Beltéri kiegészítők - hogyan lehet gyorsan és olcsón berendezni egy hangulatos otthont

02.01.2023

A kiegészítőknek nagy erejük van. Nélkülük még a legjobban szabott elrendezés is üres és unalmas. Az apró, nem feltűnő részletek azok, amelyek teljessé teszik egy szoba hangulatát, otthonossá teszik azt. Az sem titok, hogy a szobát feldobó kütyük ára le tud venni a lábáról. Előfordul, hogy a lakberendezési kiegészítők sokba kerülnek, néha annyiba, mint maga a bútor, vagy még többe. De nem mindig érdemes egy vagyont költeni rájuk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan spórolhatsz a lakberendezésen, hogyan rendezhetsz be olcsón és gyorsan egy hangulatos lakást, tudd meg, mit tanácsolnak szakembereink! Tanácsot adunk a cikkben, ahol tippeket is talál, amelyekből megtudhatja, milyen dekorációkat szerezzen be, és hogyan használja a kiegészítőket, és hogyan díszítsen egy hangulatos nappalit, hálószobát vagy konyhát.

 

Szőnyeg nappaliba

 


Ebben a cikkben:

1. Hogyan válasszunk belsőépítészeti kiegészítőket?

2. Dizájnos és funkcionális ... milyen legyen a belsőépítészet?

3. Testre szabott részletek ... vagy hogyan ne essünk túlzásba a lakberendezéssel?

4. Hangulatos lámpák egy hangulatos otthon?

5. Stílusos kiegészítők a lakáshoz - hogyan válasszuk ki őket?

6. Függönyök egy hangulatos nappaliba

7. Rollók és redőnyök - természetes anyagok a nappali elrendezésében

8. Egy szőnyeg, amely hangulatos nappalit hoz létre

9. Kerámia, mint egyedi asztali dekoráció és nem csak



 

Hogyan válasszunk belsőépítészeti kiegészítőket?

A részletek, kiegészítők és dekorációk kiválasztásának művészete - mindazok az apróságok, amelyek a megjelenéssel szemben stílust és karaktert kölcsönöznek egy enteriőrnek - nem könnyű feladat. Íme egy egyszerű példa. Gondoljon bele, vásárolt már valaha egy részletet a belsőépítészethez csak azért, mert fantasztikusan nézett ki egy kiállításon, és aztán megbánta a vásárlást, amikor hazaért, mert a részlet egyáltalán nem illett a belső térbe? Ó, igen.

A probléma az, hogy még mindig túl keveset tudunk az egyes stílusokhoz való kiegészítők kiválasztásának művészetéről. Ha azt szeretné, hogy a lakását jó stílusban tartsa, meg kell tanulnia a dekorációk és a belső tér karakterének összehangolásának művészetét. Íme néhány tipp, amely segíthet a helyes választásban.

 

Beltéri kiegészítők

 

Dizájnos és funkcionális ... milyen legyen a belsőépítészet?

A stílusos lakberendezési kiegészítők célja, hogy gyönyörködtessék a szemet, de ritkán ez az egyetlen funkciójuk. Ugyanilyen fontos az is, hogy van-e valamilyen gyakorlati hasznuk, például nappali bútornak, tükörnek vagy textilnek.

De vajon ez azt jelenti, hogy teljesen le kell mondanod a látszólag haszontalan tárgyakról? Nem, de ne feledje, hogy diszkrécióval kell eljárnia, amikor divatos kiegészítőket keres a lakásához - egyes elemek célja, hogy otthonosságot adjanak a környezetnek, ami rendkívül fontos. Végtére is, az otthoni dekoráció befolyásolja a háztartás tagjainak hangulatát, és nem csak bemutatásra szolgál.

 

Testre szabott részletek ... vagy hogyan ne essünk túlzásba a lakberendezéssel?

Szeretne egy hangulatos hálószobát, egy elegáns nappalit, egy elegáns előszobát kialakítani, de nem tudja, hogyan? Két szabályhoz tartsa magát.

Először is, a kevesebb több. Néha egy-egy díszítés többet tud, mint egy bonyolultan megkomponált összeállítás. Elegáns függönyök, egy szokatlan szőnyeg, egy egzotikus virág, egy dizájnos kép vagy egy hosszú útról hozott figura csak néhány olyan dekoráció, amely a belső tér királynőjévé válhat.

A második aranyszabály az, hogy a dekorációnak hangsúlyoznia kell a belső tér jellegét. Ha például egy hangulatos, skandináv stílusú hálószobát szeretne berendezni, válasszon egyszerű, világos kiegészítőket. A mintás textíliák vagy a túlságosan gazdag dekorációk nem fognak működni egy ilyen belső térben. A tervezés következetessége nagyon fontos. Ha van egy meghatározott stílusa az adott helyiségnek, akkor a dekoráció kiválasztásakor is tartsa magát a kerethez.

 

Stílusos kiegészítők a lakáshoz - hogyan válasszuk ki őket?

 

Hangulatos lámpák egy hangulatos otthon?

Kétségtelenül igen! A lakberendezők mantraként ismételgetik az üzenetet, hogy ha valamire érdemes többet költeni, akkor azok a dolgok, amelyeket gyakran használunk, és amelyek a legnagyobb hatással vannak a belső tér megjelenésére. Az ilyen tárgyak közé tartoznak a lámpák, csillárok és fali lámpák. A lámpák kiemelkednek és meghatározzák a belső tér stílusát.

Nem választhatsz akármilyeneket, különösen, ha a konyhaszigetre, az étkezőasztalra vagy a nappaliba szeretnél lámpákat választani. De nem kell, hogy ez a világítás hivalkodó mintákkal, aranyozással és kristályokkal legyen díszítve. Jól illeszkednie kell a belső tér stílusához, és ki kell egészítenie azt. A lámpa gyakran még a dekoráció fénypontja is. Ezért érdemes befektetni ebbe az elembe.

 

Stílusos kiegészítők a lakáshoz - hogyan válasszuk ki őket?

Ne féljen pontos tervvel kezdeni a kiegészítők és dekorációk keresését. Böngészhet lakberendezési katalógusokat és útmutatókat, inspirálódhat az interneten található divatos trendekből. Tudja meg, hogy melyek azok, amelyek összhangban vannak a berendezett belső tér stílusával. A hangulatos hálószoba eleganciát nyer, ha dizájnos éjjeli lámpát választ. A fürdőszobában a hangulatos légkör hangsúlyozásához használhatsz fára emlékeztető csempéket, amelyek tökéletesen feldobják a teret. Igen, a csempe lehet dekoráció!

Nem érdemes erőltetetten keresni az apróságokat, néha érdemes a klasszicizmust és a minimalizmust választani. A drága bútorok és kiegészítők nem mindig jelentik a sikeres stílus elérésének kulcsát. Előfordul, hogy a legkedvesebb belső terek azok, amelyeket szívvel, nem feltétlenül milliókért rendeztek be.

Melyik olcsó tartozéknak van a legnagyobb teljesítménye? Íme a mi listánk az 5 legjobbról!

 

Függönyök egy hangulatos nappaliba

A függönyök, akárcsak a redőnyök, olyan tervezési elemek, amelyeket ritkán cserélünk le. Ezért érdemes a belsőépítészethez igazítani őket, és biztosítani, hogy jó minőségűek legyenek. Könnyen tisztíthatónak kell lenniük, és mosáskor nem szabad torzulniuk.

 

Rollók és redőnyök - természetes anyagok a nappali elrendezésében

Egyre gyakrabban, különösen a modern belső terekben, lemondunk a függönyökről és a sötétítőkről. Ehelyett a redőnyökre és a sötétítőkre egyaránt összpontosítunk. Ezek jobban láthatóvá válnak, és meghatározzák az ablakok elrendezését. Ezért érdemes meggyőződni arról, hogy jól illeszkednek a belső tér stílusához. Ráadásul minden nap használjuk őket - felemeljük és leeresztjük őket -, és nem cseréljük le túl gyakran. Mindezen okok miatt érdemes egy kicsit többet áldozni rájuk, hogy biztosan jól szolgáljanak minket.

 

Függönyök egy hangulatos nappaliba

 

Egy szőnyeg, amely hangulatos nappalit hoz létre

Egy időre lemondtunk a belső szőnyegekről. Szerencsére ismét egyre népszerűbbek. Ezek felmelegítik a belső teret és hangsúlyozzák annak stílusát. Ha szőnyeget vásárol, érdemes minőségi termékbe fektetni. Végül is, ki van téve a kopásnak és a deformációnak. Ezenkívül a tisztítószerek és a napfény hatására megváltoztathatja a színét.

 

Kerámia, mint egyedi asztali dekoráció és nem csak

Egy szép étkészlet évtizedek, sőt évszázadok óta díszíti otthonunkat. A kerámia tányérok és csészék gyakran gyönyörűen díszítettek, formájuk pedig lenyűgözően kifinomult és rafinált formavilággal rendelkezik. Másrészt egyre több modern porcelánnal találkozhatunk, amelyek kialakítása egyszerű formákat és egyszerű színeket követ. Az ilyen edények a minimalista jellegű szobákban a sláger.

A kerámia tehát tökéletes példája annak a lakberendezési kiegészítőnek, amelynek a dekoratív funkció mellett gyakorlati haszna is van. Porcelánjainknak külön polcot vagy vitrint készíthetünk, hogy ne csak étkezés közben, hanem kint is díszítsük környezetünket.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Milyen szőnyeg a nappaliban


5 otthoni módszer a szőnyeg tisztítására


Hogyan kell mosni, tisztítani és frissíteni a szőnyeget? A legjobb gyakorlatok

vissza