A fürdőszobai rés kicserélése rugalmasra

18.10.2011

A szilikon csatlakozások szoros és rugalmas kitöltést képeznek, melyek biztosítják a hézagokat a csempék és a szaniterek pl. kádak, zuhanyzó fülkék és mosdók között. A nedvesség miatt idővel penész alakul ki a csatlakozások helyén, amely csak speciális szerrel távolítható el. Némelyik esetben ez sem segít, ezért kell szilikon rést  használnunk.
Először etávolítjuk a régi csatlakozásokat. Éles kést vagy speciális kaparót alkalmazhatunk.
A maradékra speciális folyadékot használnunk, amely elősegíti az eltávolítást. Óvatosnak kell lenni a szilikon eltüntetésénél, hogy ne kerüljön sor a csempe vagy a szaniter rongálására.
A maradékot szükséges megtisztítani. A mosdót vagy a zuhanyzófülkét festő szalaggal szükséges lefedni, hogy védve legyen a szennyeződéstől. A bebiztosításuk után folytathatjuk a munkát tovább.
A szilikont egy húzással egyenletesen visszük fel a felületre. A fúgát ujjal vagy speciális eszközzel alakítjuk. Megfelelő alakot kapunk az egyenletes nyomással és a felesleges szilikon eltávolításával. A védő szalag eltávolítása után újból át kell simítani a felületet egyenletesen, hogy a szilikon a kis részekre is eljusson.

vissza