Hogyan lehet szállást biztosítani egy diáknak?

10.01.2023

A kiadó lakások még mindig az egyik legnépszerűbb lakhatási lehetőség a diákok körében egy egyetemi városban. Saját pénztárcájuk gazdagságától függően a diákok kisebb vagy nagyobb lakásokat választanak. A bérbeadók megközelítése a helyiségek berendezésével kapcsolatban változó - egyesek berendezik a diáklakást, mások pedig a bérbeadókra bízzák ezt a kérdést.

Ma megmutatjuk, hogyan rendezheted be a lakásodat úgy, hogy az ne törje meg a költségvetésedet, ugyanakkor lehetővé tegye, hogy teljesen működőképes szobákat adj ki diákoknak.

 

Hogyan lehet szállást biztosítani egy diáknak?

 


Ebben a cikkben:

1. Hogyan lehet olcsón berendezni egy diáklakást?

2. Melyik kivitel jó választás?

3. Mi legyen egy bérlakásban?

4. Hogyan szerelkezzünk fel olcsó felszereléssel?

5. Hogyan kell berendezni egy egyszobás diáklakást?

6. Hogyan rendezzünk be egy kétszobás diáklakást?

7. Mit érdemes megjegyezni a lakás berendezésénél?

8. Melyik felszerelésről jobb lemondani?



 

Hogyan lehet olcsón berendezni egy diáklakást?

Lehetséges úgy lakást szervezni egy diáknak, hogy közben nem kell egy vagyont költeni rá? Hát persze!

A megfelelő bútorokkal, befejezésekkel és okos átalakításokkal időt és pénzt takaríthatunk meg, miközben a fiatalok számára kényelmes és praktikus életteret biztosítunk. Jó, ha a szobákat szépen és funkcionálisan rendezzük be, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a diák lakásában hagyjunk helyet a holmiknak, a bútoroknak és az elrendezéssel kapcsolatos elképzeléseknek.

 

Sarokülőgarnitúrák

 

Melyik kivitel jó választás?

A diáklakás olyan tér, amelyet többféleképpen lehet kezelni. A bérbeadók többé-kevésbé tudnak vigyázni a bérelt helyiségekre, a napi használat a berendezési tárgyakat és a burkolatokat is jelentősen megterheli. Ezért érdemes tartós és strapabíró megoldásokat választani.

Különösen a fürdőszobában, a konyhában és a folyosón lesz jó, hogy feküdt csempe. Ezekben a zónákban a szennyeződés és a nedvesség a legkönnyebben bejut, és a csempe olyan felület, amely rendkívül könnyen tisztítható. A takarítás ezért nem okoz majd különösebb nehézséget a bérbeadóknak, és talán könnyebb lesz őket a rendben tartásra ösztönözni. Egy lakás berendezésénél a csempe nagyszerű ötlet lesz.

A nappali és a hálószoba sokkal intimebb helyiségek, amelyek meleg és hangulatos légkört igényelnek - itt a csempe nem lehet túl vonzó. Jobb, ha paneleket használunk. A vinilpanelek rendkívül tartósak, könnyűek és könnyen felszerelhetők, bár áruk valamivel magasabb, mint a laminált paneleké.

A falfestés legolcsóbb és leghatékonyabb módja a mosásálló latexfesték. Ezáltal a festék tartós marad, és növeli a súrolásállóságot.

 

Mi legyen egy bérlakásban?

Egy diáklakás messze lehet a szülővárosodtól, ezért mindent biztosítania kell, amire egy fiatal diáknak szüksége van az élethez. Az elrendezési lehetőségeket elsősorban a lakás mérete és a tulajdonos anyagi lehetőségei korlátozzák.

Jó ötlet a teret zónákra osztani, és minden zónában megfelelő berendezéseket elhelyezni. A fürdőszoba általában egy külön helyiség, és ebben a helyiségben kell lennie egy WC-nek és egy zuhanyzónak vagy kádnak.

A konyhai résznek hűtőszekrénnyel, mosogatóval és tűzhelytel, az alvóhelynek pedig ággyal kell rendelkeznie.

Ennek az alapfelszereltségnek ki kell elégítenie a bérbeadó legfontosabb igényeit, de a belső teret lehetőség szerint további bútorokkal kell felszerelni a bérbeadó kényelmének növelése érdekében.

 

Melyik kivitel jó választás?

 

Hogyan szerelkezzünk fel olcsó felszereléssel?

Egy diáklakás még akkor is nagy befektetés, ha nincs sok kényelmi szolgáltatás. Ezért jó ötlet, ha mindenhol megtakarítást keres, ahol csak talál, anélkül, hogy a funkcionalitás rovására menne. Jó ötlet lehet használt berendezéseket vásárolni. Az akciós bútorvásárlás is ideális lesz - webáruházunk, a Merkury Market gyakran kínál vonzó, akciós áron bútorokat, amelyekkel gyakorlatilag az egész lakást érdekesen és olcsón berendezheti.

 

Hogyan kell berendezni egy egyszobás diáklakást?

Egy diáklakás úgy is kialakítható, hogy egy szoba több más szobaként is szolgál. A fiatalok körében pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az ilyen lakásokban egy külön helyiség a fürdőszoba, néha a konyha, más terek pedig egyetlen nagy multifunkcionális helyiségben vannak kombinálva.

Az ilyen lakásokba jó, ha többfunkciós bútorokat vezetünk be, amelyek kiemelik az átalakított tér modern jellegét. Ezért tökéletes lesz egy kanapé vagy egy kényelmes sarokmodell alvó funkcióval vagy egy konyhasarok bárszékekkel. Jó megoldás lesz, ha kis méretű, de praktikus bútorokba fektet.

Az ilyen lakások esetében ne feledkezzen meg a különböző funkciójú zónák elkülönítéséről. Ennek köszönhetően az elrendezés egyszerre marad érdekes és vonzó. Egy egyszobás lakásban a pihenőhelyiséget alvófunkcióval ellátott kanapékba fektetve össze lehet kapcsolni a hálószobával.

 

Hogyan rendezzünk be egy kétszobás diáklakást?

Egy kétszobás diáklakás kicsit több rendezési lehetőséget hagy. Az egyik szobában jó, ha egy nappalit rendezünk be. A pihenő- és relaxációs zóna jól jön egy nehéz munkanap után és a barátokkal való találkozások során egyaránt. Egy ilyen helyet érdemes egy asztallal és egy kényelmes székkel vagy egy asztallal és egy praktikus kanapéval felszerelni. További polcok vagy állványok is jól jönnek.

A második szoba ideális hely lesz egy hálószobának. Mindenképpen tegyen oda egy ágyat. Egyszerű, fából készült keretek és egy rács, kényelmes matraccal funkcionális lesz. Abban az esetben, ha szűkös a költségvetése, választhat keskenyebb ágyat.

 

Mit érdemes megjegyezni a lakás berendezésénél?

Egy lakás megvásárlása és a helyiség megfelelő berendezése egy diák számára nehéznek tűnhet, de az átgondolt intézkedések és vásárlások segítenek a szobák okos elrendezésében. A lényeg, hogy a bérbeadónak kell berendeznie a helyiséget a legfontosabb bútorokkal és funkciókkal - a többit a bérbeadó bármikor befejezheti saját maga.

Egy kiadó lakásban jó ötlet a teret a legtöbb ember ízlésének megfelelően kialakítani. Ezért jobb, ha az elrendezésben tompa, élénk színeket választunk, amelyekhez könnyebb a különböző berendezési elemeket kiválasztani. Fontos, hogy olyan tartós és sérülésálló termékekre összpontosítson, amelyek hosszú ideig képesek lesznek szolgálni a bérlőke

 

Melyik felszerelésről jobb lemondani?

A diáklakás egy olyan hely, ahol különböző emberek élhetnek. Egyesek jobban vigyáznak a lakásra és a berendezésre, mások kevésbé, és bizony vannak olyan bérbeadók, akik sok bajt tudnak okozni. A költséges javításoktól és veszteségektől való védelem érdekében jobb, ha olyan megoldásokba fektet be, amelyek nem túl drágák. Ezért próbálja meg elkerülni a drága és törékeny berendezések vásárlását.

Továbbá ne tegyen semmilyen extrát a lakásba, ezt a bérbeadók maguk is megtehetik, az elrendezést az igényeikhez igazítva. Próbáljon meg olyan bútorokat is beszerezni, amelyek könnyen mozgathatók, így kevésbé lesz gond a berendezés vagy a falak sérülése a költözés során.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Hogyan rendezzünk be egy nappalit kanapéval és puffal?


Kis sarokkanapé alvó funkcióval


Modern kanapék a nappaliba

vissza