Étkezőszékek öt belsőépítészeti stílusban

19.02.2023

A különböző elrendezések különböző elemeket igényelnek, amelyek együttesen egyedi belső karaktert teremtenek. A székek esetében sincs ez másképp - az ülések, amelyek jól működnek az egyik lakberendezési stílusban, nem feltétlenül mutatnak olyan jól egy másikban.

Egy lakás vagy ház berendezésénél érdemes olyan bútorokat választani, amelyek szépen illeszkednek a bútorokhoz, a választott belsőépítészet feltevéseihez. A lakberendezésnek számos stílusa létezik, és egyesek a természetes anyagokat, mások a rikító színeket és a minimalizmust kedvelik. A belső terek sokféleképpen rendezhetők be, érdemes az ott elhelyezett étkezőszékeket szépen kialakítani.

Merkury Market webáruházunkban étkezőszékek széles választékát találja a nappali, az étkező és a konyha számára. Nézze meg, milyen modellek fognak működni az Ön belső terében, és hogyan válassza ki a megfelelő modellt az Ön belsőépítészeti stílusához.


Ebben a cikkben:

1. Étkezőszékek bájos skandináv stílusban

2. Székek elegáns glamour stílusban

3. Vintage stílusú székek - visszatérés a klasszikus megoldásokhoz

4. Minimalista stílusú székek, azaz gazdaságosság és funkcionalitás

5. Székek ipari stílusban - egy stílusban, ami gyönyörködtet



Étkezőszékek bájos skandináv stílusban

Jelenleg a legnépszerűbbek azok a stílusok, amelyek funkcionális szobabeosztást tesznek lehetővé, ugyanakkor rendkívül esztétikusak és kényelmesek. Az egyik ilyen stílus a skandináv stílus, amely nagyfokú praktikusságának és világos, átlátható megjelenésének köszönhetően vált népszerűvé.

A skandináv stílusú belső tér berendezésénél olyan bútorokra kell összpontosítani, amelyek formájukban egyszerűek, ugyanakkor elegánsak. Jól mutat benne egy kárpitozott szék, amelyben az anyagok világos, visszafogott színeket kapnak. A legjobb, ha a székek természetes anyagokból készülnek.

Üzletünk kínálatában többek között szürke és levendula színű kárpitozott foteleket talál. Érdekes ajánlatot jelentenek a vékony, magas lábú fa étkezőszékek is, amelyek ülése és háttámlája patchwork-mintás anyagból készült. A kényelmes, gazdaságos formájú székek, amelyek ugyanakkor az otthonosság érzetét keltik, más elrendezésekben is megtalálják a helyüket. A stílusok, ahol az ilyen modellek tökéletesen díszítik a belső teret, a japandi, a vintage, a retro vagy a Hampton.

Székek elegáns glamour stílusban

Ez a stílus, amely tele van csillogással, de ugyanakkor nem erőltetett, finom eleganciával is, különösen a nők körében nyerte el a tetszést. A glamour lakberendezésben megjelenhetnek a fényes fém és a modern, magasfényű bútorok. A fehéret itt gyakran kombinálják feketével, de kombinálható arannyal, ezüsttel vagy lilával is. E stílus romantikus változatában gyakran púderrózsaszín kiegészítőkkel egészítik ki a szobát.

A glamour stílusú belső térben érdemes fekete-fehér székeket elhelyezni. Jó, ha a kiválasztott modellek elegáns, enyhén ívelt formájúak. Nem szabad azonban túlságosan díszesnek lenniük. A glamour stílusban gyakran a kiegészítők, nem pedig a berendezési tárgyak adnak egyedi fényt és karaktert.

A mi javaslatunk a glamour stílushoz a fehér vagy krémszínű ülőfelülettel és háttámlával ellátott székek lennének. Négy magas, fekete lábon vagy ezüstszínű, fantáziadúsan ívelt kereten állhatnak. Az ilyen székek hangsúlyozzák a belső tér presztízsét és eleganciáját.

Az elegáns glamour székek minimalista, divatos szobákban is jól működnek. A térnek jót fog tenni az ilyen székek bevezetése. Ezek a bútormodellek jól mutatnak egy skandináv, hamptoni, angol vagy japán stílusú étkezőben is.

Vintage stílusú székek - visszatérés a klasszikus megoldásokhoz

A modern lakberendezési stílusok gyakran utalnak klasszikusabb megoldásokra. Példák: rusztikus és vintage stílusok. Az ilyen lakberendezési stílusok hangulatos szobákat teremtenek, és kivételesen gazdag bútorzatot és kiegészítőket. A kárpitozott ülőkés modellek tökéletesek az ilyen helyiségekbe.

Különböző színű kárpitokra lehet fogadni, de érdemes a vázat természetes fából készíteni. Ne féljen bevezetni a patchwork mintákat, amelyek remekül mutatnak az ilyen belső terekben. A klasszikusabb lakberendezési stílusok általában dekoratívabbak, és a vintage stílus is hasonlóan fog kinézni.

A mi javaslatunk egy vintage stílusú nappaliba a vonzó, élénk színekben pompázó kárpitozott székek lennének. Az ilyen modellek a luxus kvintesszenciája, jól fognak kinézni, ha az elrendezés többi elemét tompítják. A palackzöld, a tengerkék vagy akár a fukszia is megfelel egy ilyen székhez.

Az érdekes székek második típusa a patchwork kárpitozásúak lesznek. A patchwork székek feldobják a lakberendezést, a színes, geometrikus formák biztosan megragadják a tekintetet. A szék vázának természetes anyagokból kell készülnie. Az ilyen székek egy boho vagy art-deco stílusú nappaliban vagy étkezőben is érdekesen mutatnak.

Ezeknek a stílusoknak különösen előnyösek a patchwork minták, amelyek hangsúlyozzák az elrendezés laza jellegét, dinamizmust visznek a belső térbe, és különösen dekoratív elemek lesznek ezekben a szobákban.

Minimalista stílusú székek, azaz gazdaságosság és funkcionalitás

A geometrikus formák remekül mutatnak a modern stílusú, divatos belső terekben. Egy ilyen stílusban berendezett lakás vagy ház takarékosan van berendezve, és nincs sok dekoráció. Azonban minden nagyon funkcionális, esztétikus és kényelmes a használata.

Ugyanez vonatkozik az ülésekre is. A divatos, modern belső tereket díszítő széket a minimalizmusnak kell jellemeznie, ezért itt fontosak lesznek az egyszerű formák és a geometrikus megoldások. A belső terek számára előnyösek a tompa színek vagy a fekete kárpitozás. Egy minimalista nappaliban elhelyezhet egy műanyagból készült vagy fémvázas széket.

A kárpitozott székek lesznek a mi javaslatunk egy minimalista lakásba. Különösen a bőrmodellek fognak jó szolgálatot tenni - ezek jól illeszkednek a többi berendezési tárgyhoz, különösen, ha bőrkanapék vagy kényelmes ökobőr kanapék vannak.

Egy másik, hasonlóan érdekes, a minimalizmust és a modernitást hangsúlyozó javaslat egy műanyag szék lesz. A kiváló minőségű műanyag biztosítja az ülés kényelmét, egy ilyen széket vonzó, nagyon szokatlan formában is lehet értékesíteni. Tökéletesen illeszkedik a fémkerethez.

A minimalista székek egy glamour nappali díszei is lesznek. E bútor esetében a legjobb, ha egy hasonlóan gazdaságos asztalt választunk.

Székek ipari stílusban - egy stílusban, ami gyönyörködtet

A természetes anyagok is megjelennek a loft stílusban. Az ipari stílus hangulatos szigorúságot jelent a belső terekben, és ez az étkezőben vagy a nappaliban sem lesz másképp. Itt a téglafalak, a szürke árnyalatai és a földszínek a bútorokban és kiegészítőkben remekül mutatnak. Az ipari stílus modern stílus, ezért a székek formájának gazdaságosnak, ugyanakkor esztétikusnak és funkcionálisnak kell lennie.

A fa és a fém kombinációját tartalmazó modellek jól működnek - általában fémlábak támasztják a fa üléseket. Az ülés lehet kárpitozott vagy nem. Ez a modern stílus a kiváló minőségű fa és fém előnyeit élvezheti, ami a belső térbe bevezetett termékeket esztétikussá teszi, és hosszú ideig szolgálja a háztartás tagjait.

Javaslatunk az ilyen belső terekhez minden bizonnyal egy olyan szék lesz, amelyet a könnyű használat és a funkcionalitás jellemez. A formák meglehetősen egyszerűek, gazdaságosak, így a dekoráció nem tűnik túl dekoratívnak és kaotikusnak. A formák egyszerűsége és az élénk színek hiánya nyugalmat kölcsönöz a belső térnek.

A minták színei a fekete és a természetes fa árnyalatainak kombinációja. A fa meleg hangsúlyt ad, és különösen a székek magas lábain látható. Az ipari stílushoz jól illik egy magas, fekete fémlábakon álló asztal, tömör fából készült asztallappal. Egy ilyen elrendezés igazán vonzóvá teszi a teret.

Hasonló bútorok boho stílusban is működnek. A boho stílus azonban sokkal dekoratívabb lesz, így a székek formái is lehetnek egy kicsit dekoratívabbak.

 


 

Merítsen ihletet!


Milyen széket a faasztalhoz - érdekes javaslatokat sorolunk fel


Milyen székek az étkezőbe, tetőtér stílusában


Hogyan készítsünk étkezőasztalt?


 

vissza