Szűrés
szűrő
Árküszöb
HUF
HUF
Kollekció
több
Szín
több
Vastagság
Termék típusa
több
Szélesség (mm)
A nyílás iránya
Üvegezés
Magasság (mm)
több
Használat
Szabályozás mérete (mm)
Szerelési furat minimális szélessége (mm)
Szerelési furat minimális magassága (mm)
Az ajtókeret belső szélessége (mm)
Az ajtókeret külső szélessége (mm)
Az ajtókeret belső magassága (mm)
Külső magasság (mm)

Ajtók és kilincsek

1    3  4  5    19
Libra beltéri ajtó 80B

Libra beltéri ajtó 80B

19503,00 HUF / db
Sagitarius beltéri ajtó

Sagitarius beltéri ajtó...

19503,00 HUF / db
Nogaro beltéri ajtó 3 80B

Nogaro beltéri ajtó 3 80B

29259,00 HUF / db
Passo ajtókilincs

Passo ajtókilincs

4224,00 HUF / db
Passo nikkel rozetta

Passo nikkel rozetta

2110,00 HUF / db
1    3  4  5    19

Ajtók és kilincsek

 

A Merkury Market áruház a beltéri ajtók széles választékát kínálja minden költségvetés számára. Olyan ajtót találunk benne, amely minden bizonnyal megfelel az elvárásainknak a színezés, az építés és a tervezéshez és a nyitás módjához kapcsolódó funkcionalitás tekintetében. Mielőtt belépne a boltba, érdemes megfontolni, hogy nézzen ki a nyílászaró, amire szükségünk van.

 

Az ajtó színének kiválasztásával az ablakasztalos színéhez lehet irányítani, vagy a falakhoz akár padlóhoz igazítani. Érdemes egy stilisztikus vonalat választani a ház minden ajtónyílására.

 

Ami a konstrukciót illeti, az ajtólapok általában ragasztott fából vagy MDF-ből készülnek. A legolcsóbb modellekben az ajtó általában egy méhsejt alakú karton. A középosztályú ajtókat rétegelt lemez vagy farostlemez erősíti. A drágább verziókban a töltelék forgácslapból vagy ragasztott laminált fából, szendvicspanelekből készül.

 

Az ajtó balra nyíló vagy jobbra nyíló lehet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ajtó ball oldali, ha a szárnyat maga felé mozgatja, a bal kezével ragadja meg a fogantyút, és a csuklópántok a bal oldalon vannak. Hasonlóképpen a jobboldali ajtó az, amelyben a csuklópántok a jobb oldalon vannak, és az ajtó jobb oldali kinyitásával rendelkezik.

 

Amikor az ajtó megválasztásan már túl van, emlékeznie kell az ugyanolyan fontos elemre, ami az ajtó fogantyúja, mert még a legszebb ajtó is elveszítheti a megjelenését, ha a fogantyú nem felel meg neki.

Érdemes ragaszkodni ahhoz az elvhez, hogy minél vastagabb az ajtó, annál erősebb az ajtó fogantyúja. A kiválasztás során érdemes figyelmet fordítani az építésre is. A jó kilincsek mindkét oldalon rugókkal vannak felszerelve, amelyeknek köszönhetően használat során nem veszítti el a tartását.
Az anyag, amelyből a kilincs készül, egyaránt fontos. A klasszikus megjelenésű ajtók esetében a legjobb, ha sárgaréz vagy sárgaréz hasonló kilincsenek választunk. A modern ajtókilincsek acélból vagy alumíniumból készülnek.