A gáz grill vagy a széngrill az egészségesebb?
A kertben a tavaszi takarítás része a grill karbantartása. A szezon első grillje előtt gyakran fontolóra vesszük egy új eszköz vásárlását. Ezért el kellene gondolkodnunk azon, hogy milyen grillezőt szeretnénk valójában: egy hagyományos széngrillt vagy brikettekre működőt, vagy egy modern gáz grillt? A kerti grillek lehetővé teszik, hogy kedvenc ételeinek könnyebb változatait is beépítsék az ebédlőbe, de széngrill esetén nem szabad megfeledkezni arról, hogy a brikett vagy a szén égése káros anyagokat bocsát ki. Tehát a gázgrillek az egyetlen egészséges alternatíva? Megéri-e befektetni beton grillekbe, házi füstölőkbe és üstökbe vagy turista gáztűzhelyekbe, amelyek lehetővé teszik a szabadban történő ételek elkészítését? Hogyan készítsünk egészséges grillezett ételeket? Melyik grillt válasszuk?
Egy széngrillről
A széngrillek népszerűek, megfizethetőek és könnyen használhatók. Lehetővé teszik az ételek gyors hőkezelését olaj nélkül.
Ahhoz azonban, hogy az étkezés valóban egészségesebb legyen, mint a hagyományos sütés, be kell tartania néhány szabályt.
A széngrillezés alapelvei
Először is kell kerülnie a vegyi begyújtást, és ne használjon brikettet, amelynek égése során káros anyagok kerülnek az ételbe. Sokkal jobb, ha szenet vásárol, és biztosítja, hogy a hús zsírja ne csöpögjön közvetlenül a parázsba. A rövidebb főzési időt igénylő sovány hús kiválasztása szintén sokkal előnyösebb lesz az egészségére. Az ételeket nem közvetlenül a grill közepén, hanem annak oldalán (a parázs körül) kell grillezni, mert akkor kevesebb zsír csöpög a tűzbe. Hasznosak lehetnek a grill kiegészítők - például tálcák, egyéb grillek, amelyek lehetővé teszik bármilyen hús és hal vagy zöldséges grill fordítását. Az étel grillezése hosszabb időt vesz igénybe, de ezt ellensúlyozza az ételen áthaladó egyedi ízt és aromát. A széngrill étel sokkal egészségesebb lesz, ha minden használat után alaposan megtisztítja a roácst a maradványoktól és az égett zsíroktól. Ezeket a szabályokat be kell tartani, amikor a kerti kandallóban tüzet gyújtanak. A tűznek nem szabad túl nagynak lennie, és jobb, ha ökológiai széngyújtóval gyújtja meg.
A gázgrillről
A gázgrillek modern sütő-,és grillezőeszközök, amelyek elősegítik a gyors és egészséges vacsora elkészítését. A gázgrillek kevesebb füstöt és szagot bocsátanak ki a grillezett ételekből. A legfontosabb azonban az, hogy nem tart sokáig begyújtani ezeket a grilleket, és brikettet és faszenet se kell használnia. Az elindításához csak egy gázbomba kell. Gázgrill használatával teljesen csökkentheti az egészségtelen anyagok behatolását az élelmiszerekbe. A gázzal készített ételek nem ugyanolyan ízűek lesznek, mint a szénen készített ételek, de egészségesebbek és nagyon ízletesek.
Hogyan lehet gázon sütni?
Az ételt nem szabad túl sokáig grillezni. A gázgrillben lévő égők lehetővé teszik a hőmérséklet beállítását, hogy az étel ne égjen meg.
Gázgrill vagy széngrill - melyiket válasszuk?
A gáz- és széngrillek sokféle kivitelben kaphatók, így nem lesz probléma olyan grillezőt választani, amely megfelel a felhasználó minden elképzelésének: például a kert vagy a telek méretétől függően. Ha csak alkalmanként grillez, például csak nyaralás közben, akkor nincs szükség új felszerelések vásárlására. Ne feledje azonban, hogy a gázon történő grillezés sokkal gyorsabb és egészségesebb. Ebben a tekintetben sokkal jobb gázgrillt választani. Ha azonban a szén grillen csak alkalmanként grillez, annak nincs jelentős negatív hatása az egészségre. Ha minőségi húst választ, és gyógynövényekkel és zöldségekkel egészíti az ételeket azok tele lesznek aromákkal és ízekkel. A kertben és a teraszokon található egyéb grilltermékeket a Merkury Marketben megtalálja. Kedves skizolgálás és sokféle termék várja Önt. Termékeinket kiváló minőség és alacsony ár jellemzi.