Előszoba párizsi stílusban

07.02.2023

Az előszoba gyakran az egész ház vagy lakás legkevésbé lenyűgöző helyisége, mégis ez az első belső tér, amelyet a küszöb átlépésekor meglát. Ezért érdemes esztétikailag is kellemesebbé tenni a folyosót. Ideálisak lesznek az olyan elrendezések, amelyek meglepőek és több ember számára vonzóak - az egyik ilyen belső stílus a párizsi stílus lesz.

Az elegáns és finom bőséggel teli párizsi stílus szinte bármilyen belső térbe illik, beleértve az előszobát is. Érdemes nemcsak az előszobát, hanem a lakás egészét is ilyen stílusban rendezni. Egy ilyen stílusú lakás berendezésénél az eleganciára, a finom luxusra és a világos, kellemes színekre lehet fogadni.


Ebben a cikkben:

1. Milyen a párizsi stílus?

2. Mit ne felejtsünk el egy párizsi stílusú lakás berendezésénél?

3. Milyen felület fontos a párizsi stílusú lakberendezésben?

4. Milyen berendezéseket kell elhelyezni a párizsi stílusú folyosó belsejében?

5. Fontosak a kiegészítők a francia stílusú lakberendezésben?

6. Mi más fontos még a párizsi folyosó esetében?



Milyen a párizsi stílus?

Az ilyen stílusú belső terek egyedi szépségükkel, élénk színeikkel és a bútorok és kiegészítők finom választékával gyönyörködtetnek. A francia stílusnak számos változata létezik, de általában tompa színekben pompázik. Az ilyen helyeken a dekorációs elemek és az egyedi berendezési tárgyak óriási szerepet játszanak. A párizsi belső terek tele vannak fénnyel, érdekes elemekkel és gyakran művészi rendetlenséggel.

Párizsi esztétika

Franciaország fővárosának, Párizsnak a lakói nagy gondossággal fejlesztették ki ezt a különleges stílust, amely egyedi fényt kölcsönöz a belső tereknek. A párizsi stílus a lakásokban egy kis divatbemutató, ezért különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a bevezetett elemek nagyon dekoratívak legyenek.

Gyönyörűen festett vagy tapétázott falak, dekoratív padló, dekoratív bútorok az elrendezésben és a szabadsággal és eleganciával teli dekorációk a fő meghatározói ennek az egyedi stílusnak. Az így kialakított előszoba megjelenésével vonzó, és arra ösztönöz, hogy a ház vagy a lakás más részeibe lépjünk be.

Mit ne felejtsünk el egy párizsi stílusú lakás berendezésénél?

A párizsi stílusban az élénk színek és a nagy dekorativitás számít. Ha párizsi stílusban szeretné berendezni belső terét, ne feledkezzen meg a folyosón elhelyezett elemekről, amelyek a szobát egy kis galériává alakítják. Fordítson különös figyelmet a berendezésekre és tartozékokra. Az elrendezésnek nem kell tökéletesnek lennie, akárcsak a retro stílusban, egy kis rendetlenség és káosz még ajánlott is.

Világítás és francia stílus

A megfelelő világítás rendkívül fontos a párizsi stílusban. A párizsi bérházak magas ablakokkal rendelkeznek, így a napfényhez való hozzáférés nagyszerű. Ha az előszobában nincsenek ablakok, és a természetes fényhez való hozzáférés korlátozott, akkor gondoskodnia kell a dekoratív világításról. Egy kristálycsillár és a hozzá illő párizsi stílusú lámpatestek tökéletesek lesznek.

Aranytükrök

A francia stílusban a tükrök fontos szerepet játszanak. Egy nagy tükör vizuálisan megnöveli a teret, és ráadásul még világosabbá is teszi azt, ezért ezt az elemet tartsa szem előtt, amikor különösen kicsi és rosszul megvilágított előcsarnokokat rendez be. Jó ötlet, ha az előszobába választott tükörnek aranyszínű kerete van. Ez kivételesen illik a francia stílushoz.

Milyen felület fontos a párizsi stílusú lakberendezésben?

A párizsi stílusú elrendezésnek a megfelelő befejezéssel kell kezdődnie. Győződjön meg róla, hogy a falak és a padló megfelelő színűek - ez adja a belső tér elegáns és barátságos jellegét. A párizsi stílusú lakást az élénk színek és a pasztellszínek jellemzik, ne feledkezzen meg róluk a burkolatok kiválasztásakor.

Falak a belső térben francia stílusban

Ha a lakása fényes folyosókkal rendelkezik, a kivitelezés megválasztása sokkal könnyebb lesz. A francia stílusban jó, ha a belső teret fehérre vagy a szürke világos árnyalataira festjük. A barack vagy a menta lágy árnyalata is jó szolgálatot tesz, és a párizsi stílus romantikus kiadásában a púderrózsaszín is uralkodhat. A finom naturalista és geometrikus mintákkal ellátott tapéták szintén jól szolgálnak a falakon.

Panelek és csempék a francia folyosóhoz

A francia stílus szereti a dekorativitást, de a finomságot is. Egy ilyen teremben a gyönyörű mintákkal ellátott dekoratív csempék tökéletesek lesznek. A folyosó belsejében is jó lesz a geometrikus mintákkal ellátott vinilpanelek elrendezése. A klasszikus megoldás a fekete-fehér kockás minta lesz, de más motívumok is jól működnek.

Egy sima, egyenletes, világos színű padló ugyanolyan érdekesen fog kinézni. Ha szereti a fát, nem kell lemondania róla a francia stílusért. Éppen ellenkezőleg, a vonzó halszálkás padló tökéletesen díszíti egy párizsi folyosó belsejét.

A panelek és deszkák halszálkás mintázatú, időtlen elrendezése kiemeli a szoba egyedi jellegét. A fapadló is jelentősen felmelegíti a belső teret, és hangulatosabbá teszi a francia stílust. A falak fehérsége és a padló fája érdekes és időtlen kombinációt alkot, amely tökéletesen illik egy párizsi stílusú berendezéshez.

Stukkó - részletek párizsi stílusban

A francia stílusban gyakran van kiegészítő stukkó. A párizsi stílusú belső terekben a falakon vagy a mennyezeten helyezhetők el, ezek a díszítések gipszből vagy polisztirolból készülhetnek.

A stukkónak nem feltétlenül kell fehérnek lennie, bár a fehér igazán lenyűgözően mutat ezekkel a díszítőelemekkel. A merészebb, meglepő elemekkel és élettel teli elrendezéseknél érdemes a stukkót lágy, pasztellszínekkel átfesteni.

Milyen berendezéseket kell elhelyezni a párizsi stílusú folyosó belsejében?

A francia stílus szereti az egyedi, nagyon jellegzetes bútorokat. Az ilyen belső terekben jól mutatnak a magas S alakú lábakkal ellátott komódok és szekrények. Érdemes élénk színű bútorokat választani, a magasfényű modellek is jól szolgálnak. A bútoroknak rendkívül dekoratívnak kell lenniük. A szekrények és komódok esetében jobb, ha fiókos modelleket választunk, mint a csuklós ajtós bútorokat.

Kárpitozott előszoba ülőalkamatosságok

A francia stílusban fontosak a kárpitozott bútorok, ezért jó ötlet lesz, ha az előszobában székeket vagy kárpitozott ülőkével ellátott padot helyezünk el. Használjon szöveteket, hogy a belső térnek megfelelő karaktert adjon. A csíkos vagy virágos dekoratív, mintás szövetek tökéletesek lesznek.

Bútor a ruházatra - teljesen praktikus előszoba

A francia stílusú enteriőrök esztétikája rendkívül fontos, de nem szabad elfelejteni, hogy a helyiségből nem hiányozhatnak a használati elemek sem. A bútorok nagyszerű funkcionalitása a folyosó nagyszerű funkcionalitását jelenti. Belül mindenképpen tegyen ruhafogasokat, szekrényeket és komódokat. Ha gardróbszekrényben gondolkodik, jobb, ha a szóban forgó bútordarabot beépített modellként helyezik el. Ennek köszönhetően a tér szépen elrendezett lesz, és a szoba teljesen funkcionális lesz.

Fontosak a kiegészítők a francia stílusú lakberendezésben?

A dekoráció rendkívül fontos a belső terekben, beleértve a francia stílusban berendezetteket is. A dekorációk egyedi jelleget adhatnak egy belső térnek. A folyosó terében nincs sok hely további dekorációkra, de érdemes gyertyatartókat vagy vázát elhelyezni oda, elég nagy gipsz- vagy porcelánfigurák is szépen mutatnak.

Virágok cserépben a lakásban

A cserepes virágok mindenképpen jó ötlet az előszoba díszítésére. Érdemes dekoratív, kerámia- vagy üvegedényekbe helyezni őket. Ügyeljen arra, hogy a textíliákat - függönyöket és drapériákat - is bevonja az elrendezésbe.

Mi más fontos még a párizsi folyosó esetében?

Párizsi stílusban berendezni egy lakást azt jelenti, hogy az egyedi megoldásokra és a nagy dekorativitásra kell összpontosítani. Természetesen a funkcionalitásból és a könnyű használatból sincs hiány - elvégre így is a 21. századhoz méltóan szép lakást alakíthatsz ki. A világos színek és a gyönyörű bútorok egyedi hangulatot teremtenek.

Az ilyen stílusú lakberendezéshez használjon lágy, letisztult formájú, világos színekben pompázó bútorokat és kiegészítőket. A párizsi stílusban a konyha és a hálószoba elegáns belső tereit is berendezheti, a stílus a nappaliban is nagyon érdekesnek bizonyul.

Minden alkalommal, amikor belép egy ilyen módon berendezett lakásba, úgy fogja érezni magát, mintha egy 20. századi párizsi bérház közepén lenne. A megfelelő bútorokkal és dekorációval a klíma megfelelően megmarad. Az ilyen elrendezések különösen azok számára ajánlottak, akik szeretik az eleganciát és a dekoratív belső tereket.

 


 

Merítsen ihletet!!!


Milyen bútorokat válasszunk egy kis nappalihoz, vagy hogyan lehet optikailag megnagyítani a belső teret


Mit kell építeni egy komódra - dekoráció


A kis előszoba elrendezése - ötletek, amelyeket érdemes használni


 

vissza