Az idő nem követ minket ... az óra a konyhában, tudd meg, miért érdemes, hogy ott legyen!

28.12.2022

A ház vagy lakás minden helyiségének különböző funkciói vannak. Minden belső tér más és más, csak magára jellemző karakterrel rendelkezik - beleértve a konyhát is. A falióra tökéletes kiegészítője lehet a konyhai helyiség dekoratív tulajdonságainak, figyelembe véve nemcsak a tisztán praktikus használatát, amely az idő múlásának ellenőrzését jelenti.

Bár azt mondják, hogy a szerencsések nem számolják az időt, a dekorációhoz illő óra remek ötlet, hogy kiegészítse az elrendezést. Bár konyhájában biztosan több készülék is rendelkezik beépített digitális kijelzővel, amelyen ellenőrizheti az időt, egy jól megválasztott óralap beleolvad a belsőépítészetbe, és egyedi esztétikai élményt nyújt.

Tehát hogyan válasszunk faliórát a konyhába? Milyen konyhai órát válasszon, hogy illeszkedjen a benne lévő klímához? Tanácsot adunk!

 

Falióra

 


Ebben a cikkben:

1. Faliórák a konyhába - miért érdemes oda tenni őket?

2. Hogyan válasszunk órát a konyhába?

3. Hová akasszuk az órát a konyhában?

4. Konyhai óra - modern vagy klasszikus?



 

Faliórák a konyhába - miért érdemes oda tenni őket?

A faliórák hasznos eszközök minden belső térben. A konyhában is nagyon hasznosak lehetnek főzés vagy sütés közben. Az ételkészítést javítja, hogy a jól látható helyen lévő tárcsát megnézheti. Természetesen az olyan háztartási készülékek, mint a sütők és a mikrohullámú sütők már rendelkeznek kijelzővel, amely mutatja az időt és ébresztőórával rendelkezik. Ezért talán elgondolkodik azon, hogy szüksége van-e egyáltalán faliórára a konyhájába. Ne feledje azonban, hogy a konyhai órának nem csak egy funkcionális eszköznek kell lennie. Ha jól választják ki, gyönyörű dekorációvá válnak, amely fokozza a belső tér jellegét. A választott modelltől függően színben összehangolhatók az elrendezés többi részével, vagy feltűnő kontrasztos elemként feldobhatják a dekorációt. Érdemes ezt a praktikus kiegészítőt választani, még akkor is, ha az óra kiválasztása nem könnyű.

 

Faliórák a konyhába

 

Hogyan válasszunk órát a konyhába?

Amikor konyhai órát választ, mérlegelnie kell, hogy csak időmérésre fogja-e használni, vagy az egész helyiség dísze is lesz. A konyhákba választott óramodellek leggyakrabban kisebbek, mint a nappalikba szántak, és jellemzően praktikus időmérő funkcióval rendelkeznek. Nagyon gyakran azonban a konyha az egész ház középpontja, és egy ilyen helyen egy nagyméretű óra látványos dekorációs kiegészítő is lehet. A faliórák hatalmas választéka megkönnyíti, hogy megtaláld azt, amelyik a legjobban illik a belsőépítészeti stílusodhoz, és javítja annak megjelenését.

 

Hová akasszuk az órát a konyhában?

Érdemes megfontolni, hogy hol helyezzük el az órát a konyhában, hogy egyszerre legyen funkcionális és egyedi. A konyha bármely pontjáról jól láthatónak kell lennie, és lehetővé kell tennie a gyors hozzáférést az idő ellenőrzéséhez főzés közben és az asztalnál való pihenés közben egyaránt. Hosszú ideig a konyhai órák leggyakrabban választott helye az étkezőasztal feletti üres fal volt. A fal nagy felületének köszönhetően különböző formájú és méretű órák közül választhat. A munkalap feletti fal szintén jó hely, különösen olyan elrendezésekben, ahol a felső szekrényeket polcok helyettesítik, vagy ahol üres hely van.

Ha a konyhája kicsi, egy óra elég a díszítéshez. A nappali, a hálószoba és a konyha divatja azonban az, hogy több egyforma órát helyezzenek egymás mellé. Az órák nem csak dekorációként szolgálnak, ezért jó ötlet lenne olyan magasságban elhelyezni őket, hogy az idő könnyen leolvasható legyen, így csak a szemünket kelljen a számlapokra emelni. Természetesen nem lehet túl alacsony, hogy ne legyen útban a konyhában végzett mindennapi tevékenységek során.

 

Falióra

 

Konyhai óra - modern vagy klasszikus?

A konyhai órának illeszkednie kell a belső tér általános jellegéhez. Összefüggő egészet kell alkotnia a már meglévő bútorokkal és kiegészítőkkel. Néha azonban ez lehet az az elem, amely teljesen megváltoztatja a belső teret, és karaktert ad neki.

Ha minimalista vagy és szereted a modern elrendezést, válassz egy modern konyhai órát, amely geometrikus formákat és nyugodt színeket tartalmaz. Választhat nagyméretű órát sima számlapú vagy akár számok nélküli órát is. A különböző árnyalatú fából készült faliórák, gyakran fémmel kombinálva, jól illenek az ipari, loft és skandináv enteriőrökhöz. Egy klasszikus, hagyományosan berendezett konyhában jól szolgálnak például a római számokkal ellátott, csíkozott fából készült modellek vagy egy érdekes, ingával ellátott falióra.

Érdemes olyan klasszikus órát választani, amelynek története van, és amelynek lelke van. A konyhát klasszikussá, otthonos és meghitt hangulatúvá varázsolják. Tökéletesen illeszkednek az angol, retro vagy provence-i stílusban berendezett szobákba. Egy antik szerkezetű falióra a modern berendezésben is helyet kap, ahol divatos a múlt és a jelen ötvözése.

Retro falióra a konyhában

Ha retro stílusú órát szeretne választani konyhájába, válasszon egy kisebb órát stílusos díszítéssel, egykor divatos porcelán akasztótányérok formájában. Ezen kívül elhelyezhet egy órát, hőmérőt és barométert is. Ha stilizált készülékei vannak, például páraelszívó vagy sütő, válasszon hasonló hangulatú retro modelleket, hogy illeszkedjenek a belsőépítészethez.

Esztétikai érzékétől és igényeitől függően választhat inga- vagy kakukkos faliórát retro enteriőrjéhez. Az állomásórák is nagyon divatosak, amelyek jól működnek a retro és a vintage stílusban is.

Fából készült óra a konyhába

A konyhai faórák bármilyen stílusú belső térbe illeszkednek, modern, klasszikus, rusztikus, ipari és vintage stílusúak is lehetnek. Minden attól függ, hogyan készülnek és milyen színűek. A fa és a fém kombinációja vagy a fekete számok a fa számlapon loft-indusztriális hangulatot kölcsönöznek az órának. Ez a kombináció egyedi dekorációvá teszi az órát a falon. Tökéletesen fog kinézni egy rusztikus, természetes befejező anyagokon alapuló belsőépítészetben.

 

Fából készült óra a konyhába

 

Fém óra a konyhába

Egy finom fém konyhai óra tökéletesen fog mutatni egy minimalista belső térben. A kis mintákkal és diszkrét számokkal ellátott modellek gyönyörűen díszítik az egész szobát. Azok a konyhai órák, amelyeknek a mechanizmusa, például a mutatói aranyozottak vagy feketék lesznek, itt is kiválóan szolgálnak. Ipari konyhákhoz érdemes fekete színű fémórát választani. Divatosak lesznek a csak számokból álló, számlap nélküli vagy csak kerettel ellátott modellek is, amelyek tégla- vagy betonfalra helyezve elektromosságot keltő benyomást keltenek.

Porcelán óra a konyhába

Talán még emlékszik az édesanyja vagy nagymamája konyhájának falaira, amelyeket lógó porcelántányérok és órák díszítettek. Ez egy nagyon divatos art deco téma. A gazdag díszítésű porcelánórák nemcsak klasszikus és retro stílusban alakítanak át minden belső teret, hanem a modern belső tereket is feldobják.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Terrazzo a fürdőszobában - egy ötlet a modern designhoz


Hogyan lehet elrendezni a különböző stílusban díszített konyhákat?


Fürdőszoba skandináv stílusban - hogyan rendezzük be?

vissza