Design-lecke - megtudja, miért érdemes fából készült bútorokat választani?

22.12.2022

Aki legalább egyszer sétált már egy bútorboltban a stílusos kirakatok között, a tökéletes berendezést keresve, valószínűleg egyetért azzal az állítással, hogy lehetetlen levenni a szemét ezekről az elrendezésekről, amelyekben a fabútorok főszerepet játszanak.

Mi a titka vonzó varázsuknak? Miért olyan népszerűek a tömörfa bútorok?

Megkérdeztük ügyfeleinket, hogy mit értékelnek a legjobban a valódi természetes fákban, és miért választják őket szívesen a lakberendezéshez. Ha kíváncsi vagy, mi volt a leggyakoribb válasz, olvasd el cikkünket a végéig...

 

Fa bútorok

 


Ebben a cikkben:

1. A fabútorok varázsa

2. Fából készült bútorok az elrendezéssel kapcsolatos kísérletezésekhez

3. Fa a bizonytalanoknak és azoknak, akik szeretik a változást

4. Milyen stílusokban működnek a fabútorok?



 

A fabútorok varázsa

Amikor a fáról mint bútoranyagról beszélünk, az első asszociáció, ami eszünkbe jut, az a meleg, otthonos jellege. A fabútorok időtállóak, stílusosak és, ami fontos, rendkívül funkcionálisak. Hasznosságuk több generáción át sikeresen szolgálhat. Ügyfeleink másra is odafigyeltek. Tömörfa bútorok, minél régebbi, annál szebb. A stílusos fabútorok varázsa nem halványul az évek múlásával, örökké tart, és továbbra is inspirál.

 

A fabútorok varázsa

 

Fából készült bútorok az elrendezéssel kapcsolatos kísérletezésekhez

A fabútorok évek óta boldoggá teszik az embereket, és évek óta szerves részét képezik számos stílusos berendezésnek. A tömör tölgyfa komódokat, szokatlan dohányzóasztalokat, faragott szekrényeket és ágyakat dédanyáink, nagyanyáink és anyáink szerették, és ma is szeretjük őket.

Amikor fából készült bútorokat vásárolunk, gyakran olyanokat keresünk, amelyek megjelenésükben, stílusukban és kialakításukban hasonlítanak az évekkel ezelőtti bútorokhoz. A régi fabútorok varázsa utánozhatatlan, ezért is élnek igazi reneszánszukat a használtboltok, antikváriumok és bolhapiacok, ahol igazi gyöngyszemeket lehet találni. Ez a nemes, lélekkel teli bútor, amelyet felújítottak és a kortárs belső terekbe hoztak, annak legnagyobb díszévé válik.

Az igazi ínyencek és műértők gyakran hangsúlyozzák, hogy ahogyan két egyforma fadarabot sem találunk, úgy két egyforma fabútor sincs a világon. És ebben van egy darabka igazság, ami minden egyes fabútort még értékesebbé tesz.

Fából készült bútorok - időtlen sokoldalúság

Az egyik leggyakrabban ismételt vélemény a fabútorokról az, hogy a legsokoldalúbb és legidőállóbb lakberendezési elem. És az igazság az, hogy nehéz nem egyetérteni azzal a kijelentéssel, hogy a fa olyan anyag, amely divatos volt, van és lesz is. A fából készült bútorok sok stílushoz illenek, és szépen kiegészítik azokat.

A fabútorok szinte bármilyen belső térbe beilleszthetők. Évek óta elkísérnek minket a nappaliban, a hálószobában, az előszobában, a konyhában és még a fürdőszobában is. A fabútorokat igazi sokoldalúság jellemzi, ami a többi bútor közül kiemeli őket.

Fából készült bútorok - tartósság és szilárdság

A fa másik előnye, amelyet ügyfeleink nagyra értékelnek, a különböző mechanikai sérülésekkel szembeni kiváló ellenálló képessége. És ezzel nehéz nem egyetérteni. Ebben a tekintetben a fabútorok felülmúlják az MDF-lapokat és az azokon alapuló kortárs kialakításokat. A faelemek hosszú távú befektetést jelentenek. Az MDF-bútorok ennek az időnek csak a töredékét képesek túlélni.

A fa ideális az allergiások számára

Érdemes megemlíteni, hogy a fa antisztatikus tulajdonságokkal is rendelkezik, azaz nem vonzza a port, így különösen ajánlott az allergiásoknak. A fa bútorokhoz képest a forgácslapból vagy MDF-ből készült bútorok nem olyan funkcionálisak és tartósak. Az anyag vonzza a port, a felület mattá válik és gyakran leválik.

 

Fából készült bútorok

 

Fa a bizonytalanoknak és azoknak, akik szeretik a változást

A tömörfa bútorok előnye, amelyet ügyfeleink megemlítenek, a megújítás, felújítás és a megjelenés megváltoztatásának lehetősége. Ha egy idő után megunjuk a jelenlegi elrendezést, a fabútorok lehetőséget adnak egy gyors megújulásra. A fát újrafényezheti vagy lecsiszolhatja a lakkréteg felső rétegét, és választhat pácot is a befejezéshez. Egy ilyen egyszerű eljárással csodálatos eredményeket érhet el.

A régi fabútorok megjelenésének megváltoztatása különösen divatos volt az utóbbi időben. Boldogan restaurálhat régiségeket, és adhat nekik egy második életet. Érdemes megjegyezni, hogy a felújítás nem mindig jó ötlet. Ha ismeretlen eredetű anyagokból készült bútorunk van, lehetséges, hogy a csiszolás vagy a lakkozás nemkívánatos hatást gyakorol.

 

Fából készült bútorok rusztikus elrendezésben

 

Milyen stílusokban működnek a fabútorok?

A fenyőből, tölgyből, bükkből vagy diófából készült tartós bútorok számos lakberendezési stílushoz illenek. Melyek különösen hatékonyak? Íme, azok a stílusok, amelyekben a tömörfa bútorok egyfajta "must have".

Fából készült bútorok rusztikus elrendezésben

A lakberendezők és stylistok gyakran hangsúlyozzák, hogy a fa a rusztikus stílus lényege. Ez különösen jó hír a szép belső terek szerelmeseinek, akik egyrészt rusztikus stílust szeretnének kialakítani, másrészt nem tudnak elképzelni egy belső teret fa nélkül. Szinte bármilyen fából készült bútordarab felhasználható rusztikus elrendezésben, az egyetlen követelmény egy jól átgondolt projekt.

Klasszikus fa bútorok

A fa természetes anyaga tökéletesen megfelel a klasszikus stílusú elrendezésekhez. Ráadásul a kő, a beton vagy a márvány nyersségével megtört fa olyan modern designstílusokat hoz létre, amelyeket egyetlen lakberendezőnek sem kell szégyellnie. A minőségi fabútorok nem csak dekorációként, hanem bármely klasszikus belső tér funkcionális elemeként is szolgálnak.

Fából készült bútorok a tetőtérben

A gyári szigorúságot és a modern minimalizmust ötvöző ipari stílus divatos és stílusos megoldás, amelyet szívesen alkalmaznak a különböző belső terek elrendezésénél. A fa tökéletesen megtöri a fém és a beton hidegségét, tökéletesen illeszkedik a téglához, és egy kis klimatikus otthonosságot visz a tetőtérbe. A fémlábakon álló faasztal és székek olyan bútordarabok, amelyek a loft stílus kvintesszenciájává váltak.

Fa a skandináv enteriőrökben

A skandináv stílusra jellemző praktikus minimalizmus nem tűnik harmonikusnak a fabútorok melegségével. Semmi sem lehet ennél hibásabb. A fa tökéletesen illeszkedik a skandináv konvenciókhoz, és állandó eleme annak. A fából készült komódok, polcok és vitrinek sikeresen díszítik a belső tereket, és bevált esztétikai és praktikus megoldást nyújtanak.

A fabútorok varázsa mindig elragadó. Ha érdekes megoldásokat, szokatlan bútorokat, stílusos elrendezéseket keres, mindenképpen látogasson el üzletünkbe. Számos érdekes fabútor-modellt kínálunk különböző belső terekhez. Nálunk nem lesz nehéz választania nappali, konyha, étkező, hálószoba és előszoba közül.

 


 

Merítsen ihletet!!!

 

Belsőépítészet boho stílusban - ismerd meg a szezon legmenőbb trendjét!


Hogyan rendezzünk be egy vendégszobát? 5 érdekes ötlet az elrendezéshez!


Nappali rusztikus stílusban - 10 legérdekesebb tartozék

vissza