok vannak, hanem vonzó kazettákat helyeznek el. Ez az egész mennyezetet jelentősen vonzóbbá teszi. Egy ilyen elrendezésben a spotvilágítás gyönyörűen fog kinézni, különösen a megfelelően elhelyezett, középen LED-es lámpatestek.

Egy ilyen megoldás nemcsak a magánéletben, hanem a modern irodákban, szépségszalonokban, divatstúdiókban vagy a virágzó világcégek telephelyein is alkalmazható a divatos belső terekben.

 

Milyen elrendezésben használhatók a mennyezeti kazetták?

A mennyezeti kazetták a piacon ma elérhető sokféleségnek köszönhetően szinte minden belső térbe és belsőépítészeti stílusba illeszkednek. A kazettákkal való divatos elrendezés tetszeni tud, és a megfelelő termék kiemeli az adott belső tér egyedi jellegét.

Hagyományos elrendezés esetén használhat fehér kazettákat - ez kiemeli a szoba hagyományos jellegét. A dekoratív kazetták nagyszerűen működnek ilyen helyeken. Virágmotívumok vagy egymásba fonódó vonalak uralkodnak. A finom, filigrán díszek leginkább nagyméretű dekorációkban kombinálhatók, és jól mutatnak a klasszikus terekben.

Másrészt a modern elrendezés lehet a minimalista minták és a geometrikus motívumok birodalma. A körök, vonalak vagy finom hullámok divatosak. A 3D kazettákat gyakran használják a modern mennyezetek díszítésére, dinamikussá és érdekessé téve a belső teret. Egy modern elrendezésben nem korlátozódik a fehérre - a kazetták vonzó, gyakran nagyon feltűnő színekkel rendelkeznek, fekete, barna vagy arany mennyezeti kazettákat használnak. A fekete és arany modellek ideálisak a mennyezetek számára egy glamour nappaliban, ahol hangsúlyozzák az eleganciát és a pompát ebben a belső stílusban.

 

Hogyan lehet a kazettákat a mennyezetre helyezni?

A kazettákból származó mennyezet elrendezésekor nemcsak érdekes mintákat és színeket választhat, hanem azt is, hogy ezeket a termékeket érdekes módon rendezheti. A kazetták elrendezésének legnépszerűbb módja ebben az esetben - az egész mennyezetet lefedni velük. Ezt a lehetőséget hagyományos és modern belső tereknél egyaránt használják. A teljes mennyezet kazettákkal való lefedése érdekes felületet hoz létre. Ilyen elrendezésben jó ötlet egy további sávot felszerelni a falra, közvetlenül a mennyezeti felület mellé. Ez vizuálisan megnöveli a helyiséget, és a mennyezetnek szép befejezést ad.

A kazetták elrendezésének másik módja, hogy csak a mennyezet egy bizonyos részéhez ragasztja őket. Például kazettás kereteket használnak, hogy a középső rész sima és ép maradjon. Ez az elrendezési mód egy kis konyhában, fürdőszobában vagy nappaliban működik, ahol a csillár lesz a mennyezet fő dísze. A kazetta így nem lesz a mennyezet legfontosabb eleme, de a mennyezet szépen és szokatlanul díszített marad.

A nagy nappalikban, étkezőkben vagy pazar, reprezentatív helyiségekben, különösen a klasszikus stílusban, gyakran egyetlen kazettát használnak azon a helyen, ahol a mennyezetre dekoratív függőcsillárt szerelnek. Az ilyen kazetta gyakran kör alakú, és rozettának nevezik. Kiemeli a csillár szépségét, ugyanakkor elrejti a lámpa helyét. A rögzítés láthatatlan, a mennyezet pedig gyönyörű és szokatlanul díszített marad. Ez igaz a feltűnő lámpák és csillárok esetében, de nem olyan érdekes ötlet, ha kisebb lámpákról vagy LED-es lámpákról van szó.

 

kazetták

 

Miért érdemes érdeklődni a kazettás mennyezetek felállítása iránt?

A kazettás mennyezetek széles választéka és az e termékek iránti növekvő érdeklődés nem a semmiből jött - ezek az egyedi dekoratív termékek szokatlan karaktert kölcsönöznek a belső térnek. Érdemes érdeklődni a kazetták iránt, mert a termékek rendkívül esztétikusak, gyakorlati oldaluk is van.

A kazetta először is elrejti a helyiségben lévő álmennyezetek esetleges hibáit. A kazettáknak köszönhetően könnyen elrejtheti az egyenetlenségeket, repedéseket vagy foltokat. Telepítésük sokkal egyszerűbb, mint a vakolás. Érdemes olyan modellekbe fektetni, amelyek teljesen moshatóak, így sokkal könnyebb lesz a ház vagy a lakás tisztán tartása.

Sok patron olyan termék, amely újrafesthető. Így könnyen felfrissíthetők a szobák, miközben a stílusos dekoráció is megmarad. A kazetta ott is jó ötlet, ahol a mennyezet gyakran piszkos - a termék alacsony ára, a könnyű összeszerelés és szétszerelés, valamint a tisztítás és festés lehetősége megkönnyíti a mosást, festést vagy akár egy sérült kazetta cseréjét.

A mennyezeti kazetta elsősorban mennyezetre tervezett termék, de semmi sem akadályozza meg, hogy a belső térben fali dekorációként is használják. A falakat eredeti módon díszítik. A falpanel dekorációk feldobják a belső teret, és alternatívát jelentenek a tapéták helyett.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Csillár, fali lámpa, mennyezeti lámpa - a lámpák típusának rövid útmutatója


Álmennyezet led világítással - az egyszerű út az elegáns belső térhez


A LED-ek előnyei

vissza