Dekoratív kő - beton tégla utánzat (videó!)

30.12.2022

A dekoratív kő mindig nagyszerű benyomást kelt. Ez egy lakás vagy ház gyönyörű, időtlen és elegáns dísze. A belsőépítészeti kő tégla formájában kiváló befejező anyag, amely mind a modern, mind a hagyományos belső terekben működik.

Az ilyen típusú termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy természetes köveket és különböző érdekes és szabálytalan formájú mesterséges megfelelőiket válasszuk. Ezen túlmenően a belső dekoratív falkövek és a külső homlokzati kövek nem kell, hogy hasonlítsanak a kőre, mivel úgy nézhetnek ki, mint a fa vagy a tégla. Ez a fajta dekoratív csempe nagyon könnyen telepíthető.

Hogyan rendezzünk díszítőkövet? Ebben a cikkben lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan kell csinálni! Az alábbi rövid videó, amely bemutatja, hogyan kell a követ lerakni, szintén hasznosnak bizonyulhat.

 

 


Ebben a cikkben:

1. Dekoratív kőutánzatú tégla - hol fog működni?

2. Szerszámok és anyagok előkészítése a díszkő fektetéséhez

3. Dekoratív kő fektetése a falon lépésről lépésre



 

Dekoratív kőutánzatú tégla - hol fog működni?

A dekoratív kő létrehozásához természetes kő vagy mesterséges kő is szóba jöhet. Ebben az esetben a travertin, homokkő, mészkő vagy márvány alkalmas a belső tér kialakítására. A homlokzati kő és a belső dekoratív kő klasszikusnak tűnhet, de a "tégla" típusú dekoratív kő is rendkívül érdekes javaslat.

Ez egy nagyon hatékony belsőépítészeti megoldás, amely esztétikája miatt egyre népszerűbb. A téglára emlékeztető csempék a téglafalak szépségét és hangulatát tükrözik, amelyek ipari jelleget kölcsönözhetnek a belső térnek. Egy ilyen kivitelezés homlokzati dekoratív műkővel mindenkinek tetszeni fog.

Rendkívül elegáns megoldás a tégla kő használata fehér színben, sokféle stílusba tervezhető, miközben más anyagokkal, például fával, vakolattal, üveggel is jól mutat. A fehér téglából készült kőhomlokzatok és a belső térben lévő falak lehetővé teszik, hogy a házat ne csak ipari vagy klasszikus stílusban, hanem skandináv és vintage stílusban is rendezzék. A téglamintás fehér díszítőkövek még a legmodernebb belső térben is jól mutatnak a falakon.

 

Dekoratív kő - beton tégla utánzat

 

Szerszámok és anyagok előkészítése a díszkő fektetéséhez

Ezt a szakaszt nem lehet kihagyni, mind a homlokzat, mind a ház falain lévő díszítőkövek beépítésekor. A munka megkezdése előtt a megfelelő szerszámok előkészítésekor ne feledje, hogy a szerszámok minőségétől függően könnyebb lesz a szerelési munkálatok elvégzése. Ennek érdekében válasszon olyan termékeket, amelyek nem feltétlenül a legdrágábbak, a legjobbak, de jó minőségűek.

Szükséges eszközök:

A díszítőkövek fektetésekor elengedhetetlen a kerámiacsempe vagy a díszítőkövek vágására szolgáló fűrész vagy sarokcsiszoló. A dekoratív csempék ragasztásához minden bizonnyal szükség lesz a kiválasztott elemek méretre vágására. Ezenkívül az állítható pengével ellátott berendezés lehetővé teszi a sarkok pontos vágását.

  • A vízmérték a következő eszköz, amelyre a díszítőkövek telepítésekor szükség van. Meg kell határozni a legalsó réteg szintjét. A következő rétegek ezen alapulnak, és a megadott szintet tartják.
  • Az ecsetet vagy hengert alapozásra és impregnálásra használják. Az impregnálás történhet ecsettel, hengerrel és permetezéssel.
  • Ragasztó simító. A ragasztót fogazott simítóval, azaz fésűs simítóval kell felvinni. Ne feledje, hogy csak a ragasztó egyenletes eloszlása a kőburkolaton teszi lehetővé, hogy az tartósan a falfelülethez tapadjon, így biztosítva, hogy a különböző formájú kövek hosszú évekig ne essenek le.
  • Egy szivacs és egy vödör víz megkönnyíti a tisztítást a kőburkolatokon, mivel a díszítőkövek beépítése és ragasztása során szennyeződhetnek. A szennyeződéseket el kell távolítania, mielőtt a ragasztó megszárad.

Az ehhez szükséges anyagok:

Dekoratív burkoló kő - Önön múlik, hogy milyen díszítőkövet választ otthonába. A választék óriási, ezért válassza ki az Önnek legmegfelelőbb terméket! Különösen figyelemre méltó a Merkury Market üzletünkben kapható dekoratív tégla.

Csemperagasztó dekoratív természetes kő beépítéséhez. Az ilyen típusú kő beépítéséhez speciális fehér ragasztót használnak.

Alapozó amely bármilyen díszkő beépítéséhez szükséges, legyen az természetes kő, homlokzati kő vagy beltéri díszkő.

Kő impregnálásHa azt szeretné, hogy a kőfal évekig élvezze tökéletes megjelenését, jobb, ha impregnálószert használ. Megvédi a homlokzati követ és még a természetes kőburkolatokat is a károsodástól és a szennyeződéstől.

 

Tégla burkolat

 

Dekoratív kő fektetése a falon lépésről lépésre

A kőburkolólapok lerakása előtt a megfelelő helyeken el kell készíteni a barázdákat az esetleges kábelek számára.

1. lépés - Az aljzat előkészítése

Ezután az aljzatot megfelelően alapozni kell a ragasztó jobb felhordása érdekében. Az alapozással a fal is sokkal kevésbé lesz laza. Az alapozás a legkényelmesebb egy széles ecsettel. Az így előkészített falra csak 24 óra elteltével lehet dekoratív kőburkolólapokat fektetni.

2. lépés - A csempe előkészítése

A belső és homlokzati burkolatokat is elő kell készíteni. Csiszolja le a darabok széleit és alulról az egyenetlenségek és a vakolatfoltok eltávolítása érdekében. Emellett ne feledje, hogy minden díszítőkövet, legyen az külső vagy belső, alaposan meg kell vizsgálni a beépítés előtt.

Ellenőrizze a látható hibákat és sérüléseket egy pillantással. A falfelületeket, ahová a ragasztót fel fogja vinni, egy ronggyal vagy drótkefével át kell törölni, hogy megszabaduljon a laza anyagtól. Az ilyen anyagok gyengíthetik a ragasztó és a díszkő közötti kötést. Idővel ez a természetes vagy mesterséges kő leeséséhez vezethet.

3. lépés - A ragasztó felhordása

A munka azzal kezdődik, hogy a felületet vékony ragasztóréteggel borítjuk be. Ezután a kő hátoldalára egy réteg ragasztót visznek fel, majd a falra ragasztják. A követ le kell nyomni, hogy a felesleges ragasztó kifolyjon alóla. Amikor az elem lecsúszik a falon - növelje a ragasztó sűrűségét.

 

Tégla burkolat

 

4. lépés - A dekoratív kő felhelyezése a falra

A csempéket a fal aljától kezdve fektetik le. Itt hasznos a vízmérték, hogy megjelölje az alsó vonalat, ahonnan a követ lefektetjük. A vonalat krétával rajzolhatjuk, vagy csatolhatunk egy alsó sávot. Gyakran a lábazat a kiindulópont, ha van síkja.

Fontos, hogy különböző csomagokból válasszuk ki a díszkőt, különben nem tudjuk elkerülni a színkülönbségeket a falon. A belső sarkokban szükség lehet a csempék vágására. Mindig ellenőrizze a kőburkolat szintjét, és szükség esetén használjon műanyag ékeket.

5. lépés - Itt az ideje a természetes vagy mesterséges kő impregnálásának.

Összességében a ragasztó és a habarcs körülbelül egy hétig szárad. A beépítés befejezése után távolítson el minden szennyeződést és port a homlokzati kőről. A következő lépés az impregnálás - ennek köszönhetően a csempe nem szívja magába a szennyeződéseket és a port.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Nappali téglával a falon


Tégla a falon modern elrendezésben


Milyen fúgázót a fürdőszobába, a konyhába és a teraszra?

vissza