A legújabb trendek a fürdőszoba formatervezésben 2023

03.03.2023

A divatos fürdőszobák 2023 a belsőépítészek, a tervezők és a fürdőszoba felújítást tervezők körében egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek. A fürdőszobai trendek gyorsan változnak, de a szép belső terek mindig érdekesnek tűnnek.

Érdemes megnézni, milyen fürdőszoba-berendezés lesz a legérdekesebb idén - talán a jövő fürdőszobája már karnyújtásnyira van, és érdemes otthon is apró változtatásokat választani. A funkcionalitás és az elrendezés szabadsága népszerű lesz a következő szezonban. A fürdőszobatervezési trendek az elegancia és a csillogás kombinációját is magukban foglalják. A minimalizmus biztosan nem megy ki a divatból, de a nagy használati kényelmet biztosító elemek különösen népszerűek lesznek.


Ebben a cikkben:

1. Mi fogja megkülönböztetni a divatos fürdőszoba elrendezését 2023-ban?

2. Melyik befejezés lesz a legjobb? Divatos csempe a következő szezonban

3. Divatos fürdőszobák 2023 - milyen berendezések lesznek a legjobbak?

4. Vigyázz a szerelvényekre!

5. Mire figyeljünk a dekorálásnál?



Mi fogja megkülönböztetni a divatos fürdőszoba elrendezését 2023-ban?

A színek rendkívül fontosak a divatos és modern belső terek kialakításában. A legfrissebb fürdőszobatervezési trendek 2022 és 2023 fordulójára azt mutatják, hogy a belső terek a visszafogott földszínekhez ragaszkodnak. Ezért a homokos bézs, a pasztell okkersárga és a barna meleg, gazdag árnyalatai jó szolgálatot tesznek.

Fekete, fehér, ezüst vagy arany színűek esetén az elegáns megjelenés hangsúlyos. A földszínekhez intenzív színek is társulhatnak, de ezekből ne legyen túl sok, és jobb, ha kis kiegészítők formájában jelennek meg.

A fürdőszoba olyan hely, ahol nem hiányozhatnak a higiéniai létesítmények. Idén a szerelvények szabad formái lesznek az uralkodóak. A szabadon álló fürdőkádak és a pultra szerelhető mosdókagylók már most is nagyon népszerűek a fürdőszobában, és a divatjuk biztosan tovább fog nőni.

Ne felejtse el megnézni az új fürdőszobai berendezési trendeket - az arany és a fekete csaptelepek uralkodni fognak, és feltűnő hangsúlyok lesznek a fürdőszobai térben.

Melyik befejezés lesz a legjobb? Divatos csempe a következő szezonban

Idén divatos csempék azok, amelyek tompa színekkel rendelkeznek. Az időtlen fa szintén népszerű lesz, ezért a fára emlékeztető kerámiacsempe nagyon ajánlott. A geometrikus, színes mintákkal ellátott csempék ugyanolyan érdekesen fognak kinézni.

Antracit és fekete fürdőszoba elrendezés

Érdekes lehetőség, különösen a modern fürdőszobák esetében, a sötét színű csempe. A földszínek mellett az antracit is népszerű lesz. A sötét elrendezések tágas, nagy fürdőszobákba jöhetnek szóba, kisebb helyiségekben jobb, ha világosabb színeket választunk.

Nem csak csempe - festékek és panelek fürdőszobákhoz

A kerámiacsempe, a csempe és a gres nem az egyetlen lehetőség a fürdőszobák számára. A helyiséget a falak festékkel való lefestésével vagy a falak és a padló felületére vinilpanelek fektetésével is ki lehet fejezni. A földes tónusú, visszafogott színek és a kissé intenzívebb színek népszerűek lesznek: például a lime és a barack.

A fehér, a szürke és a fekete sem megy ki a divatból. A retro enteriőrökben a szobák krémszínű vagy barackszínű felületek és például tengeri vagy lime színű bútorok lesznek. A vinilpanelek viszont, köszönhetően annak, hogy különböző anyagokat tudnak utánozni, a természetes fa, a természetes kő vagy a geometrikusabb minták és színek mintáiban és színeiben egyre népszerűbbek lesznek. A panelek lehetnek az egyetlen befejező termékek, vagy a csempékhez is társulhatnak.

Divatos fürdőszobák 2023 - milyen berendezések lesznek a legjobbak?

A jövő fürdőszobája az a helyiség, ahol a megfelelő szerelvényeket kell megtalálni. Mind a higiéniai létesítmények, mind a bútorok fontosak lesznek. A felszerelés vásárlásakor ügyeljen arra, hogy praktikus, kényelmes és könnyen tisztítható legyen. Emellett tartósnak, a mechanikai sérülésekkel szemben ellenállónak és esztétikusnak kell lenniük.

Fürdőkád vagy zuhanyzó?

Amikor új helyen rendezzük be a fürdőszobát, vagy felújítunk egy meglévő helyiséget, gyakran keresünk inspirációt, hogy a zuhanyzót vagy a fürdőkádat válasszuk. A választás nem könnyű, és elsősorban a fürdőszoba jövőbeli használóinak preferenciáitól függ. A szabadon álló fürdőkád biztosan nagyon népszerű lesz a következő szezonban. Ez ideális választás egy nagy fürdőszobába, de egy kisebb helyiségben is megállja a helyét - csak válasszon egy kisebb falra szerelhető modellt.

Egy fürdőszobát, különösen egy kisebbet, fel kell szerelni zuhanyzóval. A következő szezonban a fürdőszobai trendek között szerepelnek a walk-in zuhanyzók (azaz a tálca nélküli zuhanyzók), különösen a modern fürdőszobák esetében. A fürdőszobában elhelyezhető egy zuhanyfülke, egy szabadon álló káddal és egy pultos mosdóval együtt - ez rendkívül kényelmessé teszi a belső teret, és divatos, modern jelleget kölcsönöz neki.

Kényelmes használat és a lakosok kényelme

Az utóbbi években a fürdőszoba minden házban vagy lakásban SPA-pótlékká vált, ezért a berendezésének a lehető legkényelmesebbnek kell lennie. Ezért olyan berendezéseket helyeznek el a helyiségben, amelyek nagy kényelmet biztosítanak a felhasználók számára. A belső terek kényelmes szaniterekkel vannak felszerelve, és a népszerű bútorok magasabb lábakon állnak, ami megkönnyíti a tisztítást.

Vigyázz a szerelvényekre!

Nemcsak a nagy blokkok, hanem a szerelvények is fontosak az elrendezésben, ezért a szerelvényekre különös figyelmet fordítunk. A csiszolt acélból, patinázott aranyból vagy rézből készült szerelvények és e fémek fényes változatai népszerűek lesznek. A fürdőszobákban az elegancia és a finom, visszafogott luxus dominál majd.

A fürdőszobában az érdekes lámpatestek nagy szerepet játszhatnak, különösen akkor, ha az elrendezés többi eleme visszafogottabb, és az egésznek inkább minimalista hangulata van. Az elkövetkező szezonok mérkőzései változatosak lesznek a forma szempontjából. Népszerűek lesznek a kihúzható kifolyóval ellátott és a kihúzható kifolyó nélküli csaptelepek. A modern elrendezésekben a víz áramlását hangsúlyozó csaptelepek egyre népszerűbbek lehetnek.

Mire figyeljünk a dekorálásnál?

Egy fürdőszobát magas esztétikai színvonalnak kell jellemeznie, ezért a legújabb fürdőszobatervezési trendek a dekorációra is figyelmet fordítanak. A következő szezonokban a fa fogja uralni a fürdőszobát, így a fából készült kiegészítők, valamint a fa utánzatú kiegészítők tökéletesek lesznek. A természetes kő mintái és színei a dekorációkon szintén divatosak lesznek.

A fürdőszobai dekorációk egységessége és a kiegészítők minimalizmusa

Érdemes a kiegészítők színét a szerelvényekhez igazítani. A tálcák, hulladékkosarak, WC-kefék és törölközőtartók arany vagy ezüst színben díszíthetők. A fürdőszobai dekorációs elemek hozzáadásakor a legfontosabb a mértékletesség és a finomság, ezért úgy rendezzük be a helyiséget, hogy a kiegészítők ne legyenek nyomasztóak, hanem csak érdekes, egymást kiegészítő elemek.

Grafika a fürdőszoba falán

A következő szezonban a fürdőszobákat a... festmények. Érdekes grafikákat lehet elhelyezni a keretekben, amelyek színe a fémszerelvények színére utal. Elég sok festmény lehet - a fürdőszoba szabad falán aztán érdekes kollázst hoznak létre.

Képek vásárlásakor győződjön meg arról, hogy az anyagok, amelyekből a grafika készült, nedvességállóak. Ne helyezzen el képeket a fürdőszobában közvetlenül a kádak és zuhanyzók fölé.

 


 

Merítsen ihletet!


Melyik fürdőszobatervezőt válasszam? 11 ingyenes eszköz az internetről


Zuhanykabin - hogyan kell tisztítani az ajtót és a zuhanytálcát? 9 tipp


Hogyan kell kinéznie egy fogyatékkal élő személy fürdőszobájának?


 

vissza