Dekorációk a fürdőszobában - hogyan válasszuk ki és használjuk őket az elrendezésben?

01.01.2023

Az elrendezési dekorációkat lelkesen választják a belső térbe, ahol nemcsak esztétikai, hanem gyakran kompozíciós funkciót is betöltenek. Elegánsan elválasztják a különböző zónákat a fürdőszobában, és nem csak ott, másrészt kiemelik a csempék vízszintes vagy függőleges elrendezését is.

A dekorok nagyon erősek, dinamizmust vagy statikusságot hozhatnak a belső térbe, és a fürdőszobai kerámia hátterét alkotják, nem nehéz megtalálni az ideálisat az Ön preferenciái szerint.

Ma arra invitáljuk Önöket, hogy tegyenek egy utazást a dekorok világába. Javasolni fogjuk, hogy mely vezérmotívumok divatosak a következő szezonban, valamint azt is, hogy hogyan használjuk a dekorációkat a fürdőszoba elrendezéséhez, hogy szép, következetes és nem túlzó stilizációt hozzunk létre a szobában.

Bemutatjuk Önnek a legérdekesebb ötleteket a dekorációs modellekhez és dekoratív csempékhez, amelyeket megvásárolhat tégla- és webáruházunkban. Tudja meg, hogyan válasszon fürdőszobai dekorációkat és jelenítse meg őket látványosan a belső térben!

 

Dekorcsempék

 


Ebben a cikkben:

1. Dekoratív fali csempe a fürdőszobában - hogyan kell beilleszteni őket a belső térbe

2. Fürdőszoba dekorációk, ahol érdemes használni őket

3. Dekorációk a modern fürdőszobákban

4. Dekorációk nagy fürdőszobákban

5. Dekoráció egy kis fürdőszoba számára

6. Díszek a mosogató részlegben

7. Dekoratív csempe - dekorációk a fürdőszobában



 

Dekoratív fali csempe a fürdőszobában - hogyan kell beilleszteni őket a belső térbe

A dekoratív csempéket belső terek befejezésére és díszítésére tervezték. Ebben az esetben már az elején érdemes hangsúlyozni, hogy a dekorációkat mértékkel és bölcsen kell használni. Amikor a feleslegről van szó, az nyomasztó és néha még fárasztó is lehet. A dekoratív csempék elhelyezését a kiválasztott zónákra vagy bizonyos tereket elválasztó sávra kell korlátozni.

A fürdőszobai dekorációkat elsősorban dekorálásra tervezték, egy alapvető csempekollekció kiegészítéseként. Ezek lehetnek hasonló formátumúak, mint az alaplapok, vagy éppen ellenkezőleg, változhatnak alakjuk és méretük szerint - lehetnek téglalap alakúak, hosszúkásak, díszlécek vagy párkányok.

A fürdőszoba stílusának kialakításához leggyakrabban faldekorokat vagy dekoratív díszléceket használnak, amelyek a csempesor kiemelkedő elemei. Vagy használhat nagyméretű, színes dekoratív csempéket, hogy egy kiválasztott zónában, például a zuhanyzóban, a tükör két oldalán vagy a kerámia falán csíkot képezzen. Használatuk nagyon széles körű lehet, emellett nagymértékben minden a tulajdonos kialakításától és ízlésétől függ.

 

Dekorcsempék

 

Fürdőszoba dekorációk, ahol érdemes használni őket

Hol fontos a dekoráció elhelyezése a fürdőszobában? Számos lehetőség van, a helyiség méretétől és elrendezésétől függően a csempe használható a fal- és padlófelületeken, a szaniterben vagy a zuhanykabinban. Használatuk segít díszíteni és élénkíteni a fürdőszoba belsejét, ahol az egységes, tompa színek dominálnak.

A dekoráció nélküli monokróm fürdőszobai csempék elegáns alapot jelenthetnek a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban elhelyezett dekoratív csempék számára. Tökéletes panelként a kádon vagy akár egy alulra szerelt szettben, a dekorok a padlótól a mennyezetig terjedő dekoratív sávot is létrehozhatnak..

A kisméretű csempék egy csempecsalád vagy egy mosdósor díszei. Az egyes dekoratív csempék is egyedi lehetőségeket kínálnak, amelyek függőlegesen vagy vízszintesen kombinálva mesés képet alkotnak. Ez a fajta megoldás gyakran megtalálható a modern, elegáns fürdőszobákban.

Íme néhány a legérdekesebb inspirációk közül a dekorációval a főszerepben.

 

Dekorációk a modern fürdőszobákban

A kész elrendezések gyakran inspirációt jelentenek a belső tér befejezésekor. A modern stílusúak a merész színeket és a formatervezési formákat ötvözik.

Ez az első javaslatunk. A nagy matt kék és fehér csempék geometrikus Reflection Navy dekorral kombinálva. Az egész elrendezés tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba stílusához, amelyet az arany kiegészítők és az elegáns világítás ural. A fürdőszoba, bár takarékos bútorok és kiegészítők, egyedülálló hangulatot teremt egy otthoni SPA szalonban.

 

Dekorációk nagy fürdőszobákban

A dekorok különösen alkalmasak lesznek egy nagy és elegáns fürdőszobába. Ha ügyesen használják, akkor egyes zónákra osztják őket, vagy mintás képeket hoznak létre.

Javaslatunk a nagyméretű fürdőszobákhoz a téglalap alakú zöld csempék kombinációja többszínű aranyzöld dekorral. A kombináció nagyobb területen is gyönyörűen mutat, ha arany vagy ezüst kiegészítőkkel párosítjuk. A függőleges aranyzöld dekoráció a tükör melletti falon vagy a zuhanyzóban található.

 

Dekoráció egy kis fürdőszoba számára

 

Dekoráció egy kis fürdőszoba számára

A fürdőszobai stílusban megkülönböztethető zónákat nem kell falakkal, bútorokkal vagy fizikai válaszfalakkal elválasztani. Ezeket sikeresen helyettesítheti dekoratív dekorációval vagy díszlécekkel, amelyek lehetővé teszik a tér vizuális rendezését és a különböző területek hangsúlyozását. A dekoratív csempék biztosan elvarázsolják a kis fürdőszobát, és frissességet, de változatosságot is hoznak a belső térbe.

A szakember tanácsolja!

Érdemes dekort használni még egy kis fürdőszobában is! Ha megfelelően kiteszik, nagyobb és tágasabb helyiséget varázsolhatnak a fürdőszobából. A fényes csempék és a nagy tükrök, amelyek gyönyörűen visszaverik a fényt és feldobják a belső teret, tökéletes kiegészítői lesznek.

A nagyméretű fürdőszobák dekoratív csempéi gyönyörűen kiemelik a mosdókagylót, a kád vagy a zuhanyzó melletti falon használt dekorok pedig feldobják a fürdőhelyet.

Egy modern, függő WC-csészével ellátott fürdőszobában a dekoratív csempék keretbélésként használhatók. A csempék tájolása és alakja nagyban befolyásolja a helyiség végső megjelenését. Ha a belső tér meglehetősen alacsony, akkor jobb, ha hosszúkás alakú csempéket és dekoratív szegélyeket választunk, amelyek vizuálisan meghosszabbítják a szobát.

 

Díszek a mosogató részlegben

A mosdótál az elegáns, szabadon álló tükörrel nagyon gyakran a fürdőszoba középpontja. Éppen ezért az egészségügyi medence a dekoratív csempék egyik kedvenc helye. Az idei szezon egyik legforróbb trendje a növényi motívumokkal díszített dekorációk, amelyek tökéletesen alkalmasak a szaniterek díszítésére.

Az alábbi fürdőszobai elrendezésben az Aqua Garden dekorációt az egyik legnépszerűbb növénymintában kell használni. A dekorációt a szaniterhelyiségben a tükör háttereként használták. Tökéletesen kiemeli a kerámiát, és egyedi jelleget kölcsönöz neki.

 

Díszek a mosogató részlegben

 

Dekoratív csempe - dekorációk a fürdőszobában

Önnek tetszenek a bemutatott kis dekorációk? A mai dekoratív csempék ragyogóan díszíthetnek egy teret. Vágj bele! Ha merész akar lenni, válasszon egy színt, és ne féljen különböző mintákat kombinálni egy enteriőrben. Az okosan megválasztott csempék csodákra képesek bármely fürdőszobában - megragadhatják a tekintetet és érdekes dekorációval vonzzák a figyelmet, vagy fordítva - semleges hátteret biztosítanak, amely vizuálisan megnöveli a teret.

Ha tetszett az inspirációnk, látogasson el a boltunkba. Dekorok és díszlécek széles választéka áll rendelkezésünkre, hogy minden fürdőszobába illeszkedjen.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Milyen fürdőszoba csempe a padlóhoz és a falhoz?


Csempék törése - hogyan kell csinálni? Tippek és trükkök


Konyhai csempe - mit kell figyelembe venni a vásárláskor?

vissza