Kerti trambulin földbe süllyesztett, hogyan készítsük el?

25.03.2023

Az elmúlt évszakokban a kerti trambulinok jelentős népszerűségre tettek szert. Ez a berendezés lehetővé teszi a fizikai aktivitás fenntartását, és mégis igazi élménnyé teszi a sportolást az otthoni kert magányában. Gyakran azonban a trambulin olyan nagy, hogy egyedi és kissé nem kívánt tereptárgyat képez a kertben. A szilárd váznak nagynak kell lennie ahhoz, hogy biztonságos legyen, de a szerkezet mérete miatt a trambulin kevésbé vonzónak tűnhet a kertben.

Szerencsére a gyártók eleget tesznek a vásárlói elvárásoknak, és modern, süllyeszthető trambulinokat mutatnak be. Számos modell közül választhat, mind méretben, mind színben.


Ebben a cikkben:

1. Miért érdemes kerti trambulinokat választani a süllyesztéshez?

2. Hogyan süllyesszük a kerti trambulinokat a földbe?

3. Mit kell megjegyezni a trambulin földbe helyezésekor?

4. Kerti trambulin - miért éri meg?

5. Hogyan kell helyesen használni a trambulinokat?



Miért érdemes kerti trambulinokat választani a süllyesztéshez?

A gyermekek számára készült kerti trambulin olyan eszköz, amely egy szilárd vázra rögzített ugrálószőnyegből áll. A keret bizonyos magasságban van, és a lábakon kívül magas oszlopokból áll, amelyekre védőhálót feszítenek. Emiatt az egészet nagy magasságban lehet elhelyezni, így az eszköz a kert egyik legdominánsabb elemévé válik.

Egy ilyen nagyméretű szerkezet ezért nem kívánt domináns elemnek bizonyulhat a kert kialakításában. Ha azonban a szerkezet egy részét a földbe ássuk, ez a probléma enyhülni fog. A földbe helyezett trambulin kevésbé lesz látható, ugyanakkor a funkcionalitása egyáltalán nem csökken.

Ráadásul a trambulin beásásának ötlete növelheti a felhasználók biztonságát. Az elásott trambulin a talaj szintjén van, így sokkal kisebb az esések és sérülések kockázata. Ez egy biztonságos megoldás és nagy használati kényelmet biztosít. Az süllyesztett trambulinhoz könnyebb a hozzáférés is, mert nem kell létra, hogy a magasan elhelyezett trambulinhoz eljusson.

Hogyan süllyesszük a kerti trambulinokat a földbe?

A kerti trambulin beásása nem nehéz, és sikeresen elvégezheti a munkát saját maga. Először is,  válassza ki a megfelelő trambulinokat. A legjobb, ha a legmagasabb minőségű modelleket választja - az ilyen termékek garantálják a biztonságot az ugrálás során, hosszabb ideig tartanak, így sok szezonon át ugrálhat.

A földbe süllyeszthető trambulinokat speciális kialakítás jellemzi, ezért a legjobb, ha jól tudja, hogy a megvásárolni kívánt modell alkalmas-e a földbe helyezésre. A kerti trambulin kiásása földmunkával jár, ezért szükség lesz egy lapátra és egy talicskára a talaj szállításához. Emellett győződjön meg arról is, hogy megfelelő mérőpálcák állnak rendelkezésére, hogy le tudja mérni a kiásandó gödröt.

Kezdje a munkát annak meghatározásával, hogy hová kell elhelyezni a kerti trambulinját. A legjobb, ha a terméket kerítésektől és fáktól távol helyezi el, hogy az ugráló gyerekek és felnőttek játék közben ne akadjanak bele semmibe. A szőnyeget meglehetősen sík felületre kell helyezni, szükség esetén a területet megfelelően ki kell egyengetni.

Mérőszalaggal határozza meg a trambulin földbe helyezéséhez szükséges lyuk átmérőjét. A lyuk meghatározásakor magának a trambulinnak az átmérőjét is figyelembe kell venni.

Most ássa ki a lyukat a jelzett módon. A legtöbb esetben a földbe ásott trambulinok esetében a gödör közepe legalább 75 cm mély, a szélei valamivel sekélyebbek. Kövesse a trambulin csomagolásán található gyártói utasításokat, amikor megtervezi, hogy pontosan milyen mélyre kell ásni a gödröt.

A kiásott gödröt ráadásul tömöríteni kell, hogy a talaj ne csússzon olyan könnyen. Jó ötlet lesz továbbá a széleket megszilárdítani és fóliát tenni a gödörbe,gyomok ellen. Így a gödör idővel nem fog megváltozni, a gyomok nem nőnek át a széleken, és az esővíz is képes lesz a talajba szivárogni.

A trambulint most már a gödörbe kell helyezni. Sok gyártó a készleteihez egy további horgonyt is ad. Ha az Ön által megvásárolt termékben van ilyen, akkor azt kell használni a trambulin biztonságának, szilárdságának és tartósságának növelése érdekében.

Mit kell megjegyezni a trambulin földbe helyezésekor?

A trambulin földbe történő telepítésekor ne feledje, hogy a gyártó összes, a telepítési útmutatóban és a termékleírásban szereplő utasítását be kell tartani. A biztonsági háló felszerelését általában utoljára végezzük el, miután a kerti trambulin az árokba került.

A gyermekek és felnőttek számára készült kerti trambulinok a testmozgás és az akrobatika egyedülálló eszközei, de ahhoz, hogy a trambulin biztonságos legyen, mindig be kell tartani a termék megfelelő használatának szabályait. A berendezés élettartama a gyártáshoz felhasznált anyagok minőségétől függ, ezért nem érdemes túl sokat spórolni.

A téli trambulinokat is össze kell hajtogatni és tárolni kell, például a garázsban vagy egy pavilon alatt, hogy a fagy, a hó és a jég ne károsítsa a trambulin elemeit. A párna és a rugók fém elemei vannak a leginkább kitéve a kedvezőtlen időjárási körülményeknek. Rendszeresen ellenőrizze, hogy nem deformálódtak-e, és ha hibát talál, azonnal cserélje ki őket.

Kerti trambulin - miért éri meg?

A trambulinok a meleg napok véget nem érő slágerei, és nem véletlenül - a trambulinok népszerűsége nem csökken, a trambulinok a kertben való időtöltés érdekes lehetőségévé válnak mind a felnőttek, mind a gyerekek számára.

Miért ekkora érdeklődés a trambulinok témája iránt? Miért vált a trambulin a nyári kikapcsolódás kvintesszenciájává a medencék mellett?

  • A trambulinon ugrálás remek módja az aktív időtöltésnek. Az akrobatika és a gyakorlatok segítenek a karcsú alak és a fittség megőrzésében, sok edző ajánlja a futás helyettesítésére.
  • A trambulinozás is nagyszerű szórakozás, különösen a kicsik számára. A trambulinon ugrálás élvezetes időtöltés lesz, és biztos, hogy könnyen elvonja a gyermeket a számítógép, a tablet vagy a TV képernyőjétől.
  • A trambulinozás jó módja a családdal és a barátokkal való időtöltésnek. A trambulinok a gyermekzsúrok attrakciójaként is működnek.

A trambulinon ugrálás, mint láthatja, nagyszerű szórakozás és jó módja annak, hogy fizikailag aktív maradjon. Ha tudja, hogy a trambulinját egynél több személy fogja használni, vásároljon elég nagy modellt. Az üzletünkben található trambulinok sokfélesége lehetővé teszi, hogy az Ön igényeihez igazodó terméket válasszon.

Hogyan kell helyesen használni a trambulinokat?

Minden trambulin szett tartalmaz egy szőnyeget, egy keretet, egy rugókészletet és, ha a modellt biztonsági hálóval együtt árulják, további oszlopokat és hálót.

A Merkury Market kínálatában találhat belső hálóval ellátott modelleket, illetve olyanokat, amelyeknél a háló az oszlopokon kívül van felszerelve. A trambulinok vázszerkezetének erősnek és tartósnak kell lennie. Az ugrálást mindig biztonságos körülmények között kell végezni. A gyermekek nem használhatják a trambulinokat felnőtt felügyelete nélkül - a szülő vagy más felnőtt felügyelete nélküli trambulinon ugrálás nagyon veszélyes lehet a gyermekek számára.

A trambulinon ugrálni kívánó gyermeknek vagy felnőttnek le kell vennie a cipőjét is; cipőben ne ugorjon trambulinra. A legjobb szórakozás a biztonságos szórakozás, ezért ugrálás közben mindig ügyeljen a biztonságra, rendszeresen ellenőrizze a trambulin állapotát, és cserélje ki a sérült vagy elöregedett alkatrészeket. A rugók és a párnák különös figyelmet érdemelnek.

 


 

Merítsen ihletet!


Kerti trambulinok gyerekeknek - mit érdemes tudni róluk?


Otthoni trambulin - jó befektetés?


Trambulin telepítése - lépésről lépésre


 

vissza